Великден на остров Лефкада

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 355 лв.
период на провеждане
06 Април 2018 - 09 Април 2018
Кратко описание

Остров Лефкада – Райската градина на Йонийско море!

Остров Лефкада е едно от онези места, което всеки пътешественик мечтае да посети – остров, благословен с едни от най-красивите плажове, тропически аромати, тюркоазено синя вода и красиви бели пясъци, които го правят една от най-популярните дестинации в света!

Разположен в Западната част на Гърция, между островите Корфу и Кефалония, остров Лефкада е четвъртият по големина от групата на Йонийските острови. Заедно с множеството малки островчета, пръснати около него съставляват община Лефката, с едноименна столица, разположена на Източният бряг на острова.

Това, което отличава Лефкада от всички останали Йонийски острови е, че на практика той е бил част от континента. По време на управлението на Коринт бива прокопан канал, с който той се отделя от континента и добива характеристиката на истински остров. Днес отново е свързан с континенталната част чрез изкуствено насипан провлак, което го прави изключително лесно достъпен, предвид, че не се налага ползването на ферибот.

Великденската атмосфера и празнично настроение очакват Ви на острова на богиня Афродита!

 

При ранно записване до 28.02.2018 - отстъпка 8%!!!

 
Подробно описание

Великден на о-в Лефкада

 

06.04 – 09.04.2018

 

4 ДНИ / 3 НОЩУВКИ със закуски, вечери и празничен обяд 

 

ПРОГРАМА: 

 

1 ДЕН:

02.00 ч. Отпътуване от Бургас от ул.”Демокрация”, спирката на трета поликлиника - София- ГКПП Солун - Превеза - о-в Лефкада. Спирка в град Янина - живописната столица на областта Епир, романтично разположена на бреговете на езерото Памвотис. В езерото Памвотида се намира остров Ниси (острова, на който е избягал Али Паша за да се спаси от византийците, там е заловен и обезглавен) – има обиколна алея, която ви дава възможност да обиколите целия остров. До Ниси се стига с лодка, която е част от обществения транспорт. По средата му има цитадела (там е обсаден Али Паша). Специалитетът на острова са жабешките бутчета. По средата на града в замъка на Али Паша в Йоанина се намира джамията на Али Паша – в момента там се помещава общинския исторически музей, в който се съхраняват много произведения на народното изкуство, оръжия и мечове от периода на Османската окупация на областта. Йоанина е известна и със сребърните си изделия . Пристигане вечерта на о-в Лефкада, един от седемте Йонийски острова,  до който се стига чрез специално изграден  тунел под морето (с обща дължина 1570 м). Островът е известен с едни от най-красивите плажове и обагрени в синьо-зелено кристално чисти морски води. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

 

2 ДЕН:

Закуска. 08:30 ч. Свободно време или по желание и предварителна заявка - отпътуване за Нидри за еднодневен круиз с корабче (с включен обяд на кораба): посещават най-красивият плаж на острова - Порто Кацики, с възможност за скачане и плуване в Йонийско море; о-в Кефалония-най-големият от групата Йонийски острови- посещение на най-северното му  пристанищно градче Фискардо и свободно време за почивка и обяд в някоя от многобройните таверни; остров Итака - разходка в едноименния град на острова на Одисей; пещерите на остров Меганиси и по възможност навлизане в пещерата Папаниколи за снимки, където по време на Втората Световна война адмирал Латридис крие подводницата си; трите острова на семейство Онасис - Скорпиос, Спарти и Скорпиди; остров Мадури - където е роден и творил големият гръцки автор Аристотелис Валаоритис, известен със своята вечнозелена растителност. По желание - посещение на бузуки-таверна с жива музика и вечеря – срещу допълнително заплащане. Нощувка.

 

3 ДЕН:

Закуска. 09:00 ч. Свободно време или по желание и предварителна заявка - Посещение на близкия манастир "Панагия Фанеромени", където има музей на църковното изкуство и който е най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида. Фотопауза на плажа Катизма и посещение н аградчето Агиос Никитос. Пешеходна разходка в столицата Лефкада - Централният площад; църквата "Св. Спиридон", построена през 1685 г. от венецианците; Кметството; църквата "Св. Мина" и Катедралата. Подобно на Венеция, градът има свой дървен «Мост на въздишките или на влюбените». Свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на фолклора и Музея на грамофоните, както и за включване към традиционите тържествана централния плрощад. Празничен обяд в ресторанат на хотела със жива музика. Нощувка.

 

4 ДЕН:

Закуска. 08:00 ч. Отпътуване за България. По пътя спирка на античния град Никополис– най-важният град в областта до 18-19 век. Той е основан от Октавиан Август 1-ият Римски Император след победата му над Марк Антоний и Клеопатра. Парга– прекрасен курорт на Йонийското крайбрежие, разположен на два изключително красиви залива и с много богата история. Пристигане в Бургас късно вечерта.

 

Цената включва:

 

 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания -3*/4*
 • три нощувки със закуски и две вечери в хотел 3* на о-в Лефкада
 • празничен обяд в ресторанта на хотела
 • посещение на гр. Янина
 • посещение на манастирския комплекс – античен град Никополис
 • екскурзоводско обслужване по пътя
 • пътни и гранични такси.

 

Цената НЕ включва:

 • вход на музея  за античния град: по 4 €
 • целодневен круиз 7 Йонийски острова с корабче до островите Кефалония, Итака, Меганиси, Скорпиос, Скорпиди, Спарти и Мадури при минимум 20 туриста: 30€
 • автобусна обзорна екскурзия на Лефкада: 5 €
 • доплащане за гръцка бузуки - таверна с жива музика: 30 €   
 • доплащане за единична стая – 40.00 лв. на вечер.
 

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването. 

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

Гърция: - парична единица - евро;  няма допълнителни визови и санитарни изисквания.
 

 

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туриста.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
 
Цени

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

ЦЕНА

355

390

385

350

350

345

ориентировъчен час на отпътуване

02:00 ч

22:00ч

23:30ч

02:30ч

03:00ч

3:30ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

автогарата

OMV на автогарата

от кръговото

"Лукойл" на изхода на града

Бензиностанция "OMAX"

трансфер

 

при мин. 4 човека

при мин. 4 човека

 

 

 

тръгване от

Сливен

Стара Загора

Пловдив

Пазарджик

София

ЦЕНА

345

345

340

340

325

ориентировъчен час на отпътуване

4:00ч

5:00ч

6:00ч

6:30ч

7:30ч

място на отпътуване

Shell на АМ "Тракия" след разклона за Сливен

"Лукойл" на птицекомбината

"Хепи" на АМ"Тракия"

бензиност. Лукойл на АМ"Тракия"

стадион В.Левски

 

 

Цените са в лева !

 

 

Отстъпки:

 

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

 

При ранно записване до 28.02.2018 - отстъпка 8%!!!

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions