Предколедна Драма

категория: Нова Година
транспорт: Автобус
Цени от: 125 лв.
период на провеждане
08 Декември 2018 - 09 Декември 2018
Кратко описание

 

НАПРАВИ СВОЕТО СОБСТВЕНО МАГИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ!!!!...

По традиция всяка година през декември гръцкият град Драма е домакин на най-големия празник в Гърция и приканва жителите и гостите на града на едно магично пътуване за Коледа до „Страната на чудесата” -Dreamland. В продължение на цял месец централният площад на града и обширните градини на Драма се превръщат в празнично място за малки и големи. Музика, песни и танци, културни събития, обичаи и традиции, оживяват всеки ден и очароват посетителите от всички възрасти, като всяка година програмата е по-богата, по-вълшебна и по-вълнуваща от предходната. "Коледният аромат" се носи из града и всяка улица е домакин на своя собствена приказка.

 
Подробно описание

 

Предколедна Драма, Алистрати, Кавала

БУРГАС – ДРАМА – ФИЛИПИ -

ПЕЩЕРАТА "АЛИСТРАТИ" – КАВАЛА - ПОРТО ЛАГОС - БУРГАС 

2 ДНИ/ 1 НОЩУВКА

 

1-ви ден - събота

4:00 ч. Отпътуване от Варна

06:00 ч. Отпътуване от Бургас и посещение на град Драма, център на областта, разположен в подножието на планината Фалакро, с множество реки, поточета и паркове наоколо, които ще ви очароват. Могат да се посетят изворите на Св.Варвара, а за да почувстват магията на Коледа, посетителите могат да обиколят приказните дървените къщички, където да открият изобилие от изненади и безплатни занимания за децата, да се забавляват с богатата културна програма, да вкусят традиционни коледни напитки и ястия, а любителите на гръцката музиката могат да се насладят на концерт на някой от гръцките певци, участници в музикалната програма на града. Други атракции за посетителите са разходката из приказното градче  с атракционно влакче, прекрасната ледена пързалка, магическа въртележка, а вълшебната украса на градчето и усмивките на доброволците и посетителите допълват атмосферата на Страната на чудесата.

15:30 ч. По желание и срещу допълнително доплащане посещение на известната пещера Алистрати с местен екскурзовод на български език (10 евро с включена входната такса ). Това е една от най-големите, най-красивите и впечатляващи пещери в Гърция и в Европа със своите сталактити и сталагмити в най-разообразни форми, цветове и размери, достигащи 35 м височина. В пещерата се върви по асфалтова пътека, без изкачване, а постоянната температура е от порядъка на 17-20 C целогодишно и това я прави изключително лесно достъпна.

Вечерта настаняване в хотел в района и нощувка.

 

2-ри ден – неделя

 

7:30 ч. - Закуска. 8:30ч Отпътуване в посока гр. Кавала и по пътя спирка и възможност за посещение на древното селище Филипи – античен град, основан от Филип Македонски, известен с това, че там през 42 год. пр. Хр. в битка Октавиан Август и Марк Антоний побеждават убийците на Гай Юлий Цезар - Брут и Касий. Това е и мястото, където е създадена първата в Европа християнска община и църква от Апостол Павел в 49 год. и е покръстена първата християнка в Европа - Лидия на реката Зигактис, наречена "европейския Йордан". Минава се и покрай останките от древния път Вия Егнатия, затвора на Св. Павел, древния римски град с агора, жилищни квартали и амфитеатър, на който ежегодно се провежда едноименен театрален фестивал на античната драма.

 

10:30 ч. Пешеходна туристическа обиколка на Стария град на Кавала, основан от колонисти от остров Тасос през VI в.пр.Хр. През времето градът се е разраствал и в момента е най-голямото и най-красивото пристанище в тази област на Егейско море. Могат да се видят църквата “Успение Богородично”,  пристанището,  Паметника и къщата-музей на Мохамед Али паша, благодетел на града , Аквадукта „Камарес”, построен от Сюлейман Великолепни, сградата „Имарет”, Крепостната стена на стария град и магазинчетата за сувенири.  По желание посещение на Кулата на крепостта, за да се насладите на 360 градусова гледката към заливитете и забележителностите на града.

 

14:30 ч. Отпътуване от Кавала обратно за България. По пътя се стига до селцето Порто Лагос, известно с живописния си залив и красиви плажове. Място за отмора покрай лагуната на езерото "Вистонида", където се посещава очарователния манастир "Св. Никола", свързан с брега чрез дълъг пешеходен дървен мост. Манастирът е подчинен на Ватопедската обител на Атон, а според легендата е основан от император Аркадий. 

 

23:30 ч. - Пристигане в Бургас.

Цената включва: 

 • Транспорт с автобус,  лицензиран за международни пътувания – 3*/4*
 • Пътни такси
 • 1 нощувка със закуска в хотел  2/3* в района на Драма/Кавала
 • Посещение на Коледното градче в Драма
 • Посещение на древното селище Филипи
 • Пешеходна туристическа обиколка на стрария град в Кавала
 • Посещение на езерото Вистонида – Порто Лагос
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута

 


Цената не включва: 

 • Разходите от личен характер
 • Доплащане за единична стая - 30 лв.
 • Посещение на пещерата „Алистрати” - 10 € с включена входна такса ( при минимум 15 човека )
 • Входната такса за крепостта в Кавала -  2,5 €
 • Входна такса за къщата-музей на Мехмед паша-  3 €
 • Доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 65 г. - по 2 лв. на човек на ден; от 65 г. до 75 г. - по 4.00 лв. на човек на ден; над 80г. - по 6 лв. на човек на ден

Необходими документи:  валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта;   за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изсиква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/,  че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването. 

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 3 дни преди датата на отпътуване;

 

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

Агенцията си запазва правото да променя цените в следвие на драстично увеличение на горивата.

Гърция: - парична единица - евро; - няма допълнителни визови и санитарни изисквания.

Забележка: 

 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси са актуални към датата на публикуване на програмата. ТО не носи отговорност за евентуалната им промяна, при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси за посещаваните по програмата обекти.
 • По време на църковните празници в Гърция някои от туристическите обекти и магазини НЕ работят.

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание може да си доплатите за предни места:

От 5-то до 8-мо  място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително

От 9-то до 12- то място - 15.00 лв.  на седалка се заплаща допълнително

От 13-то до 16- то място - 10.00 лв.  на седалка се заплаща допълнително 

 
Цени

Отпътуване от :

БУРГАС

ВАРНА

Цена на възрастен в дв. или тройна стая

125 лв

155 лв

Цена на дете до 12г настанено с двамата родители

95 лв

125 лв

 

 

 

 

 

 

ОТСТЪПКИ

До 30 дни преди отпътуване – 5%

ЗА ГРУПИ НАД 10 ЧОВЕКА - 3%

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions