• Автобус
 • 3дни / 2нощ.
 • Нощувка и закуска
 • 12.06.2020 - 14.08.2020

ВРЪХ МУСАЛА и МУСАЛЕНСКИ ЕЗЕРА

БЪЛГАРИЯ - Боровец

ВРЪХ МУСАЛА и МУСАЛЕНСКИ ЕЗЕРА ВРЪХ МУСАЛА и МУСАЛЕНСКИ ЕЗЕРА ВРЪХ МУСАЛА и МУСАЛЕНСКИ ЕЗЕРА ВРЪХ МУСАЛА и МУСАЛЕНСКИ ЕЗЕРА ВРЪХ МУСАЛА и МУСАЛЕНСКИ ЕЗЕРА ВРЪХ МУСАЛА и МУСАЛЕНСКИ ЕЗЕРА ВРЪХ МУСАЛА и МУСАЛЕНСКИ ЕЗЕРА ВРЪХ МУСАЛА и МУСАЛЕНСКИ ЕЗЕРА ВРЪХ МУСАЛА и МУСАЛЕНСКИ ЕЗЕРА ВРЪХ МУСАЛА и МУСАЛЕНСКИ ЕЗЕРА ВРЪХ МУСАЛА и МУСАЛЕНСКИ ЕЗЕРА ВРЪХ МУСАЛА и МУСАЛЕНСКИ ЕЗЕРА
избери дата 05:30ч Шумен, бенз.OMV
2 възрастни
Дата
Хотел
Настаняване
Цена
Изберете
12.06.2020
дата на тръгване

15.06.2020
дата на връщане

DBL
Нощувка и закуска
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 254
10.07.2020
дата на тръгване

13.07.2020
дата на връщане

DBL
Нощувка и закуска
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 254 BGN 246
14.08.2020
дата на тръгване

17.08.2020
дата на връщане

DBL
Нощувка и закуска
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 254 BGN 241
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Срокове и Условия
Промени без неустойка до 30 дни преди датата на тръгване
Плащания
до 1 дни след Резервация  30%
до 10 дни преди Тръгване  70%
Неустойки
за Анулация до 7 дни преди Тръгване 100%
за Анулация до 8 дни преди Тръгване 70%
за Анулация до 15 дни преди Тръгване 30%
Условия за прекратяване

Други условия по програмата

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Необходими документи:  При пътуване до държави от ЕС, Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. За всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и  копие/.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 3 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 15 пълноплащащи туриста;

Такса отказ от тур.пътуване:

 • ако потребителя се откаже до 30 дни преди датата на отпътуване, той не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия при закупени самолетни билети);
 • ако потребителя се откаже от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако потребителя се откаже от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако отказът на потребителя е  под 7 дни преди датата на отпътуване, той дължи таксаа отказ от пътуване в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия заявени  и заплатени в офиса на туроператора или негов представител се ползват с отстъпка 10%.

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.

*Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

*В случай на медицинско заболяване или хоспитализиране на туриста, представителя на туроператора може да съдейства на пострадалия, доколкото му позволява програмата без да ощетява останалите туристи или да нарушава целостта на пътуването.

*Туроператорът не е страна по застрахователното събите и не носи отговорност, ако поради неспазване на общите условия на застрахователя, на туриста му бъде отказана помощ в чужбина или изплащане на направените разходи.

*Туроператорът не дължи обезщетение и не възстановява суми на турист прекратил пътуването си поради медицински проблем или по собствено желание.

* Туроператорът не възстановява сумата от туристическото пътуване поради закъсненине от страна на пътуващите.

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страните включени в програмата, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини. * Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите

*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.

Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

 

Препоръка: Програмата не е препоръчителна за лица с ограничена подвижност!

 

 

 

Изхранване

Нощувка и закуска

ПРОГРАМА

ВРЪХ  МУСАЛА и МУСАЛЕНСКИ ЕЗЕРА

12-14.06.2020 - ПОТВЪРДЕНА; 10-12.07.2020; 14-16.08.2020;

3 дни/2 нощ.

 

1 ДЕН:

Отпътуване в посока Рила планина и Боровец.  Посещение на “Царска Бистрица” бивш дворец на владетелите от Третото българско царство. Построен е между 1898 и 1914 г. Изпълнявал е функциите на ловна хижа за царете Фердинанд I и Борис III. Архитектурният облик е повлиян от традиционния български възрожденски стил, но заедно с това в него личат и европейски архитектурни влияния. Царска Бистрица е важна част от историята на последната българска царска династия. Тук на 28 август 1943 г. съобщават на царица Йоанна, че съпругът ѝ, цар Борис III; е болен от мистериозна болест. Също тук 6-годишният Симеон и 9-годишната Мария-Луиза виждат за последен път баща си жив. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ДЕН:

Закуска. Тръгваме на поход към първенеца на Балканите – връх Мусала. Покоряването минава на 4 етапа. Първият е изкачване с лифта от Боровец до хижа Ястребец; От курорта хващаме кабинковия лифт до Ястребец (2369 м). Пътуването с лифта (около 25 мин.) покрива разликата в надморската височина от 1200 метра и по този начин си спестяваме дълъг и труден преход. От Ястребец се отправяме по маркираната пътека до хижа Мусала (2389 м). Пътеката е полегата без стръмни участъци, разстоянието от 3,6 км се изминава за около еин час. И това е вторият етап.Тук ще направиим и кратка почивка край Долното Мусаленско езеро от групата на Мусаленските езера. Третият преход е от х. Мусала до заслона Леденото езеро(2709 м). Разстоянието което се изминава е 2,4 км за около 1,2 ч. Пътеката е чиста, много добре маркирана и минава покрай няколко езера, на доста места се върви по камъните, има и няколко стръмни участъци. По време на нашата разходка ще минем през красивото „Алеково езеро“, третото от групата Мусаленски езера, което носи името на известния български писател и основател на туристическото движение в България – Алеко Константинов. От заслона до връх Мусала остават още 30 минути исамо 0,860км. Ако очаквате обаче да видите един безлюден и пуст връх, ще бъдете разочаровани. На самия връх Мусала се намират Метеорологична станция и обсерватория. Гледката, която се разкрива от върха на планината е космополитна! На юг е величественият Пирин, на север – чаровницата Витоша, на северозапад – необятната Стара планина, а на изток – мистериозните Родопи. След като сме се полюбували на приказните гледки, които ни разкрива непредвидимата Рила се отправяме назад към станцията на лифта. От в. Мусала до Ястребец са 6,8 км, които би следвало да изминем за около 3 ч. с усмивка и позитивна енергия. Връщане в хотела и нощувка.

3 ДЕН:

Закуска. Отправяме се към Черната скала за една сутрешна ведра разходка, която ще ни отнеме около 3 ч, но ще ни донесе множество прекрасни гледки и пейзажи за нашите камери и спомени. Теренът е предимно равен и не представлява никаква трудност. Черната скала висока скала, извисяващи се на повече от 100 метра над долината на река Голяма Сливница, приток на река Марица. Името ѝ идва от това, че е почерняла от атмосферното влияние. При ясно време от нея има изглед към съседните поли на Рила и долината на река Марица. Следобяд отпътуване за Бургас и пристигане вечерта.

 

 

Хотели по програмата


Рила - 4* - или подобен

БЪЛГАРИЯ, Боровец

Разположен в непосредствена близост до пистите, класическият ski-in/ski-out хотел Рила е символ на курорта Боровец.Четиризвездният хотел e предпочитана дестинация от всяка възраст през всеки сезон. След мащабен ремонт и обновление на ресторантите и общите части през 2015г. хотел Рила посреща гостите си с изцяло нов дизайн в модерен алпийски стил.

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.