• Автобус
  • 5дни / 4нощ.
  • Полупансион
  • 06.06.2020 - 10.10.2020

КАПАДОКИЯ-древност, мистика, духовенство и съвремие

ТУРЦИЯ - Юргюп

избери дата 02:30ч Варна, бензиностанция OMV, автогарата
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
06.06.2020
дата на тръгване

11.06.2020
дата на връщане

DBL
Полупансион
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 890
05.09.2020
дата на тръгване

10.09.2020
дата на връщане

DBL
Полупансион
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 890 BGN 801
10.10.2020
дата на тръгване

15.10.2020
дата на връщане

DBL
Полупансион
пакетна цена за:
2 възрастни
BGN 890 BGN 801
  • Отнема само 2 минути
  • Незабавно потвърждение
  • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Срокове и Условия
Промени без неустойка до 30 дни преди датата на тръгване
Плащания
до 1 дни след Резервация  30%
до 10 дни преди Тръгване  70%
Неустойки
за Анулация до 15 дни преди Тръгване 30%
за Анулация до 8 дни преди Тръгване 70%
за Анулация до 7 дни преди Тръгване 100%
Условия за прекратяване

Други условия по програмата

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Необходими документи:  При пътуване до държави от ЕС, Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. За всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и  копие/.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

 

Такса отказ от тур.пътуване:

  • ако потребителя се откаже до 30 дни преди датата на отпътуване, той не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия при закупени самолетни билети);
  • ако потребителя се откаже от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако потребителя се откаже от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако отказът на потребителя е  под 7 дни преди датата на отпътуване, той дължи таксаа отказ от пътуване в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

 

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия заявени  и заплатени в офиса на туроператора или негов представител се ползват с отстъпка 10%.

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.

*Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

*В случай на медицинско заболяване или хоспитализиране на туриста, представителя на туроператора може да съдейства на пострадалия, доколкото му позволява програмата без да ощетява останалите туристи или да нарушава целостта на пътуването.

*Туроператорът не е страна по застрахователното събите и не носи отговорност, ако поради неспазване на общите условия на застрахователя, на туриста му бъде отказана помощ в чужбина или изплащане на направените разходи.

*Туроператорът не дължи обезщетение и не възстановява суми на турист прекратил пътуването си поради медицински проблем или по собствено желание.

* Туроператорът не възстановява сумата от туристическото пътуване поради закъсненине от страна на пътуващите.

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страните включени в програмата, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.

*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.

Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

Препоръка: Програмата не е препоръчителна за лица с ограничена подвижност!

 

Допълнителна информация

 

                   

 

Изхранване

Полупансион

ПРОГРАМА

 

КАПАДОКИЯ- ДРЕВНОСТ, МИСТИКА, ДУХОДНОСТ и СЪВРЕМИЕ

5 дни / 4 нощувки

 02.05-06.05.2020;  06.06-10.06.2020;  05.09-09.09.2020 ; 10.10-14.10.2020

Анкара – Кападокия – Коня – Ескишехир

Кападокия - един музей на открито, включен в списъка на Юнеско за световно наследство. Това е област, в която природата е изваяла стотици каменни долини, наподобяващи прочутите каньони в Америка; причудливи земни форми образувани преди 10 хиляди години след едновременното  избухване  на два вулкана /Ерчийсе и Хасандаа/. Фантастични конусовидни кули, служещи от векове за жилища на местните обитатели – издълбани в скалните образувания от мека туфа, те приличат на пещери, но с цяла система от вентилационни шахти, прозорци, врати. Тук около 5 век са основани първите християнски скални манастири, тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики. В древността Кападокия е била значима държава, населена от много народи.

 

1 ДЕН:

Отпътуване по маршрут Истанбул – Анкара. Пристигане привечер в Анкара. Настаняване в хотел в центъра на града. Вечеря и нощувка.

2 ДЕН :

 Закуска. Туристическа обиколка на Анкара -  Цитаделата – символ на града, римските бани, Храма на император Август, Националния площад с конната статуя на Ататюрк, “Аниткабир” – Мавзолеят на Ататюрк, Старата сграда на Парламента на Република Турция, музея на Анатолийските цивилизации.Отпътуване за Кападокия. По пътя посещение на Хатуша, столицата на древната Хетска империя - един музей на открито, в който посетители могат да разгледат останките от Долния и Горен град, основан около 1600 г. пр. н. е. Целият град е украсен с красиви порти, с барелефи на войни, сфинксове и лъвове. Сред руините личат отделните жилищни комплекси, дворци и храмове. В долния град се намира великият храм, който е най-впечатляващият от всички запазили се постройки. На около 2 км. от Хатуша се намира и най-важният храм извън града – култовото светилище Язълъкая.  Пристигане в Кападокия  и настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

3 ДЕН:

За ентусиастите – 05:30 сутринта, преди закуска, по изгрев слънце – полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия – преживяване, което не подлежи на описание с думи. Продължава около 45 – 50 минути. Закуска. Разглеждане на забележителните туристически обекти на Кападокия, разположени в триъгълника – Невшехир, Аванос и Юргюп: открития музей Гьореме - най известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от 9 до 11 век с оригинални стенописи; скалната крепост Учхисар; Долината на гълъбите /някога тук са живели гълъби в скалите, обучавани за разнасят писма – основен начин на комуникация в древността/. Разходка в една от най-красивите долини в региона - Зелве  със запазен манастирски комплекс и множество църкви, изсечени направо в скалите. Разходка в градчето Аванос, древната Ванеса, живописно разположено на двата бряга на най-дългата река в Турция Казъл ърмак / Червената река / -посещение на  центрове за производство на килими, грънци и оникс и винарска изба с дегустация на прочутите кападокийски вина. Посещение на уникалния подземен град Каймаклъ, където, може да се посетят  4 етажа от известните 7. Това е само малка част от града, реалните размери са неизвестни, както у болшинството подземни градове в  Кападокия. Подземните градове, датират от времето на хетите, разположени на огромна площ, стигащи понякога  до 20 етажа надолу в земните ядра. Те са имали всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, кухни, жилищни помещения. Кападокийските скални обители и подземни градове приютявали много християни и мъченици за вярата. Според някои историци  в тях  живеели до 80 хиляди жители. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане: Посещение на фолклорно представление и на танцуващите дервиши в подземен ресторант и/или автентичен ритуал Сема в Керван Сарай. Нощувка.

4 ДЕН:

Закуска. Отпътуване за гр. Коня и пешеходна обиколка на града на танцуващите дервиши и мистичната ислямска секта суфисти - посещение на мавзолея на Мевляна Джелаледдин Руми - един от най-почитаните суфисти - поети в света, основателят на митичния Орден на дервишите. 2008-а година бе обявена под егидата на ЮНЕСКО за година, посветена на паметта и мъдростта му, съдържаща послание за мир и толерантност в света. В ранния следобед отпътуване за Ескишехир ( в превод Стар град ) живописно разположен по  река Порсук. Около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления за жителите и гостите на града и това придава особено очарование на това селище. Тук е родното място на хитрия Настрадин Ходжа, който със своите шеги и невероятно чувство за хумор станал известен през вековете и е част от турския фолклор и култура. Затова неговият образ заедно с образите на много други местни и чужди величия може да се видят в Музея на восъчните фигури в Ескишехир. Разглеждане на Етнографския комплекс „Одунпазаръ”. В града се намира най-големият турски университет, който е и 4-ти по брой студенти в света -Анатолийски университет. Настаняване в хотел.  Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН:

Закуска. Посещение на парк Сазова зоопарка с аквариума е най-популярната забележителност в Ескишехир. Разположен е на площ от 400 000 кв.м. с множество ресторанти, амфитеатър за концерти на открито, най – различни тематични кътове за забавление на децата, научен център, пиратския кораб, планетариума, зоопарка и аквариума. Кулминацията в парка е приказният замък, който е първи по рода си в Турция. Разглеждане на най-новия зоопарк зоопарк. Свободно време за последни покупки в М.О.Л „ESPARK“. Отпътуване за България и пристигане в Бургас късно вечерта.

 

Ако искате да разберете как протича екскурзията-  посетете нашият блог:  https://evelinr.com/index.php?blog&post=3

 

 

 

 

Хотели по програмата


Де Мора - или подобен

ТУРЦИЯ, Анкара

Tassaray - или подобен

ТУРЦИЯ, Юргюп

DEDEPARK - или подобен

ТУРЦИЯ, Ескишехир

Вътрешни турове по програмата


Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 18:00 ч.
Цена за възрастен: 40 BGN
Цена за дете: до 11.99г. 20 BGN

Автентичен ритуал Сема в Керван Сарай
ТУРЦИЯ, Юргюп (Кападокия)

Дервишите са определяни като странстващи мистици, като хора на любовта, хора на сърцето. Танцът на дервишите се нарича сема и представлява общуване с Бога. Всяка част от танца и дрехата на дервиша носят дълбока символика. За родоначалник на ритуала сема се определя Джелаледин Руми – един от най-големите мистици в исляма. Той е роден на 30 септември 1207 г. в град Балх, източна Персия. Семейството му, принудено от нашествията на Чингиз хан, избягало от родния си град и след години скитане попаднали в град Кония, който се намира на териториите на днешна Турция.

Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 20:00 ч.
Цена за възрастен: 50 BGN
Цена за дете: до 11.99г. 25 BGN

Фолклорно представление в подземен ресторант
ТУРЦИЯ, Юргюп (Кападокия)

В каменен ресторант наподобяващ подземните градове в Кападокия, ще имате удоволствието да се насладите на флоклорните танци характерни за региона с чаша кападокийско вино, плодове и ядки.

Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзиятав 5:00 ч.
Цена за възрастен: 320 BGN
Цена за дете: до 11.99г. 260 BGN

Полет с балон над Кападокия
ТУРЦИЯ, Юргюп (Кападокия)

"Реалност по красива и от фотошоп"! Още с първите слънчеви лъчи, магията наречена Кападокия навлиза в ума и сърцата ни, за да прерасне в едно нереално изживяване. Няма думи ,с които да се опише усещането от полета. Тихото преминаване над причудливите "комини" изваяни в годините, галещите слънчеви лъчи  и множеството полетели във висините балони.....Няма думи за това преживяване, то трябва да се изживее веднъж поне!

Балона  се заявява в офиса - плаща се на място(цената е за информация-без да се маркира)

Цената включва
Условия

При влошени метеорологични условия полетите се отменят.

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.