Разходка през спомените от Верона и Френската Ривиера, та чак до гореща Испания

Какво е по-подходящо за изпращането и закриването на любимия на всички летен сезон от една уникална и изпълнена с романтика, култура, естетика, хубава храна и незабравими гледки екскурзия? Щом чуем за Европа, умът непременно ни отпраща към идеята за неповторими забележителности и изкуство, докоснало не една и две културни епохи. Точно затова, сега пиейки си кафето край басейна, не мога да не си спомня за лиричната Верона, Монако - изпълнен с лукс, цветове и скоростни преживявания, Ница - една истинска съвременна романтична приказка и, разбира се, Барселона - града, сабиращ в себе си цяла палитра от емоции, монументи, наслада от живота, горещи незабравими моменти и екзотична храна. 

Ще започна с моята прекрасна Верона. Казвам "моята", защото в този град, аз - като любител на литературата и романтиката - оставих частица от сърцето си измежду по-тесните ѝ улички, за да го направя поне мъничко част от себе си. Градът е основан още през IV век пр. Хр. Верона е столица на едноименната провинция, а тя пък е част от автономната област Венето. Прекрасния град се намира на река Адидже и е само на 45 километра от езерото Гарда. Ако решите да посетите това място, гарантирам Ви, ще останете възхитени. Не пропускайте да се позабавлявате и в Гардаленд - един изключителен лунапарк, който направи моя престой там забележителен и доста динамичен. Верона е известна и с приказните си мостове, които изпълняват така важната и полезна роля да свързват двете части на града. Сега нека спомена нещо важно, за да разберете защо така силно асоциациирам Верона с лириката, културата и романтиката. Тук се намира мястото, където се ражда и живее и до днес драматичната и трагична любовна история за Ромео и Жулиета, на Шекспир. Къщата на Жулиета, която е главна дестинация за всеки турист, се намира в сърцето на Верона и бива построена още през XIII век. Там можете да видите вещи, снимки и костюми, свързани с пиесата, а още със самото влизане ще забележите статуята на Жулиета, която, казват, ще Ви сбъдне желание и ще Ви помогне в любовта, ако го поискате, докосвайки лявата ѝ гърда. Знам, звучи комично, но това гласи легендата. Та аз не останах по-назад от останалите желаещи да получат малко побутване към мечтаните цели в живота и също стисках очи и си пожелах, държейки металната гръд на красивата героиня. Също така струва си да се види Арена ди Верона (и, ако е възможно, да се посети оперно представление там), Замъка Сан Пиетро, както и кулата Торе ди Ламберти. 

Следващата спирка на спомените нека бъде Монако. Да - Монако. Онова с Формула 1,забележителното пристанище, спиращи дъха гледки, лукс и скъпи коли, на където и да се обърнеш. Монако, за който не е преувеличено да се каже, че всеки втори е богат и пребогат. Градът на огромните финансови възможности. Монте Карло, така известен в целия свят, всъщност е квартал в Монако - един от най-скъпите. Толкова е впечатляващ, че навремето хората са го смятали за негова столица. Освен да се асоциира с Формула 1, градът разполага с още много, което си заслужава да се види: Катедралата на Монако, Музеят на Наполеон и дворецът на принца на Монако. Определено не забравяйте и екзотичната ботаническа градина, която се явява истинско съкровище за града. Аз лично Ви съветвам, обаче да не пропускате да си вземете сладолед от някоя Джелатерия. За 19 години живот, най-вкусния сладолед, който съм опитвала бе в Монако. 

   И ето, че стигнахме до Ница, и по-специално до мястото, което до ден днешен бива ли зърнато, човек започва да се пита реалност ли е това, сън ли е, или просто умът си прави своите илюзии - великолепната Френска Ривиера!    Казват за това място, че още при първия поглед те оставя без дъх, че замайва главата повече от опиум, повече от последна глътка вино в полунощ. Способна да разтопи сърце от лед и да разбие всяко съмнение, че любовта е просто мит. Ах, тази Френска Ривиера - за един поглед бива твоя, а сърцето ти за цял живот оставяш там по своя воля! Ще имате възможност да се насладите на удивителни гледки, които контрастират с луксозни яхти и хотели. Всяко кътче там носи своя индивидуална магия. Защо трябва да се посети поне веднъж в живота ли? Защото Рая на Небето е несигурен, но този на земята е там - във Франция. 

Последно искам да Ви разкажа за Барселона. Някои биха казали, пе Мадрид е най-прекрасния град, но за мен, без съмнение Барселона е перлата в короната на Испания. Нека не забравяме, че градът също така е и столица на автономната област - Каталуня, така че той по никакъв начин не отстъпва пред Мадрид. Няма човек, който да не се съгласи, че това е един от най-хубавите, весели, горещи и цветни градове в света. До голяма степен това се дължи на невероятната архитектура на Антони Гауди, чийто стил не познава правите ъгли. Палитрата от цветове, екзотика и хармония, които се носят от всяко кътче, познало неговото изкуство няма как да не оставят следа в съзнанието на човек завинаги. 

И след като повдигнах темата за изкуството, няма как да не спомена и Саграда Фамилия - най - удивителното творение на Гауди. Това, без съмнение, е най-забележителната и спираща дъха от замисъл и детайли сграда, която света някога е виждал. 

Също така, не мога да пропусна да спомена и да препоръчам да посетите парка Гюел, който за секунди ще успее да Ви пренесе в страната на приказките със своите причудливи къщички, замъци и т. н. Бих могла да изброявам до безкрай, но никога не ще ми стигнат думите, за да опиша впечатленията, които остави у мен този очарователен, бързо развиващ се културно и естетически град. Горещо Ви препоръчвам, ако някога го посетите да му се насладите с всяко едно свое сетиво, защото Барселона ще направи всеки момент, прекаран по нейните оживени улици, барове, плажове, кафета, туристически обекти и пр. да си заслужава! И най-важното, драги приятели на Evelin R:НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ОПИТАТЕ ПАЕЛЯТА!!! 

ЗА ПРОГРАМАТА НАТИСНЕТЕ ТУК

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.