Япония - страната на изгряващото слънце

категория: Екзотика
транспорт: Самолет
Цени от: 6076 лв.
период на провеждане
01 Септември 2017 - 10 Септември 2017
Кратко описание

Японците са известни със своята мъдрост, с почитта си към търпението и трудолюбието и с прочутото съзерцание на цъфналите вишни. За тях изящните вишневи цветчета са символ на преходността на самия живот - красиви са, но красотата им е краткотрайна. Както и животът - отлита бързо, затова трябва да му се наслаждаваме.

 
Подробно описание

ЕКСКУРЗИЯ В ЯПОНИЯ - СТРАНАТА НА ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ

Токио - Нико - Фуджи - Хаконе - Атами - Киото - Нара - Осака - опция за Мияжима и Хирошима

10 дни / 8 нощувки / 1 нощен полет

01 - 10 СЕПТЕМВРИ 2017

самолетна програма, водач на български език

ПЪРВИ ДЕН: 01.09.2017   ПОЛЕТ

Полет София-Мюнхен с АК Lufthansa. Излита в 13:00ч. Каца в Мюнхен в 13:55ч. Полет Мюнхен-Токио. Излита в 16:00ч.

 

ВТОРИ ДЕН: 02.09.2017  ТОКИО

Каца в Токио (Ханеда) в 10:35ч. Митническите формалности отнемат около 1 час. Посрещане, трансфер и полудневна обиколка на Токио: Разглеждане на най-стария храм в Токио - храма Асакуса Канон, наричан още и Сенсожи. Историята му започва от VII век, като легендата разказва, че през 628г. двама местни рибари уловили малка статуя в мрежата си докато ловели риба в река Сумида. Те отнесли статуята в селото си и хората разпознали в нея образа на Канон - богинята на милосърдието. Така бил построен храм, който да съхрани и почете статуята на богинята. Свободно време на прочутата пешеходна улица Накамисе - една от най-старите търговски улици в Япония. Традиционни закуски като Kaminari-okoshi (хрупкав оризов снакс) и Ningyo-яки (торта с червен боб), аксесоари в японски стил, играчки, вентилатори и орнаменти за коса са само някои от нещата, които могат да бъдат намерени там. Следващата ни спирка е Скай Трий - кула висока 634м. с платформа за наблюдение на 350м. Посещава се още Акихабара (Акиба) - електронният квартал на Токио. Историята на този електрически район започва след края на войната, когато радио части започват да се продават там. Днес посетителите могат не само да си купят електрически уреди, но също така и електронни части като интегрални схеми (интегрирани вериги), кондензатори и други необходими неща за електронен ремонт като инвентар, измервателни уреди... Настаняване в хотел Shinjuku Washington 3* за 3 нощувки.

 

ТРЕТИ ДЕН: 03.09.2017  TОКИО

Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Токио: Посещение на шинтоисткия храм Meiji Jingu. Шинто е една от най-древните японски религии, дълбоко свързана с японския живот. Шинтоистките ценности проповядват хармония с природата и добродетели като "магокоро" (или искрено сърце). Шинтоистките божества се наричат „ками” или божествени духове и може да живеят както в природата на дървета и скали, така и в одухотворени същества и животни. Като знак на благодарност им се посвещават храмове. Храмът Meiji Jingu е посветен на Император Мейжи и неговата съпруга Императрица Шокен, чиито гробници са в Киото. След смъртта на Императора и Императрицата в началото на 20-ти век, японците решават да почетат техните добродетели завинаги като работят доброволно и събират 100 000 дървета от цяла Япония и извън страната. Така благодарността и усърдието на този необикновено трудолюбив народ намират своя апотеоз в този храм, издигнат през ноември 1920г. Обиколката продължава с Дайба - квартал, създаден върху изкуствен остров в залива. През 1850г. бил построен за отбранителни цели, след това в края на 20-ти век е драстично разширен и превърнат в морско пристанище. От 1990 г. насам е разработен като основна търговска област, зона за отдих и жилищен район. Следващата спирка е Токио Тауър - "японската Айфелова кула", която всъщност е радио и телевизионна кула, извисяваща се на височина 333 метра, построена през 1958г. Става популярна, когато пак същата година е била осветена с помощта на специален механизъм, наречен ”Димантено перде”, който осветява кулата в специални цветове, вариращи от чисто бяло през лятото, към меко оранжево през зимата. Свободно време за обяд в Гинза - най-богатият квартал в града. Фотостоп на Площада на Имперския Дворец  - тихо и спокойно кътче в забързания град. Императорският дворец и неговите градини се намират на мястото на бившия жилищен дворец на Токугава шогуни през периода Едо (1603-1867). Разглеждане на Източните градини на Имперския дворец. Разходка в района Харажуку - Омотесандо, където ще се насладите на така наречената Harajuku мода - уникална и ефектна, предимно за младото поколение, както и на висок клас жилища.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 04.09.2017  ТОКИО-НИКО-ТОКИО

Закуска. Отпътуване за целодневна екскурзия до Нико. Посещаване на храма-светиня Тошогу, мавзолей на Токугава. Токугава е основател на шогуната Токугава и управлява Япония до 1868г. в продължение на цели 250 години. Богато украсеният храм се състои от няколко шинтоистки и будистки храмови сгради, разположени в красива гора. Първоначално възникнал като мавзолей, храмът се разраства до голям, пищно украсен комплекс. Разглеждане на храма Футарасан и минаване по свещения мост към храма. Отпътуване за езерото Чузенжи и водопада Кегон. Висок 100м., водопадът Кегон е един от трите най-красиви в Япония и единственото място, от което изтичат водите на езерото Чузенжи. Привечер отпътуване обратно към Токио.

 

ПЕТИ ДЕН: 05.09.2017  ТОКИО-ФУДЖИ-ХАКОНЕ-АТАМИ

Закуска. Целодневна екскурзия до Фуджи и Хаконе, намиращи се на 80 км. югозападно от Токио. Екскурзията започва с изкачване до 5-та станция на връх Фуджи (зависи от атмосферните условия). Посещение на Хаконе Секишо, музей, посветен на периода Едо. Слизане с въжена линя до връх Комагане; разходка с корабче по езерото Ашиноко. Отпътуване към Атами. Настаняване в хотел Resorpia Atami 3*+ в Атами. Японска битова традиционна вечеря в хотела. Нощувка.

 

ШЕСТИ ДЕН: 06.09.2017 АТАМИ-КИОТО

Закуска. Отпътуване с влака - стрела към Киото. Пристигане в Киото в 13:00ч. Туристическа обиколка на Киото: Денят започва с посещение на Замъка Нижо, дело на великия Токугава. През 1602г. той заповядва на всички феодални владетели в западната част на днешна Япония да подкрепят финансово изграждането на замъка Нижо. Нижо е завършен 25 години по-късно. Следва посещение на Център за изработване на занаятчийски изделия, където в 15:00ч. сме поканени на ... ефирно кимоно шоу. Следващата ни спирка е храма Кийомизу-дера, част от историческите паметници на древно Киото и Световното наследство на ЮНЕСКО. Свободно време в Гийон - кварталът на гейшите в Киото. Препоръчваме разходка по автентичната улица Каварамачи. Настаняване в хотел Ibis Styles Kyoto 3* за 2 нощувки.

 

СЕДМИ ДЕН: 07.09.2017  КИОТО

Закуска. Туристическа програма в Киото: Продължава се с разглеждане на храма Кинкаку-жи, известен още с името Риоанжи или Златния Павилион - дзен будистки храм с невероятен градински комплекс, признат за част от 17-те исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО, както и Скалната градина, прекрасен пример за японския ландшафтен дизайн. Посещение на пивоварна на саке Фушими. Ако времето позволява, последната спирка за деня ще е Имперският Дворец, който е резиденция на японското императорско семейство до 1868 г., когато столицата е преместена от Киото в Токио. Дворецът е разположен в Императорския парк.

 

ОСМИ ДЕН: 08.09.2017  КИОТО-НАРА-ОСАКА

Закуска. Отпътуване към Нара. Туристическа обиколка на Нара, първата столица на Япония от 710г. Обиколката започва с храма Тодайджи (752г.) - дом на Великия Буда, с една от най-големите бронзови статуи на Буда в света, изработена от 437 тона бронз и 130 кг. чисто злато. Свободно време в Парка на Сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля - считат ги за посланици на храма. Продължаваме с храма Касуга - най-красивият шинтоистки храм в Нара (710г.), заобиколен от 3000 висящи фенера (разглежда се отвън). Завършваме със светинята Фушими и съкровищницата Кофукуджи - част от едноименния храмов комплекс, състоящ се от 150 сгради. Съкровищницата е едно от нещата, които задължително трябва да видите, ако сте почитател на будисткото изкуство. Тук могат да се видят експонати от времето на основаването на столицата Нара, сред които е и една от най почитаните будистки статуи на Ашура, както и много други монументи. Отпътуване към Осака. Туристическа програма в Осака: Посещение на Замъка Осака - символ на града. Замъкът е разположен на 60 000 кв.м. и съдържа 13 сгради. Паркът към замъка има огромни зелени площи, спортни съоръжения и е едно от най-красивите места в града по време на цъфтежа на японските вишни през април. Следва небостъргачът Умеда, наричан още Умеда Скай, една от най-посещаваните сгради в Осака. Свободно време в Шинсайбаши - предпочитан за разходки и шопинг от местните, впечатляващ с пъстрите си магазини и реклами. Настаняване в хотел Consort 3*+ за 2 нощувки.

 

ДЕВЕТИ ДЕН: 09.09.2017 ОСАКА

Закуска. Свободно време в Осака или по желание целодневна екскурзия до Мияжима и Хирошима с автобус. Нощувка.

 

ДЕСЕТИ ДЕН: 10.09.2017            ПОЛЕТ

Трансфер до летището за полет Осака-Франкфурт с АК Lufthansa. Излита в 10:05ч. Каца във Франкфурт в 14:45ч. Полет Франкфурт-София на АК Lufthansa. Излита от Франкфурт в 16:40ч. Каца в София в 19:50ч.

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

•          Самолетни билети за международни полети София-Мюнхен-Токио/Осака-Франкфурт-София на АК Lufthansa, с включени летищни такси по международните полети - 453 евро/888 лева (към 08.08.2016г., подлежат на препотвърждение). При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на билета, разликата се доплаща към пакетната цена.

•          Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус

•          Билети за влака-стрела Атами-Киото (няма класа)

•          3 нощувки със закуски в хотел Shinjuku Washington 3* (или подобен) в Токио

•          1 нощувка с Японска битова традиционна вечеря в хотел Resorpia Atami 3*+ (или подобен) в Атами

•          2 нощувки със закуски в хотел Ibis Styles Kyoto 3* (или подобен) в Киото

•          2 нощувка със закуски в хотел Consort 3*+ (или подобен) в Осака

•          Всички турове и обиколки, описани по програма - с частни бусове, с местен екскурзовод на руски език (и с превод на български език при група от мин. 15 души)

•          Входни такси на посещаваните обекти по програмата

•          Медицинска застраховка за покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване

•          Застраховка „Отговорност на туроператора”

•          Водач на групата от България - при група от мин. 15 души

•          Такса обслужване за местни екскурзоводи и шофьори

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

•          Обеди

•          Доплащане за 7 вечери - 320 евро/627 лв. на човек

•          По желание: Целодневна екскурзия до Мияжима и Хирошима с автобус при минимум 12 човека - 395 евро/774 лв. на човек (заявява се и се заплаща при закупуването на пакета от България);

•          По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване” - на запитване в офиса на туроператора

•          Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в "Цената включва"

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

•          Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването

•          За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

•          Цветно копие на международен паспорт

•          Аванс в размер на 1500 евро / 2940 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор;

•          Пълно плащане до 7 март 2017 г.

АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ:

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прекрати едностранно договора, като заплати на ТУРОПЕРАТОРА следните неустойки:

•          При анулация до 31.01.2017г - без неустойка.

•          При анулация от 01.02.2017г до 28.02.2017г. - неустойка в размер на 30% от общата цена на пътуването.

•          При анулация от 01.03.2017г до 15.03.2017г. - неустойка в размер на 50% от общата цена на пътуването.

•          При анулация след 15.03.2017г или неявяване за полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването.

•          В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.

•          ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 01.04.2017г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна - 150 евро или 294 лева на билет;

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

•          Цените са платими в лева, в брой или по банков път.

•          ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.

•          Цените са изготвени при курс 100¥=1.2595 ЕUR и при увеличение/намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.

•          Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването - 15 души

•          Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 7 март 2017г.

•          Водач на групата от България - при група от мин. 15 души.

•          Последователността на посещаваните обекти в туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.

•          Настаняването в хотелите е в стая тип Western room - стаи с легла.

•          Важно: Допълнителните екскурзии и мероприятия по програма „Екскурзия в Япония“ се заявяват и заплащат при сключването на договора за организирано пътуване.

•          Програмата не е подходяща за деца под 12г.

•          Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата

•          Валута: 1 EUR = 113,918 JPY; 1 USD = 104.299 JPY (към 26.10.2016г.)

•          Часово време: България - 12:00ч., Япония - 18:00ч.

 
Цени

ПАКЕТНА ЦЕНА

СТАНДАРТНИ ЦЕНИ

 

евро

лева

Възрастен в двойна стая

3 098

6 076

Възрастен в единична стая

3 730

7 311

Трети възрастен/дете 12-18г. в стая с 2 възрастни

ПО ЗАПИТВАНЕ

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions