Враца-Козлодуй-Видин-Белоградчишките скали

категория: Екскурзии в България
транспорт: Автобус
Цени от: 175 лв.
период на провеждане
22 Септември 2018 - 24 Септември 2018
Кратко описание

22-24.09.2018

 

 

 
Подробно описание

БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛИ

 

Видин, пещера Леденика, пещера Магурата, Козлодуй, кораб-музей Радецки, Белоградчишки скали,

пещера Венец, крепостта"Баба Вида", Черепишки манастир

 

3 дни / 2 нощ.

 

 

1 ден:

06:00ч -Тръгване от Бургас в посока Враца.  Спирки за почивка по пътя.

Посещение на Черепишки манастир „Успение Богородично” -разположен на самия бряг на река Искър. Манастирът е изграден по време на управлението цар Иван Шишман. Тук е изработено и прочутото „Черепишко Четвероевангелие” с позлатен обков. В скалите над манастира е била изградена костница на два етажа, чийто параклис е посветен на „Св. Йоан Кръстител”. В Черепишкия манастир са запазени останките на стенописи от ХVІ - ХVІІІ в. и ХІХ в., оттогава е останала и колекция от икони. В светата обител е оформен кът на народния поет Иван Вазов, който на това място се е вдъхновявал за много от своите творби, сред които „Дядо Йоцо гледа” и „Една българка”.

Посещение на пещерата Леденика. Тя е обявена за природна забележителност през 1962г. и е включена в списъка на Стоте национални туристически обекта. Леденика ще ви впечатли с размерите си, а ледената премяна, в която се облича през зимните месеци е възхитителна, не случайно от там произлиза името й.

Настаняване в хотел във Враца, свободно време и нощувка.

2 ден:

Закуска. Отпътуване за Козлодуй. Разглеждане на кораба-музей „Радецки”. В чест на 90 годишнината от гибелта на Христо Ботев, близо 1,2 млн български деца събират средства за построяването на копие на легендарния кораб, който е пуснат на вода на 28.05.1966г. и акостира на Козлодуйския бряг 2 дни по-късно.

Отпътуване и  посещение на новооткритата пещера Венеца край село Орешец, общ. Димовол. Пещерата бе открита за посетители на скоро  и вече ѝ се носи славата на най-красивата у нас. Намира се на 6км от Белоградчик.

Отпътуване за гр. Видин. Градът изгражда своя облик в продължение на две хилядолетия, поради това е сложна смесица от различни исторически епохи. Възможност да се разходите в Крайдунавския парк, една от най-красивите крайдунавски градини по поречието.  Посещение на най-известната забележителност на старопрестолния град, средновековната крепост "Баба Вида" – единствената изцяло запазена в страната /Х век/.

Свободно време за обяд и разходка из центъра на града и възможност да посетите Кръстата казарма, Турският конак, където сега се помещава градския Исторически музей, Джамията и библиотеката на Осман Пазвантоглу, Еврейската Синагога, построена през 1894 г. Настаняване в хотел 2/3*. Нощувка. 

3 ден:

Закуска. Отпътуване и посещение на Белоградчишките скали, които са включени в списъка на 100-те национални туристически обекта на България със своите красиви скални фигури, достигащи на места до 200 метра височина и разделени на 3 основни групи. Изключително преживяване с незабравими, спиращи дъха природни гледки сред скали с причудливи форми и гигантски пещери. Разходка между двете уникално съчетани забележителности - неповторимия природен феномен Белоградчишки скали /кандидат за Седемте природни чудеса на света/ и древната крепост “Калето”, която е една от най-добре запазените крепости в България, защитена от непристъпните скали. Част е от 100-те национални туристически обекта на България. Посещение на  пещерата  “Магура”. Уникални в пещерата, освен неповторимите образувания, са и скалните рисунки на един от най-ранните слънчеви календари, открити досега в Европа. Той е изрисуван по стените на залата светилище и на него са отбелязани поне 5 празника, както и 366 дни. Пещерата се използва и за единственото в България производството на шампанизирано вино, което отлежава при естествени условия, сходни с тези, използвани при производството на френско шампанско. 

Отпътуване за Бургас, почивки по пътя и пристигане вечерта.

 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*;
 • По една  нощувка със закуски в хотел 2*/3* във Враца и Видин;
 • Посещение и беседа на Белоградчишки скали;
 • Посещение и беседа във Видин и крепостта „Баба Вида”
 • Посещение и беседа в пещерата Магура
 • Посещение и беседа в пещерата Венеца
 • Посещение на Черепишки манастир
 • Посещение на пещерата Леденика
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута

 

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси:

- крепостта Калето /вкл. Белоградчишки скали/– 5 лв за възрастни;  3лв за ученици, студенти и пенсиори,

- пещерата Магурата – 9 лв за възрастни, 7лв за ученици, студенти и пенсиори, ---- крепостта Баба Вида – възрастни 4 лв, ученици и пенсионери – 2 лв

- пещерата Венеца – 3 лв

- пещера Леденика- възрастни- 4 лв, ученици- 2лв

- музей-кораб „Радецки”- възрастни- 2лв, учащи и пенсионери- 1лв

 

Входните такси са ориентировъчни!

 

 

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност:

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 3 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 15 пълноплащащи туриста;

 

Забележки:

* Настаняването в автобуса е по ред на записване

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.

* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и  походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 

 
Цени
тръгване от Бургас Айтос Карнобат Ямбол Сливен Н.Загора Ст.Загора Пловдив Пазарджик
ЦЕНА 175,00 лв. 170,00 лв. 170,00 лв. 165,00 лв. 160,00 лв. 160,00 лв. 160,00 лв. 155,00 лв. 155,00 лв.
час 6:00 6:30 7:00 7:30 8:00 8:30 9:00 10:30 11:00
място ул. Демокрация Кръговото Лукойл Бенз.ОМВ Бенз.ЕКО до  Била OMV OMV автогара Хепи магистрала бензиност. "Лукойл" магистрала

Отстъпки:

При записване 90/60/30/15 дни преди отпътуване  отстъпка в размер съответно 10%/7%/5%/3%  от цената.

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

 

ПОПИТАЙТЕ НИ ЗА АКТУАЛНИТЕ ОТСТЪПКИ!

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions