Великден на Изумрудения остров Корфу

категория: Великден
транспорт: Автобус
Цени от: 328 лв.
период на провеждане
06 Април 2018 - 09 Април 2018
Кратко описание

06.04 – 09.04.2018;

 

4 ДНИ / 3 НОЩУВКИ със закуски, вечери и празничен обяд

 

При ранно записване до 31.01.2018г. - отстъпка 10% !!!

 

 
Подробно описание

Изумруденият о-в Корфу

06.04 – 09.04.2018;

4 ДНИ / 3 НОЩУВКИ със закуски, вечери и празничен обяд

 

ПРОГРАМА:

 

1 ДЕН

02:00 ч. Отпътуване от Бургас от бул. „Демокрация”, спирката на Трета поликлиника. Спирки по пътя за почивка. Привичер пристигане на пристанището на град Игуменица и пътуване с ферибот до остров Корфу /Керкира/, 2-рият по големина от красивите йонийски острови, наричан още „Островът на нимфите”/около 2 часа/. Както всеки гръцки остров, и този е свързан с древногръцката митология и по-точно с бога на моретата и океаните Посейдон, който бил влюбен в Керкира, дъщеря на речния бог Азоп и нимфата Менопа. Корфу има богата история, за него през вековете са се водели непрекъснати борби. Владян е от римляните, Византия, ВенецияФранция, Англия. Именно затова островът е прочут със забележителната си архитектура, но най-вече със запазените венециански крепости на главния град, като очарова и с пищната си растителност, скалистите си заливчета, пясъчните си плажове и мек климат. Корфу става гръцко владение едва през 1864 година и един от най-посещаваните гръцки острови по всяко време на годината. Вечеря. Нощувка. 

 

2 ДЕН 

Закуска. Трансфер за включване в Литийното шествие в чест на Свети Спиридон – закрилник на острова. След приключване на шествието с камбанния звън в 11:00 ч. по желание  Целодневна екскурзия: Палеокастрица - един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира "Палеокастрица" - великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати като вкаменила кораба им. Вечеря в хотела. След вечеря, около 23:00 ч., трансфер до столицата на острова за тържествата по случай Възкресение Христово.Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася Свещения огън/ свещта, от която всички палят своите свещи/. Нощувка. 

По време на Великденските празници гръцките власти регулират двежението в центъра на столицата Керкира, за което е възможно самостоятелно придвижване до паркинга на автобуса, пеша или ползване на общински превоз, който е безплатен в тези дни!

3 ДЕН

Закуска. По желание Туристическа програма в Корфу (минимум 4 часа.): посещение на двореца "Ахилион" /XIX в./, разположен в селището Гастури, на около 10 км южно от Керкира. Дворецът е лятната резиденция най-известната принцеса в света - австрийската Императрица Елизабет Баварска, известна като Сиси и е построен в чест на древногръцкия герой Ахил. Посещават се градините и вътрешността - разкошните покои и "тихото гнездо" на легендарната принцеса, покоите на Кайзера, капелата и т.н. Продължаване за град Корфу /Керкира/. По пътя фотопауза на полуостров Канони - това е мястото с най-красива панорама към Понтикониси, т.нар. Миши остров, като легендата разказва, че на този корабоподобен остров са останките на кораб, превърнат в камък от ядосания бог Посейдон, след като екипажът го предизвикал като върнал Одисей в Итака. Посещение на манастира "Богородица Влахерна". Следва пешеходна обиколка, която започва от най-големия площад в Гърция, наречен "Еспланада" - сърцето на град Керкира. В града има две крепости - Венецианска и Византийска и напомня на романтичната Венеция и о-в Капри едновременно. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, създадена по подобие на Парижката улица Риволи, Кметството, портата Свети Георги и дворецът "Св.Св. Михаил и Георги" (отвън), където понастоящем се помещава Музеят на азиатското изкуство, църквата "Свети Спиридон", закрилник на острова, католическата катедрала. Свободно време за разходка из най - стария квартал Кампиело. В ранния следобед Празничен Великденски обяд. Нощувка.

 

4 ДЕН

Закуска. Отпътуване за България. По пътя посещение на град Янина - живописната столица на областта Епир, романтично разположена на бреговете на езерото Памвотис. В езерото Памвотида се намира остров Ниси (острова, на който е избягал Али Паша, за да се спаси от византийците, там е заловен и обезглавен) – има обиколна алея, която ви дава възможност да обиколите целия остров. До Ниси се стига с лодка, която е част от обществения транспорт. По средата му има цитадела (там е обсаден Али Паша). Специалитетът на острова са жабешките бутчета. По средата на града в замъка на Али Паша в Йоанина се намира джамията на Али Паша – в момента там се помещава общинския исторически музей, в който се съхраняват много произведения на народното изкуство, оръжия и мечове от периода на Османската окупация на областта. Йоанина е известна и със сребърните си изделия. Завръщане в Бургас  късно вечерта около 23.00 ч.

 

Цената включва: 
 

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания-3*/4*
 • 3 нощувки с три закуски и две вечери в хотел 3* на остров Корфу / *вечерите са без включени напитки /
 • Празничен Великденски обяд
 • Трансфер за Литийното шествие
 • Трансфер за Вечерната литургия
 • Посещение на Янина
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Пътни такси и фериботни такси и билети


Цената не включва: 
 

 • Разходите от личен характер
 • Пешеходна обиколка на столицата Керкира, посещение на Канони – 10 евро
 • Екскурзия до манастира " Света Богородица" над Палеокастрица– 10 € 
 • Доплащане за единична стая - 80 лв.
 • Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0,5 евро на турист на ден в хотел 1*/ 2*;

1,5 евро на турист на ден в хотел 3*;  3 EUR на турист на ден в хотел 4*;  4 EUR на турист на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел или се събира предварително от екскурзовода в автобуса!)

 • Входните такси за музеи и други туристически обекти двореца „Ахилион”- 5 €, Старата крепост – 4 €
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10 000 евро. по 2 лв. на ден

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването. 

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

Гърция: - парична единица - евро; - няма допълнителни визови и санитарни изисквания

 

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията;

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туриста.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.


 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

ЦЕНА

358

393

388

353

353

348

ориентировъчен час на отпътуване

02:00 ч

22:00ч

23:30ч

02:30ч

03:00ч

3:30ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

Автогарта

(Трансфер при минимум 4 души)

OMV на автогарата

(Трансфер при минимум 4 души)

от кръговото

"Лукойл" на изхода на града

Бензиностанция "OMAX"

тръгване от

Сливен

Стара Загора

Пловдив

Пазарджик

София

ЦЕНА

348

348

343

343

328

ориентировъчен час на отпътуване

4:00ч

5:00ч

6:00ч

6:30ч

7:30ч

място на отпътуване

Shell на АМ "Тракия" след разклона за Сливен

"Лукойл" на птицекомбината

"Хепи" на АМ"Тракия"

бензиност. Лукойл на АМ"Тракия"

стадион В.Левски

 

ЦЕНИТЕ СА В ЛЕВА!

 

 

Отстъпки:

 

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

При ранно записване до 31.01.2018г. - отстъпка 10% !!!

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions