Тридневна Екскурзия в Румъния

категория: Екскурзии
транспорт: Автобус
Цени от: 149 лв.
период на провеждане
19 Октомври 2018 - 21 Октомври 2018
Кратко описание

ДАТИ: 

19-21.10.2018;

16-18.11.2018

 

 

 

 
Подробно описание

ПО СТЪПКИТЕ НА ГРАФ ДРАКУЛА

 

Бургас – Букурещ - Синая – Бран – Брашов – Бургас

 

3 дни / 2 нощувки 


ПРОГРАМА:

 

1 ден: Бургас–Търговище– 480 км

 

06:00ч. Отпътуване от Бургас за Румъния от бул.”Демокрация” /спирката срещу Трета поликлиника/. Преминаване на Дунав Мост при Русе и след обяд пристигане в старата столица на Румъния – град Търговище наричан още града на 33 воеводи. Това е така, защото в несигурните векове на османското нашествие и на дворцови интриги тронът в Търговище често сменя собствениците си. Търговище е истинската столица на Влахия по времето на Влад Цепеш. Тук се разиграват и страшните истории, които се разказват за Дракула. Посещение на княжеския дворец „Курта Домняска“, кулата на Дракула– Киндия, църквата на Бранковяну. Освен с Влад Цепеш Търговище се свързва и с разстрела на най– младия социалистически лидер Николае Чаушеско. Днес казармата, където е разстреляно социалистическото семейство е превърната в музей. Свободно време в центъра на града. Настаняване в хотел в района на града. Нощувка.

 

2 ден: Търговище–Бран–Сигишоара –Търговище– 450 км

 

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане отпътуване за Бран и разглеждане на средновековния замък свързван с граф Дракула. Замъкът става известен, като замъкът на граф Дракула благодарение на Брам стокър „бащата“ на вампирите. Има сведения, че поне веднъж в този замък е отседнал и самият Влад Цепеш. Родния дом на Дракула се намира в град Сигишоара. Авторите на вампирски романи приписват на Дракула какви ли не мистични истории и страхотии, но нека не забравяме, че истината понякога е дори по страшна от измислицата. Факт е че на 7.12.1431г тук се ражда бъдещият борец против Османската империя и прототип на холивудския граф Дракула. Освен с влашкия владетел Сгишоара се гордее и със своята величествена цитадела, която през 1999 г влиза в списъка на ЮНЕСКО, катедралата „ Света троица“ и готичската църква на хълма. Връщане в Търговище. Нощувка.

 

3 ден: Търговище– Снагов–Букурещ–Бургас – 650 км

 

Закуска. Отпътуване за Снагов. Така както е обвито в мистиката рждането и управлението на Дракула, така е обгърната в тайнственост неговата смърт и мястото където е погребан. На малко островче в езерото около Снагов по мост се стига до Снаговския манастир, където легендите разказват, че е погребан набивачът на кол. Досега историците и археолозите работили върху тази верся не успяват да докажат истинността на тази легенда, но румънците както всичко свързано с графа са склони да вярват на загадъчното, дотолкова, че искали да построят увесилителн парк до манастира свързан с графа. През 2006 проектът е спрян, но манастирът си остава шедьовър в архитектурното изкуство. Свободно време в града.  И накрая не можем да направим панорамна обиколка на любимият град на Влад Цепеш – Букурещ. Толкова любим, че за известно време Влахия е имала две столици – Търговище и Букурещ. По време на обиколкат ще видим Полиграфията, Триумфалната арка, площад Викторей с природо – научния музей, най – старата улица „Кале Виктория“ с прекрасните сгради, площада на революцията, театър Одеон, Атинеума, Историческият музей, Парламента и Патриаршията с църквата Св. „Константин иЕлена“ , където се намират мощите на Димитър Бесарбовски. Свободно време в стария център или по желание срещу допълнително зъплащне посещние на дома на Чаушеско в Букурещ, където почти две десителетия е живял и управлявал лидера на социалистическа Румъния. Дворецът “Примавери”е построен през 60-те години и известен с кодовото име P50 по време на комунистическия период. Дворецът разполага с 80 стаи, обиколката продължава 45 минти с екскурзовод. Преминаване на Дунав Мост при Русе. Почивки по пътя. Пристигане  в Бургас вечерта.

 

Цената включва:

 

 • Транспорт с лицензиран автобус  3/4*
 • Две нощувки със закуски в хотел 2/3* в района Синая / Брашов
 • Панорамна обиколка на Букурещ 
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Пътни такси, паркинг

 

 

Цената не включва:

 

 • Разходи от личен характер;
 • Екскурзия до Бран и Сигишоара– 25 евро при мин 15 човека / включва транспорт, екскурзоводско обслжване и паркинги,без входи такси за обектите/
 • Посещение на двореца „Примавери“в Букурещ – 30 лв/вкл. входна такса и транспорт и екскурзоводско обслужване/ заплаща се предварително в офиса на агенцията, посещенето на двореца е с предварителна заявка.
 • Доплащане за единична стая: 30 лв.на вечер
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10 000 евро по 2 лв. на ден
 • Входни такси за обектите: Кулата „Киндия“ 8 RON възрастни и 4 RON студенти и ученици; възрастни 35 леи, пенсионери над 65 год- 25 леи, студенти-20 леи, ученици и деца 7 леи, стаята на Влад Цепеш – 5 RON

 

 

Допълнителна информация:

* Необходими документи –лична карта; - за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;


* Румъния: - няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на обществени места;

 

Забележки:

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна.

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.


 

 
Цени

 

тръгване от

Бургас

Варна

Шумен

Русе

ЦЕНА

169

159

154

149

ориентировъчен час на отпътуване

6:00ч

08:30ч

09:30ч

11:00ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

от OMV автогарта

5 ти километър

бензиностанция Лукойл

 

Информация за отпътуване се получава 2 дни преди датата на заминаване!!!

 

Отстъпки:

 

При ранно записване до 28.02.2018г. - отстъпка 8%!!!

 

Цена за дете до 17.99г. в стая с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете 17.99г в стая с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions