Спа Уикенд в съседна Румъния

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 79 лв.
период на провеждане
24 Ноември 2018 - 25 Ноември 2018
Кратко описание

ДАТИ:

24-25.11.2018

 

 

 
Подробно описание

Бургас – Варна – Шумен –Русе –Букурещ

 

2 дни / 1 нощувка

 

 

ПРОГРАМА:

 

 

1 ден:  Бургас – Букурещ – 380 км.

Отпътуване от Бургас, от ул.”Демокрация” в 06:00ч. по маршрут Русе – Букурещ.

Пристигане в Букурещ следобед. Автобусна туристическа обиколка на Букурещ, наречен “Малкия Париж”: площадите “Виктория” и “Румъния”, Площада на революцията със сградите на Националната художествена галерия и „Атенеума”, улица “Виктория”, Националния театър, Университета, църквата “Св. Георги”, площад “Съединение”, сградата на Парламента.

По желание  посещение на  най-големия Wellness-център в Европа и втория по големина в света – Терми Букурещи /Therme Bucuresti/. Новият термален комплекс е на площ от 25 000 кв.м. и бе открит през януари 2016 г., недалеч от Букурещ. Комплексът включва 8 басейна с термална вода, 16 водни пързалки, многочислени сауни, джакузита, голям открит басейн с бар, ресторанти с 500 места и най-голямата ботаническа градина в Румъния, включваща 500 палми и 800 хиляди екзотични растения. Заплащането на услугите се извършва безкасово – за извършване на покупки клиентите използват специални гривни.

Настаняване в хотел 3* в Букурещ. Свободно време.

Нощувка.

 

2 ден:

Закуска. Свободно време или по желание посещение на природо-научен музей Григор Антип. Изграден на три етажа музеят ще ви впечатли с богатството от експонати, стилната подредба следваща еволюционното развитие на човека. Голяма част от експонатите са подредени сякаш в естествената им среда в триизмерен вид. Отделно можете да се запознаете с множеството от насекоми, мекотели, минерали и скъпоцени камъни.

По желание посещение на Парламента, построен от Николае Чаушеску, като втората по големина сграда в света след Пентагона. Впечатляващ с огромните си размери и пищност. Ще имате удоволствието да се насладите на великолепието и разкоша, създадени от най– младия комунистически лидер на бившия соц. лагер, завършил управленето си  по най–трагичния начин.

16:00 ч. Отпътуване за България.

 

Цената включва:

 

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*
 • Една нощувка със закуска в хотел 3* в района в Букурещ
 • Tуристическа програма в Букурещ
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Пътни такси, паркинг

 

Цената НЕ включва:

 

 • Посещение на СПА „Терми Букурещи“ и природо – научен музей “Григор Антип“ – 5 евро /без включени входни такси/
 • Посещение на Парламента с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 15 евро при мин. 20 човека заявява се предварително при записване и се потвърждава една седмица преди отпътуване.
 • Доплащане за единична стая – 30 лв.
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10 000 евро по 2 лв. на ден;

 

 

Входни такси:

 

 • Природо–научен музей Григор Антип - възрастни - 20 RON; ученици, студенти– 5 RON и пенсионери - 10 RON;
 • Терми Букурещи:

 

ELYSIUM / включва всички секции/ за 4,5 часов престой възрастни 88 RON; Забранено е посещението на деца до 16г.; 

PALM / включва зона Галактика безплатно/ за 4,5 часов престой за възрастни 68 RON; пенсионери /над 65 тодини/, студенти /срещу предоставена карта/ и ученици – 54 RON; деца до 3 год.– безплаттно с придружител;   ​

GALAXY /зона с басейни и водни пързалки/ възрастни 58 RON; пенсионери, студенти и ученици – 48 RON; деца от 3г. до 16 г.–  42 RON; деца до 3 год.– безплаттно с придружител.

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Допълнителна информация:

* Необходими документи – международен паспорт или лична карта с 6 месечна валидност; - за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;
* Румъния: - няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на обществени места;

Валутен курс: 1 лв. = 2,37 RON;  

Часово време:  Няма часова разлика с България.

Забележки:

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

* Носете си хавлии, чехли и бански!

 

Информация за отпътуване се получава 2 дни преди датата на заминаване!!!

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Варна

Шумен

Русе

ЦЕНА

99

89

84

79

ориентировъчен час на отпътуване

6:00ч

08:30ч

09:30ч

11:00ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

от OMV автогарта

5 ти километър

бензиностанция Лукойл

 

Отстъпки:

 

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions