САМОЛЕТНА ПРОГРАМА - НЕПОЗНАТА ГРУЗИЯ

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Самолет
Цени от: 1750 лв.
период на провеждане
26 Май 2018 - 30 Май 2018
Кратко описание

Грузия е далечна, романтична и, митична страна. Именно тук Язон открива Златното руно, също тук Прометей бива прикован към планината Казбек, след като открадва огъня от боговете, и тук по бреговете на река Терек е живяло безстрашното племе на амазонките. По време на пътуването си из Грузия ще посетим удивителната столица Тбилиси. Из малките улички на старата част на града се крие чудна смесица на култури: църкви, издигащи се до джамии, православни свещеници и арменски евреи живеещи в разбирателство от години. Ще посетите древната столица Мцхета, по стария грузински военен път до Гудаури, разположен под високите върхове на Кавказ. Ще се насладите на  Кутаиси, сърцето на грузинската култура. Ще спрем край големия пещерен град Уплистсикхе, изсечен направо в скалите от ранните християни. И не на последно място за истинските ценители на доброто вино и храна сме предвидили специална вечеря с местна програма и дегустация на вино в местна винарна.

 

С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА! 

 

Полети:

26 май 2018: Варна – Истанбул: 03:55 -04:55/ Истанбул–Тбилиси: 06:25-09:45

     

30 май 2018: Тбилиси - Истанбул: 17:20-18:55/ Истанбул –Варна: 01:20 -02:25

 
Подробно описание

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА - НЕПОЗНАТА ГРУЗИЯ

 

2630 май 2018

 

5 ДНИ / 4 НОЩУВКИ

 

 

 

Предварителна програма:

 

Първи ден /26.05.2018/ Варна – Истанбул- Тбилиси

Отпътуване от  Варна в 03:55, кацане в Истанбул в 04:55 часа. В 06:25 часа полет от Истанбул, кацане в Тбилиси 09:45. Трансфер от летище.

Панорамна обиколка на Тбилиси. Започваме от Стария град, ще посетим църквата Метехи от XIII век, синагогата, катедралата Сиони от VI-VII век, най-старата базилика в Тбилиси Анкхискати. Посещение на Националния музей на Грузия, където се съхранява уникална колекция от сребърни и златни артефакти и бижута от пред християнския период.

Настаняване в хотела и свободно време за почивка и обяд (допълнително заплащане).

Следобед продължаваме тура с посещение на крепостта Наркита от IV век, от която се открива невероятна гледка към стария град. Продължаваме с посещение на подземните Серни бани от 17ти век.

Вечерта ще имате възможност да се насладите на вечеря в традиционен грузински ресторант с фолклорна програма.  

 

Втори ден /27.05.2018/  Тбилиси Гори - Уплицикхе – Мцхета – Тбилиси /240 км/

След закуска в хотела се отправяме към Гори, родното место на Сталин. Ще спрем за снимки и продължаваме към скалния град Уплицикхе. Името на грузински означава буквално "Крепост на Господ". Този древен скален град в източната част на Грузия е разположен на левият бряг на река Мтквари, на около 10 км източно от град Гори.  Отпътуване до Мцхета (забележителност в списъка на ЮНЕСКО) на 20 км от Тбилиси, древна столица на грузинското кралство от 3-ти век преди Христа до 5 век след Христа. Следва посещение на голямата Източно Православна Катедрала Светитсковели (Svetitskhoveli), чиято история е от 4 век, а в днешният си вид е завършена през 1029 година. Археолозите го считат за едно от най-старите градски селища в Грузия. От 2007 година е в списъка на световните културни забележителности на ЮНЕСКО. Разглеждане на историческия и архитектурен комплекс Джавари, манастир - строен в зората на грузинското християнство, между 585 и 604 година, който и до днес е едно от свещените места за поклонение на вярващите християни.  Вечерта връщане в Тбилиси и нощувка.

 

Трети ден /28.05.2018/ Тбилиси – Бодбе – Сигнаги – Велисцихе – Цинандали – Телави Тбилиси /290 км/

Закуска в хотела. Отпътуване към региона Какхети. Само на час път западно от столицата Тбилиси, тук се произвежда повече от 60% от виното в Грузия. Отглеждат се над 500 сорта грозде, като регионът има традиции датиращи от повече от 8000 години и се смята за родното място на винопроизводството в световен мащаб. Сортовете не са от най-познатите (някога да сте чували за саперави, мцване или чинури? В краен случай може и да ви е познато ркацители), а стилът на винопроизводство не е традиционен по съвременните стандарти (голяма част от ферментацията се случва в глинени съдове, наречени квеври), но няма да срещнете някой, който да се оплаква от вкуса на виното. Посещение на манастира Бодбе посветен на света Нино. Тук се намират мощите на светицата. Тя е живяла през IV в. и е докарана като робиня от Кападокия. Много скоро тя се прочува като лечителка и в името на Исус Христос и успява да помогне дори на грузинската царица. Посещение на укрепения град Сигнаги. Градът е запазил типичната си архитектура и предлага отлични гледки към заобикалящите го Кавказки планини. Отправяме се към Велисцихе и ще се насладим на прочутото грузинско гостоприемство с дегустация на местни вина и продукти. Ще видите старинните начини за прозиводство на вино с преси и квеври за отлежаване. Отпътуване за Цинандали и посещение на имението на принц Александър Чавчавадзе. Наследявайки имота през първата половина на 19 в., принцът поставя началото на модерното винопроизводство в страната, като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство. Посещение на музея на винарната и красивия парк. Следва посещение на  Телави – столицата на Кахетинска област. Тук ще посетим местния пазар отрупан с пресни плодове и зеленчуци, месо и риба. Привечер връщане в Тбилиси. Нощувка.

 

Четвърти ден /29.05.2018/  Тбилиси – Казбеги – Църква Гергети Тринити– Ананури – Тбилиси /320 км/

Закуска в хотела. Рано сутринта отпътуване за района на планината Казбеги. Пътят на Грузинската военна магастрала, по които ще минем е много романтичен и живописен. От едноименния град Казбеги, известен с живописното си разположение в планините на Голям Кавказ, се отправяме на 2-часов пешеходен преход до църквата Гергети Тринити от XIV век на 2170 м над морска височина. Оттам при хубаво време се разкрива впечатляваща гледка към връх Казбек – 5047м. Можете и да наемете за предвижването джип 4х4 - 40 долара /на кола с 6 места/. Следва връщане обратно към Тбилиси, по пътя – посещение на архитектурния комплекс Ананури /17в/, от където се вижда река Арагви. Вечерта връщане в хотела и нощувка.

 

Пети ден /30.05.2018/

Закуска в хотела. Свободно време за разходка и покупки из града. Освобождаване на хотела на обяд. Около 15 часа трансфер към летището за полет в 17:20 за Истанбул, кацане в 18:55.

По желание можете да се разходите в центъра на Истанбул и да вечеряте в местен ресторант.

01:20 излитане от Истанбул, 02:25 кацане във Варна.

 

Заб. Програмата е предварителна и са възможни промени.

 

Условия за записване:

Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 10 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.

 

Резервации: Записването  за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт).

 

Резервацията  се счита за напълно потвърдена след заплащане на НЕВЪЗВРАТИМ депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.

 

 

Цената включва:

 • Самолетен билет за полет Варна– Истанбул – Тбилиси – Истанбул – Варна с лет. такси
 • 4 нощувки на база нощувка със закуска в хотел кат. 3*;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Описаните екскурзии  с лицензиран екскурзовод на руски или английски език;
 • 1 вечеря в местен ресторант
 • Дегустация на вина в местна винарна
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/
 • Водач от фирмата организатор при 10 души

 

 

Цената НЕ включва:

 • обяди и вечери
 • входове неупоменати в програмата
 • джипове 4х4 в Казбеги до църквата Гергати Тринитатис
 • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.
 • бакшиши

 

 

 

 

 
Цени

 

 

Хотели

На човек в двойна стая

Доплащане за единична стая

 

Хотел кат. 3*

Grand Palace Tbilisi – www.grandpalacetbilisi.com

 

1750 лева

 

160 лева

 

Цена за ранни записвания, валидна до изчерпване на местата

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions