НОВА ПРОГРАМА! Саксония – музика и още нещо...

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 639 лв.
период на провеждане
15 Октомври 2018 - 20 Октомври 2018
Кратко описание

Богата история, хилядолетен културен живот, прекрасна природа и..... музика – това е Саксония!

Под звуците на Бах, Вагнер, Шумен, на двата бряга на р. Елба нека за няколко дни да се  пренесем във вълшебния свят на Саксония!

 

 

 
Подробно описание

Братислава–  Дрезден - Берлин– Потсдам – Лайпциг – Майсен – Будапеща

 

15 -20.10.2018

 

6 ДНИ  / 5 НОЩУВКИ

 

 

ПРОГРАМА:

 

1-ви ден: Бургас–Братислава–1300 км

 

00:30ч. Отпътуване от Бургас, от бул.”Демокрация”, спирката на Трета поликлиника в посока Сърбия – Словакия.

Нощувка в хотел  в района на Братислава.

 

2-ри ден: Братислава – Дрезден– 450 км

 

Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Братислава, която включва Старо место – прекрасни старинни  сгради, не много широки пешеходни улици, красиви сладкарници и много приятни заведения. По улиците се срещат интересни бронзови статуи, създаващи весело настроение. Пешеходната част на Стария град има два площада — на единия се намира Народния театър, а другият е по-малък, на него се намира старото кметство на града. Може да се посети катедралата „Св. Мартин” – най- забележителната катедрала в Словакия. Над катедралата гордо се извисява най-големият замък в цялата страна - Братиславският Храд.

Отпътуване и настаняване в хотел в района на Дрезден. Туристическа програма в града: Цвингера– Бароков дворец и музей; Земперопер– операта с една от най– добрата акустика в света поради което е била избирана от Вагнер за премиерите на неговите произведения; Фрауенкирхе–лутарианска църква разрушена по време на Втората световна война, нейното възстановяване е струвало 131 млн.евро повечето събрани от дарения, Кьонихщрасе (Царска улица) емблематична улица в Дрезден. Възможност за самостоятелно посещение на Дрезденската галерия, помещаваща се в Цвингера, тук се намира картината на Рафаело „Сикстинската Мадона“. Нощувка.

 

3-ти ден: Дрезден– Потсдам– Берлин–Дрезден– 430 км

 

Закуска. По желание и срещу доп. заплащане ексурзия до Берлин и Потсдам. Отпътуване към Потсдам. Пешеходна разходка в старата част на Потсдам – църквата Св.Николай, възстановения Градски дворец, Холандския квартал, църквата Св.Петър и Павел. Разглеждане на лятната резиденция на Пруската династия Хохенцолер –парка и двореца Сан Суси на крал Фридрих Велики. Дворецът е издигнат само на един етаж, но с грандиозни размери от около 213м. дължина, в който се помещават 12 просторни помещения с общо 322 прозореца. Целият архитектурен ансамбъл, включващ основната сграда и градините на двореца са в стил Рококо, който е бил любимия архитектурен стил на Фридрих Велики. Огромните фасади на двореца, боядисани в жълт хоросан, високите прозорци с арки, общо 428-те статуи както и шестте големи тераси осеяни с портокалови дръвчета и лозови насаждения, правят Сан Суси уникално произведение на изкуството, истински символ на хармонията между природата и човека. Огромна декорация във вид на слънце посреща посетителите на основната сграда. Това е една от най- впечатляващите сгради в световен мащаб, често сравнявана с пищността и изяществото на Версайския дворец. След обяд панорамна автобусно–пешеходна обиколка на Берлин - Правителствения район с Райхстага, Канцлерската служба и президентския дворец Белвю, Бранденбургската врата, Потсдамер плац, Паметника на загиналите евреи,  останките от Берлинската стена и чек-пойнт Чарли – един от някогашните пропускателни пунктове между Източен и Западен Берлин, булевард Унтер ден Линден, Берлинската катедрала, Музейния остров, Телевизионната кула, Александерплац, Червеното кметство, стария квартал Св.Николай с едноименната църква, парка Тиргартен, Колоната на победата, Ку`дам – главния булевард в западната част на града, полуразрушената църква на кайзер Фридрих-Вилхелм, двореца Шарлотенбург и др. Свободно време в центъра.

Връщане в хотела. Нощувка.

 

4-ти ден: Дрезден–Майсен–Лайпциг–Дрезден–260 км

 

Закуска. По желание и срещу доп. заплащане екскурзия до Майсен и Лайпциг. Отпътуване за Майсен–дом на световноизвестния майсенски порцелан, известен като "бялото злато". Обиколката, включва: кметството от 15 век, главния площад със зданията в ренесансов стил, готическата Фрауенкирхе от 15 век, в която се намира най-старата в света порцеланова камбана, замъка Албрехтсбург, обявен за национален исторически паметник през 1977 година. В замъка се помещават красиви стенописи и изложба на порцеланови шедьоври. Свободно време в старата част на града. Отпътуване за Лайпциг разположен в Източна Германия, градът е най-голямото населено място в немската провинция Саксония. Той е разположен точно на мястото, където реките Парте, Ваис Елстер и Плейс се сливат. Има многовековна история, около 1300г. С град Лайпциг неизменно са свързани велики имена като Рихард Вагнер, Йохан Себастиан Бах, Роберт Шуман, Йохан Волфганг фон Гьоте, писателят Ерих Кестнер, както и ненадминатият Фридрих Ницше. В Лайпциг Шилер написва една от версиите на Ода на радостта, а Бетовен създава по-късно музиката. Пешеходна разходка: къщата на Бах, главния площад, старото кметство, Кьонигсхаус, старата стокова борса, паметника на Гьоте, пасажът Specks Hof, църквата „Св. Николай”. Свободно време.

Връщане в хотела. Нощувка.

 

5-ден: Дрезден– Будапеща– 570 км

 

Закуска. Отпътуване за Будапеща.  По желание: панорамна обиколка с автобус на Будапеща с местен екскурзовод: мостовете на р. Дунав, Парламента, Площада на героите, Музеят на изящните изкуства, Рибарските кули, Кралският дворец, паметниците на Св. Иван и Св. Троица, Църквата Св.Матияш, Хълма и паметника на Св. Гелерт, Остров на Маргарита и нощен круиз по Дунав. Нощувка в района на Будапеща.

 

6-ден: Будапеща–Бургас–1150 км

 

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

 

 

Цената включва:

 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Братислава
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Дрезден
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Будапеща
 • Tуристическа обиколка на Братислава
 • Туристическа обиколка в Дрезден
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • Екскурзоводско обслужване
 • Пътни такси, паркинг

 

 

Цената НЕ включва:

 • Еексурзия до Берлин и Потсдам – 30 евро без входни такси / включва трнспорт, паркинги и местен екскурзовод/;
 • Екскурзия до Майсен и Лайпциг– 20 евро без входни такси / включва трнспорт, паркинги и местен екскурзовод/;
 • Автобусно - пешеходна обиколка на Будапеща местен екскурзовод на български език – 10 евро;
 • Нощно разходка с корабче по Дунав–15 евро;
 • Входни такси за обектите, включени в програмата:
 • Цена на билет за телевизионната кула в Берлин (13 ЕUR); входни такси за музеите на
 • Островът на музеите в Берлин: от 8 ЕUR до 12 EUR
 • Входни такси за Старата национална галерия (10 EUR); Стария музей (10 EUR); музея "Боде" (12 EUR); Новия музей (12 EUR); музея "Пергамон" (12 EUR) в Берлин
 • Входни такси за "Дойчес Музеум" (11 EUR) и двореца "Нимфенбург" (11.5 EUR) в Мюнхен
 • Потсдам – Дворците на Потсдам (Дворецът Сан Суси, Сесилиенхоф, Новия Дворец, Мраморен дворец и дворецът Бабелсберг) – дневна карта – 15 Евро за възрастни/ 10 Евро деца; Картата се купува в двореца Сан Суси;
 • Входни такси за музеи, обекти, посещавани по желание и градски транспорт;
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за единично настаняване: 30 лв на ден;
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10000 евро по 2 лв. на ден

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Допълнителна информация:

 

Необходими документи:  валиден документ за самоличност: Задграничен паспорт или лична карта с 2-месечна валидност към датата на заминаване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

В Сърбия се плаща само в сръбски динари, 1 € ~ 120 сръбски динара (RSD) ;  в Хърватия – куна (HRK) - 1 € ~ 7.58 HRK; Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;  Германия - евро. Визови и санитарни изисквания: Забранено е пушенето на обществени места.

Часово време: България: 12.00 ч. – Сърбия, Хърватска, Германия: 11.00 ч. 

 

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

Сливен

ЦЕНА

639

674

669

634

634

629

629

ориентировъчен час на отпътуване

01:00ч

21:30ч

22:30ч

01:30ч

02:00ч

2:30ч

2:30ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

автогарта

OMV на автогарата

от кръговото

"Лукойл" на изхода на града

Бензиностанция "OMAX"

Shell на АМ "Тракия" след разклона за Сливен

трансфер

 

при мин. 4 човека

при мин. 4 човека

 

 

 

 

 

тръгване от

Стара Загора

Пловдив

Пазарджик

София

ЦЕНА

629

624

624

609

ориентировъчен час на отпътуване

3:30ч

4:30ч

5:00ч

6:00ч

място на отпътуване

"Лукойл" на птицекомбината

"Хепи" на АМ"Тракия"

бензиност. Лукойл на АМ"Тракия"

северна Тангента бензин. до Метро

Цените са в лева!

 

 

Отстъпки:

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions