По делтата на Камчия

категория: Екскурзии в България
транспорт: Автобус
Цени от: 30 лв.
период на провеждане
17 Ноември 2018 - 17 Ноември 2018
Кратко описание

17.11.2018

 

 
Подробно описание

ОПОЗНАЙ БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА Я ОБИКНЕШ!!!!!!

 

Еднодневна разходка по делтата на р. Камчия

 

8:00ч Тръгване от Бургас, от бул. „Демокрация”, спирката срещу Трета поликлиника.

Пристигане и разглеждане на СОК „Камчия” - Международния детски санаторно-оздравителен комплекс,  който е построен от Правителството на град Москва. С предназначение да осигурява условия за почивка, укрепване на здравето, обучение и творческо развитие на деца, а също така и на ветерани и семейства от Москва, но приема гости и от други региони на Русия, от България и други страни. Комплексът се намира на 25 километра южно от град Варна. Там се създават иновационни програми и методики за работа с деца и младежи. Той обединява в едно цяло център за детско творчество и извънкласни дейности, училище и лагер. Разположен е на самия бряг на морето, в непосредствена близост до едноименния природен резерват. Там има уникално съчетание на лонгозна гора, река, пясъчни дюни и море. Интерес представляват Планетариума „Юрий Гагарин”  и музея на Космонавтиката в СОК Камчия с авио-космическия център, подходящи за посещение както от деца, така и от възрастни.

Разходка до устието на река Камчия, най-голямата българска река, вливаща се директно в Черно море. По долното течение на реката, на южния бряг, се намира най-голямата вековна крайречна гора в България, наречена Лонгоз, обявена за природен биосферен резерват от 1977 г, защитен от Юнеско, за да се запази първичния й естествен вид. Възможност за разходка с лодка по реката и обяд в рибните ресторантчета около поречието.

След обяд отпътуване в посока гр.Белослав, по пътя посещение на фермата за щрауси в с.Константиново. След това ще посетим специализираната фабрика за ръчно духана стъклария в гр.Белослав. . Там туристите имат уникалната възможност да наблюдават работния процес и да видят как грубата необработена стъкломаса се превръща в изящни стъклени изделия, които са изложени по витрините в Музея на стъклото. Едно неповторимо преживяване – посетителите имат възможността да се почувстват като творци.  Всеки може да декорира ръчно стъклени изделия с транспарентни бои и да си тръгне с предмет, който лично е украсил или  да отнесе у дома като спомен за посещението си сувенир, закупен от изложбената зала. 

Следва посещение на близкия град Провадия и изкачване до крепостта Овеч. На планинското плато над града, оградено от всички страни със скали, в късноантичната епоха е била издигната солидна крепост. Тя получила прозаичното име "Проватон", което на гръцки означава "Овча крепост". Крепостта е населявана последователно от траки, римляни, византийци, българи, турци. Археологическите проучвания установяват, че укреплението се използва от ІІІ до VІІ в. и след това от Х до края на ХVІІ в. Най-силният период на Овеч е през ХІІ–ХІV в., когато крепостта е военен, религиозен, икономически и административен център на региона.

Късния следобед отпътуване към Бургас през Айтоския проход, местността Чудните скали и язовир Цонево. Възможност да се види това невероятно творение на природата - варовиков масив с уникални, причудливи и забележително  красиви форми.

Връщане в Бургас вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*;
  • екскурзоводско обслужване по маршрута

Цената не включва:

  • разходи от личен характер
  • входни такси за посещаваните обекти ( Планетариум – 5 лв възрастни/ 3 лв. ученици/ 2 лв. деца до 6 години; Музей на стъклото в Белослав – 5 лв. възрастни/ 3- деца; Крепостта Овеч – 2 лв. възрастни/ 1 лв. дете )

Входните такси са ориентировъчни!

 

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност:

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 3 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 15 пълноплащащи туриста;

 

Забележки:

* Настаняването в автобуса е според реда на записване

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.

* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и  походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 
Цени
тръгване от Бургас Поморие Несебър Слънчев бряг
ЦЕНА 30,00 лв. 30,00 лв. 25,00 лв. 25,00 лв.
час 8:00 8:20 8:40 8:50
място ул. Демокрация Автогара- квартала спирката на пощата Автогара

 

Отстъпки:

 

При записване 90/60/30/15 дни преди отпътуване  отстъпка в размер съответно 10%/7%/5%3%  от цената.

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от ценатата

 

ПОПИТАЙТЕ НИ ЗА АКТУАЛНИТЕ ОТСТЪПКИ!

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions