ПО– МАЛКО ИЗВЕСТНАТА СЛОВЕНИЯ

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 403 лв.
период на провеждане
07 Ноември 2018 - 11 Ноември 2018
Кратко описание

Словения е държават с най– висок стандарт от бившите югославски република и съхранява все още в себе си духът на Венецианската архитектура, силата и величието на Хабсбургите. Зелените обширни поля и малките китни селца, заедно със средновековните замъци радват окото на любопитния турист сякаш е попаднал приказка на Ханс Кристиан Андерсен.

 

ДАТИ: 

07–11.11.2018

 
Подробно описание

ЛЮБЛЯНА - МАРИБОР - ПТУЙ - КОПЕР - ПОРТОРОЖ - ПРИАМ - ИЗОЛА - ЛИПИЦИ - БЕЛГРАД 

 

5 дни / 4 нощувки

 

 

ПРОГРАМА:


1 ДЕН: Бургас –Любляна – 1300 км

01:00ч Oтпътуване от Бургас, бул.„Демокрация”, спирката на Трета поликлиника по маршрут Бургас - Стара Загора - София – Белград - Любляна. Настаняване в хотел 3*. Нощувка. 

 

2 ДЕН: Любляна – Марибор–Птуй – 300 км

Закуска. Посещение на Марибор – световна столица на културата за 2012 и европейска младежка столица за 2013г. Със скромното си население от около 115000 жители, се смята за втория най-важен център на Словения. Там се гледат най-старите лозя на света, отглеждани по бреговете на реак Дтава от повече от четири столетия. По поречието на Драва се намира живописният и оживен град Лент, известен с международния си едноименен фестивал. Безбрежните лозя, започващи се от единия край на града и простиращи се по целите хълмове на Марибор, се редуват като в мозайка с пътища в продължение на 50 километра. Покрай тези пътища може да се видят многобройни магазини за вино и живописни туристически ферми. ешеходна разходка в центъра на града: Главни търг, Колоната на Чумата, площада на Свободата, Катедралата Майка на Милосърдието, Мариборски град.  Посещение на Птуй: различните исторически епохи, които е преживял градът, са оставили своите следи в Птуй. На хълм над река Драва се намира Замъкът на Птуй – построен през XII в. В подножието на хълма със замъка е ценъра на Птуй – запазен в старовремски стил. Там се намира сградата на Кметството построена в началото на XX в. от австрийски архитекти. На гърба на централния площад пък може да намерите готическата църква от XII в. „Св. Георги“, с часовниковата кула до нея – построена през XVI в. и последно реконстроирана през XVIII в. Връщане в Любляна. Пешеходна разходка в столицата на Словения. Мястото, където можете да видите изображения на много дракони. Тези митични същества са символ на града и техните статуи го охраняват отвсякъде. Според местна легенда, градът е основан от Язон и неговите аргонавти по пътя към Златното руно. Те преминали реките Дунав и Сава чак до Любляница, където Язон се бил с дракон и го убил. Любляна е китно градче, където къщите са в стар стил, повлиян от съседните Австрия и Италия - обагрени в оранжево, червено и охра. Уличките са извити и тесни, осеяни от уютни малки заведения. Обстановката напомня малко на Венеция, все пак градът е само на два часа път от Италия. Свободно време. Нощувка.

 

3 ДЕН: Любляна – Копер– Порторож–Приам–Изола–Любляна –246 км

Закуска. Посещение на Копер: Особен интерес представлява Стария град от венецианската епоха. Главната улица Севлярска отвежда туристите до централния площад Тито Трг. Тук се намират Катедралата Успение Богородично и удивителна сграда на Преториански дворец, седалище на губернатора на града по време на Венецианската република. Словенска Истрия и известния курорт Порторож в превод „Пристанище на розите”, разположен на Адриатическия бряг, великолепно място за почивка и развлечения. Туристическото градче е с население по - малко от 3000 души, но това не му пречи да е един от най - посещаваните туристически центрове на Словения. През XIX в. лечебните извори са станали причина градът да се наложи като курортен център..Посещение на Пиран, запазило в себе си средновековното очарование на Венецианския стил. Разходка по  централния площад „Джузепе Тартини“–кръсетн на местен бароков композитор и цигулар, посещение на градските стени с църквата „Св. Георги“, разположена на висок хълм над водите на морето с уникална гледка. Отпътуване и  посещение на Изола. Градъте място, което очарова поситителите с прекрасни архитектурни шедьоври, каменни къщи и древни църкви го върща назад във времето, когато Изола е все още остров. Живописното градче е съхранило атмосферата на далечни времена, традиции в риболова и производството на вино.  Връщане в Любляна. Нощувка.

 

4 ДЕН: Любляна–Липици–Белград– 180 км

Закуска.По желание и с предварителна заявка екскурзия до конеферма Липица – люлката на всички коне от породата липицанер в света. Днес тя е един от най – красивите културни и исторически паметници на Словения със своята богата история от 1580 г., пример в отглеждането и подбора на чистокръвни коне. Отпътуване за Белград. По желание и с предварителна заявка сръбска вечер в ресторант на бохемската улица Скадарля. Нощувка.

 

5 ДЕН:  Белград – Бургас – 750 км.

Закуска. По желание разходка с корабче по реките Сава и Дунав и автобусно–пешеходен тур с местен екскурзовод по столицата на Сърбия: разглеждане забележителностите на града: Дединие – един от най-богатите квартали на града, Къщата на цветята и къщата-музей на Йосип Брос Тито;  Катедралния храм ”Св.Сава”, най-големият православен храм на Балканите, чието изграждане започва в 1894 г. - посещение на храма. Обиколката продължава с разглеждане на главните забележителности в централната част на града: Площад “Теразие”, Националното събрание (Скупщина), улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради към крепостта „Калемегдан”, където е втората пешеходна разходка и фотопауза. Обиколката завършва с преминаване по Бранковия мост през р. Сава в посока Нови Белград и разглеждане на новия Белград. Обиколката е с времетраене 2 часа. Разходката с корабче е 1,5. Отпътуване за България. Пристигане вечерта.

 

Пакетната цена включва:

 • Транспорт със собствен комфортен автобус 3*/4* по маршрута;  
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Любляна;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Белград;
 • Придружител / водач от агенцията по време на пътуването; 
 • Магистрални и гранични такси

 

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Целоднвна ескурзия до Марибор и Птуй – 15 евро при мин. 15 туриста
 • Целодневна екскурзия до Словенска Истрия, Копер и Изола– 15 евро при мин.15 туриста
 • Полудневна екскурзия до Липице с посещени на конефермата– 10 евро при мин.15 туриста
 • Сръбска вечер в традиционен ресторантс -20 евро
 • Разходка с корабче по р.Сава и Дунав. – 15 евро
 • Входни такси за обекти и мероприятия посещавани по желание
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10000 евро: по 2 лв. на ден
 • Доплащане за единична стая – 30 лв на вечер

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Допълнителна информация:

Необходими документи:  валиден документ за самоличност: Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/;

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

В Сърбия се плаща само в сръбски динари, 1 € ~ 120 сръбски динара (RSD);  

В Словения - евро;

Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;   

Часово време: България: 12.00 ч. – Сърбия, Словения: 11.00 ч. 

 

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

ЦЕНА

433

468

463

428

428

423

ориентировъчен час на отпътуване

1:00ч

21:00

22:30ч

01:30ч

02:00ч

2:30ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

автогарта

OMV на автогарата

от кръговото

"Лукойл" на изхода на града

Бензиностанция "OMAX"

трансфер

 

при мин. 4 човека

при мин. 4 човека

 

 

 

 

тръгване от

Сливен

Стара Загора

Пловдив

Пазарджик

София

ЦЕНА

423

423

418

418

403

ориентировъчен час на отпътуване

3:00ч

4:00ч

5:00ч

5:30ч

7:30ч

място на отпътуване

Shell на АМ "Тракия" след разклона за Сливен

"Лукойл" на птицекомбината

"Хепи" на АМ"Тракия"

бензиност. Лукойл на АМ"Тракия"

северна Тангента бензин. до Метро

 

ЦЕНИТЕ СА В ЛЕВА!

 

 

Отстъпки:

 

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

 

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions