Пътешествие в древността с привкус на узо

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 238 лв.
период на провеждане
25 Октомври 2018 - 28 Октомври 2018
Кратко описание

ДАТИ:

25–28.10.2018;

22–25.11.2018

 

 

 
Подробно описание

АСОС - АЙВАЛЪК - ЛЕСБОС

4 дни /3 нощувки

 

ПРОГРАМА: 

 

1 ДЕН: Акрополът на Асос

 

6:00ч  – отпътуване от Бургас в посока Айвалък. Около 10ч. Пресичане на Дарданелите с ферибот. Посещение на древния Асос, известният просветен център на античността, където Аристотел бил поканен да преподава и останал да живее там повече от три години. Оженил се за племенницата на Хермея и основал философско училище слид това извършил ранните си изследвания в областта на зоологията, биологията и ботаниката. Акрополът на Асос (Бехрамкале) се извисява на 238м над морското равнище. Тук през VI в.пр.Хр. е построен храмът на Атина. На терасовидния бряг към морето са запазени останки от агора, гимназиум и театър. От северния ъгъл на акропола ше видите джамия, мост и крепост, построени през XIV в. от османския султан Мурад I. В късния следобед настаняван в хотел в Айвалък. Вечеря на блок маса.

 

2 ДЕН: Обиколка на Айвалък

 

Закуска. След закуска ще посетим няколко от новите и популярни хотели в района на Айвалък.  Четвъртък е пазарен ден за жителите на Айвалък, ето защо и ние можем да се насладим на „шопинг терапия“ в градчето. След обяд ни очаква един вълнуващ CITY TOUR: По време на обиколкота в града ще посетим Дяволската трапеза – място, на което според местната легенда е бил заловен дяволът, когато крадял султанската дъщеря. В действителност е Природна забележителност от чиято височина се открива невероятна гледка към Айвалък и съседните му островчета включително и острова Джунда. Днес този остров е свъррзан с Айвалък посредством път там можете да се насладите на страхотни рибни ресторанти. Гледката от Шейтан Софрасъ е най – впечатляваща по залез слънце. И още нещо.... нека не забравяме, че районът на Айвалък е известен със страхотните маслини, ето защо ние ще посетим местната фабрика за производство на зехтин, а също така и на биокозметика. Вечеря на блок маса. Нощувка.

 

3 ДЕН: Остров Лесбос

 

Закуска. Днес Ви предлагаме от пристанището да хванем ферибота и да се разходим из столицата Митилини на гръцкия остров Лесбос. На острова на античната поетеса Сафо се произвеждат най – добрите марки узо в Гърция / Пломари и Мини Митилини/. Това е третият по – големина гръцки остров след Крит и Евиа богат на минерални извори. Посещение на манастира”Свети Рафаил”, където се съхраняват мощите на „Митилинските новомъченици и чудотворци Рафаил, Николай и Ирина”.  Светите новомъченици Рафаил, Николай и Ирина живели по времето на Византийската империя (ХV в.) и пострадали заради християнската си вяра от турците. Техните мощи били открити неотдавна при разкопки на хълма Кариес над село Терми на остров Лесбос или Митилини, както местните го наричат. Свободно време за разходка. Отпътуване за Айвалък. Вечеря. Нощувка

 

4 ДЕН: Древна Троя

 

Закуска. Отпътуване към България. По пътя посещение на фабрика за производство на сирене в района ЕZINE, с дегустация на различни видове сирена. Посещение на Древна Троя.

 

Цената включва:

 

 • Транспорт лицензиран автобус – 3*/4*
 • 3 Нощувки, закуски и вечери в хотел 3*
 • Фериботни и пътни такси
 • Посещение на фабрика за производство на сирене
 • Посещение на Асос
 • Посещение на Древна Троя

 

Цената не включва:

 

 • Лични разходи
 • Билет за ферибота до о.Лесбос – 35 евро в двете посоки и транспорт
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро – по 2 лева ден
 • Обзорен тур на Айвалък 5 евро

Входни такси:

 • Асос –8 тур. лири
 • Троя –15 тур.лири

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Допълнителна информация:

 

Информация за отпътуване се получава 2 дни преди датата на заминаване!

* Необходими документи – валиден международен паспорт минимум 2 месеца преди последния ден престой на територията на Р. Турция; - за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

Турция: Няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на обществени места;

 

Забележки:

* Възможно е разместване в графика на провеждане на доп. мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туриста.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

ЦЕНА

238

273

268

ориентировъчен час на отпътуване

6:00ч

2:00ч

03:30ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

автогарта

OMV на автогарата

трансфер

 

при мин. 4 човека

при мин. 4 човека

 

Цените са в лева!

 

Отстъпки:

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions