НОВА ПРОГРАМА! ТОСКАНА – тя ще Ви плени в своя здрач!

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 550 лв.
период на провеждане
13 Октомври 2018 - 19 Октомври 2018
Кратко описание

Не случайно град Волтер пленява Майер и тя го описва в своята поредица Здрач! Магията сякаш витае във всяко едно селце и градче на тази природно –историческа красота наречена Тоскана!

Медичите кой ли не е въздишал по техните ренансансови шедьоври...!

О, Флоренция!

 

ДАТИ:

13–19.10.2018;

10–16.11.2018

 
Подробно описание

 

Болоня – Монтекатини Терме – Флоренция – Лука – Волтера – Сан Джиминяно – Сиена – Пиенца – Монтепулчино – Ферара– Загреб

 

7 дни / 6 нощувки

 

 

ПРОГРАМА: 

 

1 ден: Бургас – Любляна–1300км

Отпътуване от Бургас в 01:00 ч от ул. Демокрация спирката на краставицата по посока Сърбия, Хърватия, Словения. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

2 ден: Любляна– Болоня – Монтекатини Терме–500 км

Закуска. Отпътуване към Италия. По пътя спирка в Болоня. Град разположен, между река По и Апенините, макар и не толкова бляскав като Флоренция, не толкова пълен с история, като Рим и романтичен, като Венеция, Болоня е успял да натрупа археологична и архитектурна съкровищница. Развиван от етруски, келти и римляни, преди да започне да се самоуправлява през Средновековието. Обиколката ни преминава през Via Indipendenza - главната търговска улица, с Порта Галиера – най старата градска порта в началото на улицата; базиликата Сан Доменико – съкровищница на изкуството с творби на младия Микеланджело, Никола Пизано, Филипино Липи и др.; прочутия фонтан на Нептун; площада “Маджоре” – главния площад на Болоня с базиликата “Сан Петронио”, строена няколко века в чест на покровителя на Болоня - св. Петроний - най-колосалната и импозантна църква в Болоня, останала недовършена и до днес; вътрешния двор на стария Архиджиназио или Университета -най-стария съществуващ в Европа, където са учили доста видни умове и знаменитости – Данте Алигиери и Николай Коперник, Бенито Мусолини, Умберто Ек; площадд Свети Стефан. Обиколката продължава с разглеждане на двете средновековни кули Азинели и Гаризенда- заплашително наклонени, но оцелели повече от десет века. Зад построяването им от 1109 до 1119 г. не стои нищо повече от човешката гордост на две от местните заможни фамилии, решили премерят богатство и величие. Преминаване през стария пазар „Куадрилатеро”, където могат да се опитат от всички традиционни кулинарни изкушения. Свободно време. Отпътуване  към Монтекатини Терме и настаняване в хотел. Нощувка.

 

3 ден: Монтекатини Терме– Флоренция – Монтекатини Терме– 160 км

Закуска. По желание и срещу доп. заплащане Ренесансова Флоренция. Отпътуване за Флоренция– блясъка на Ренесанса, столицата на красивата Тоскана, мястото където творят и работят Микеланджело, Леонардо, Джото, Галилей, Торичели, роден град на Америго Веспучи, Данте, Бокачо , Ботичели и др.;

Разглеждане с екскурзовод на български език забележителностите на Флоренция:, катедралата „Санта Мария-дел-Фиоре” или Дуомо - истински шедьовър и един от символите на Флоренция: Комплексът на Дуомото включва още Камбанарията на Джото и Баптистерия Сан Джовани Батиста - и трите сгради са в списъка на ЮНЕСКО със световно наследство, през квартала на Данте, разходката продължава в посока Понте Векио- каменния покрит мост над река Арно, като се преминава през площада на Синьорията, църквата – пантеон Санта Кроче - образцова смесица от италианска готика и Ренесанс, над която са се трудили имена като Филипо Брунелески и Джорджо Вазари, като Джото, чиито фрески украсяват 16 от църковните параклиси, Антонио Канова, Чимабуе, Лука дела Робия, Андреа Орканя и още много прочути флорентинци. Санта Кроче е последен дом на много прочути личности – в нея са погребани Микеланджело, Галилео Галилей, Николо Макиевели, Джоакино Росини, Лоренцо Гиберти и други. Свободно време в града.

Възможност за посещение на галерия Уфици с екскурзовод на български език /с предварително записване в офиса, необходим са минимум 3 ч./ Галерията е дом на едни от най-великите произведения на изкуството на най-прочутите италиански майстори, като Леонардо да Винчи, Джото, Рафаело, Тициан, Микеланджело, Ботичели, Караваджо, Каналето, Джентиле да Фабриано, Перо дела Франческа и други. Свободно време. Връщане в хотела в Монтекатини Терме.Нощувка.

 

4 ден: Монтекатини Терме–Пиза– Ливорно–Лука– Монтекатини–150 км

Закуска. По желание и срещу доп. Заплащане екскурзия до Лука, Пиза, Ливорно. Отпътуване за Пиза, някогашната морска република, съперничила с Генуа и Венеция. Разглеждане на Площада на чудесата с прочутата наклонена кула, Катедралата и Баптистерията. Свободно време за изкачване на кулата или разходка в Стария град. Отпътуване за Ливорно, морски град в Западна Тоскана, на Тиренското крайбрежие, едно от най – големите италиански пристанища. Разглеждане на Ливорно: Стария град, Катедралата Сан Франческо ди Асизи, Terrazza Mascagni – морската тераса на крайбрежната улица Viale Italia, Символа на града - Паметника на четиримата маври, каменна статуя на Великия херцог на Тоскана Франческо Медичи и четири бронзови фигури, представляващи четирима пирати, оковани във вериги. След обяд продължаваме към Лука - един от най-добре съхранените средновековни градове в Италия, където според легендите се съхранява “Светия образ”, изработен от Никодим от Ариматрея, очевидец на Христовото разпятие. Връщане в Монтекатини Терме. Сред многобройните спа курорти в Тоскана, градчето Монтекатини Терме е интересно с многобройните си плувни и минерални басейни, красиво оформените градини и оригиналната архитектура на неговите бани. Нощувка.

 

5 ден: Монтекатини– Волтера – Сан Джиминяно – Сиена–Монтекатини–300 км

Закуска. По желание и срещу доп. Заплащане По стъпките на „Здрач“. Отпътуване към Волтера тук се намира Етруският музей „Гуарначи“, Площад „Приори“, крепостта и археологическия парк са част от старинната атмосфера на града, който заема важно място в романите на Стефани Майерот поредицата „Здрач“. В нейнита книги градчето е убежище на могъщия вампирски клан Волтури. Те живеят под земята и използват красивите сгради за да примамват туристите  водейки ги към тяхната смърт. После потегляме към Сан Джиминяно - малък крепостен град, намиращ се на хълм. Сан Джиминяно, с множество стари каменни кули, Заради коино е наричан „средновековният Манхатън“ или градът с „белите кули“. Продължаване за Сиена. Наречен червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато. Най-съвършения средновековен град в Италия. Ще се озовем в сърцето му, където е разположен „Кампо“, най-страхотния площад в страната с формата на мида. На този площад се намира величествения градски дворец (Palazzo Pubblico) с неговите пълни с произведения на изкуството зали. До него е разположена Катедралата, един шедьовър на Джовани Пизано, която се явява една от най-красивите готически сгради в Италия, заедно с музея на съкровищата към нея. Връщане в Монтекатини Терми.Нощувка.

 

6 ден: Монтекатини– Ферара – Загреб–650 км

Закуска. Отпътуване към Загреб. По пътя посещение на Ферара, град който е притегателна сила за най-великите умове на Италианския ренесанс. Това е един забележително-планиран ренесансов град, запазил се непокътнат и до днес. Ферара е единственият град от италианските, който има оригинален план и който не е взаимстван от Римската структура. Градът не се е развил от към централната си част, а по-скоро покрай бреговете на реката „По. Ферара е единствения завършен  ренесансов град. По време на обиколката ще видим: Диамантения дворец на фамилия Есте, също така и Катедралата на Ферара.

 

7 ден: Загреб – Бургас

След закуска отпътуване за България. Пристигане в Бургас вечерта.

 

Цената включва:

  • 4 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Монтекатини.;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Любляна
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Загреб
  • Посещение на  Болоня
  • Посещение на Ферара
  • Транспорт с лицензиран автобус 3*/ 4*
  • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут на български език;

 

Цената не включва:

- Общински такси: 2- 4 евро на ден за три звезди и 4- евро на ден за четири звезди /задължителни, заплащат се предварително от България, начисляват се към пак. цена/

- Медицинска застраховка на стойност 10000 евро: по 2 лв. на ден

- Доплащане за единична стая – 30 лв на ден

- Екскурзия до Флоренция –30 евро – двупосочен билет за влак до Флоренция и обратно, местен лицензиран екскурзовод, пешеходна обиколка на историческия център, слушалки, придружаващ водач от агенцията. Не включва входните такси на посещаваните обекти.

– Посещение на галерия Уфици: 25 евро (входна такса, слушалки, екскурзовод на български език)

- Екскурзия до Лука, Пиза, Ливорно - 20 евро /включва транспорт, паркинг, екскурзоводско обслужване/

- Екскурзия до „По стъпките на „Здрач“ /Волтер, Сан Джиминяно, Сиена/ - 30 евро /включва транспорт, паркинг и екскурзоводско обслужване/

 

Входни такси:

Болоня: Кулата на Азинели – 3 €;

Флоренция: Куполът на Дуомо - 10 EUR /само след предварителна резервация/ *Баптистерий на Дуомо- 6 EUR

*Параклисът на Медичите „Сан Лоренцо” - 6,50 EUR

*Галерия Уфици - 12,50 EUR / само с предварителн азаявка/

*Дворецът Пити - Галерия Палатина и галерията за модерно изкуство - 8,50 евро (при временни експозиции, таксата за вход се увеличава на 13 евро)

*Старият дворец  - 6.50 евро

*Къща-музей Данте - 4 евро

*Църква-пантеон Санта Кроче - 8 EUR

*Национален музей Барджело - 8 EUR

Лука: Катедралата – 3 €; Музей на Пучини – 7 €;

Пиза: наклонената кула 19 € с предварителна резервация, Баптистериума 6 €;

Сан Джиминяно: Катедралата „Санта Мария Асунта” – 4 €; Торе Гроса – 5 €; Палацо Комунале – 5 €; Археологически музей – 3,50 €;

Волтера: Пинакотека – 8 €; Палацо Вити – 5 €; Музей на Етруските - Палацо Гуарначи - 14 €; Римския театър – 5 €;

Сиена: Катедралата – 7 €; Баптистерий “Сан Джовани” – 4 €; Палацо Публико – 9 €; Пинакотека Национале – 4 €;

 

Допълнителна информация:

Необходими документи:  валиден документ за самоличност: Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.          

Записване и начин на пащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

В Италия се плаща в евро;

Часово време: България: 12.00 ч. – Италия: 11.00 ч.

 

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

Сливен

ЦЕНА

550

585

580

545

545

540

540

ориентировъчен час на отпътуване

01:00ч

21:30ч

22:30ч

01:30ч

02:00ч

2:30ч

2:30ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

автогарта

OMV на автогарата

от кръговото

"Лукойл" на изхода на града

Бензиностанция "OMAX"

Shell на АМ "Тракия" след разклона за Сливен

трансфер

 

при мин. 4 човека

при мин. 4 човека

 

 

 

 

 

тръгване от

Стара Загора

Пловдив

Пазарджик

София

ЦЕНА

540

535

535

520

ориентировъчен час на отпътуване

3:30ч

4:30ч

5:00ч

6:00ч

място на отпътуване

"Лукойл" на птицекомбината

"Хепи" на АМ"Тракия"

бензиност. Лукойл на АМ"Тракия"

северна Тангента бензин. до Метро

 

 

Цените са в лева!

 

 

Отстъпки:

 

 

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената 

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions