Най-интересното от Румъния в една екскурзия

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 260 лв.
период на провеждане
24 Август 2016 - 27 Август 2017
Кратко описание

24-27.08.2017;

06-09.09.2017;

19-22.10.2017

 

 
Подробно описание

 

Най-интересното от Румъния в една екскурзия

4 дни / 3 нощувки

Букурещ- Синая – Бран – Брашов - Сибиу –  Хунедоара – Алаба Юлия – Куртя де Арджеш - Букурещ

 

1 ДЕН

Отпътуване от Бургас в 04:00 ч от бул.” Демокрация” / спирката срещу Трета поликлиника. / и Варна в 06:00 ч от бенз.ОМВ- автогарата. Преминаване на Дунав Мост при Русе.

Ранния следобед пристигане в курортното градче Синая, известно като „Перлата на Карпатите” и туристическа програма в района: Посещение на фееричната лятна резиденция на румънските крале - замъка „Пелеш”  и по възможност разглеждане на замъка „Пелишор“ – по-малкият събрат на Пелеш и основна резиденция на племенника на Карол I - следващия крал на Румъния - Фердинанд I и неговата съпруга кралица Мария. Разглеждане на манастира в Синая, датиращ от 17 век и основан от румънския благородник Михай Кантакузино. Настаняване в хотел 3*в Синая. Свободно време в града.

 

2 ДЕН

Закуска. Отпътуване за Бран и разглеждане на средновековния замък - един от любимите на граф Дракула. Посещение на град Брашов, отличаващ се със своята уникална архитектура: Черната църква, портата "Екатерина", църквата “Св. Николай”, първото училище, централния площад със старото кметство. Разходка по романтичните улички на града.

Отпътуване за Сибиу и по пътя кратка почивка за фотопауза на средновековната крепост от 1310 г. в град Фъгъраш, разположен на левия бряг на река Олт, служила за дом и резиденция на някои от австро-унгарски крале. След 1948 г. Крепостта се използва от комунистическата партия за лагер и затвор на политически изменници.  

Пристигане в Сибиу и настаняване в хотел 3* . Нощувка.

 

3 ДЕН

Закуска.

Туристическа програма в Сибиу. Градът е построен през 12 век от немските заселници известни като трансилванските саксонци и е един от най - важните културни и религиозни центрове в Румъния, разделен на горна и долна част. Старият град на Сибиу е разположен на хълм, близо до брега на река Цибин, и е вписан в списъка на ЮНЕСКО. Разглеждане на централната градска част - Крепостните стени (построени от глина, но много запазени), Синята къща и Националния музей в бароковия дворец "Брукентал"/отвън/, Старото кметство, Мостът на лъжите, Урсулинската църква, хотел “Римски император”, където е отсядал император Франц Йосиф.

Посещение  на  замъка Хунедоара, крепостта Алба Юлия и Сибиу .

Красивия готически замък Хунедоара е разположен на река Зласти, който според мнозина е един от най-впечатляващите дворцови комплекси в Румъния и в света изобщо. Той се намира в едноименния румънски град, който до 1918 г. е бил част от територията на Австро – Унгарската империя. Със замъка са свързани и множество легенди, защото там е бил затворен Влад Цепеш и затова е по-заслужено да се нарече двореца на Граф Дракула, отколкото замъка Бран, с който се свързва мистичният му образ. Град Алба Юлия, познат още като Бълград и разположен на брега на река Муреш. Тук могат да се видят Княжеския дворец и Православната църква, построена 1923 г. по случай присъединяването на Трансилвания към Румъния. Там са короновани крал Фердинанд I и кралица Мария. Римо-католическата катедрала също е една от най-представителните сгради построена през 13 век. В нея се намират три гробници - на Янку де Хунедоара, унгарската кралица Изабела и на Януш Хуняди. Средновековните укрепления се обхождат от войници облечени в тогавашни униформи и снаряжение.

Свободно време в Сибиу. Възможност за вечеря в местен ресторант с традиционна трансилванска кухня. Нощувка.

 

4 ДЕН

Закуска. Отпътуване за Букурещ. По пътя посещение на изключително красивия манастир „Куртя де Арджеш” - свещено място за румънците. Там са погребани кралските семейства на Румъния. Манастирът е главен архиерейски храм на владетелите на Влахия през 16 век. Основан е от влашкия болярин Нягое I Басараб. Манастирът е построен от известния майстор Маноле и е завършен през

 

1526 г. при управлението на Раду V Афумати. Екстериорният стил на „Куртя де Арджеш” - първия влашки съборен храм, наподобява този на храма „Свети Василий Блажени”, който е символа на Москва и Русия. Всички надписи в манастирската църква са на т.нар. влахо-молдовска редакция на старобългарския език.

Туристическа обиколка на Букурещ, наречен “Малкия Париж”: площадите “Виктория” и “Румъния”, Площада на революцията със сградите на Националната художествена галерия и „Атенеума”, улица “Виктория”, Националния театър, Университета, църквата “Св. Георги”, площад “Съединение”, сградата на Парламента, построен от Николае Чаушеску като втората по големина административна сграда в света след Пентагона. Свободно време за разходка в центъра на града. Следобед заминаване за България и вечерта пристигане във Варна и Бургас.

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*
 • Една нощувка със закуска в хотел 3* в района в района Синая
 • Две нощувки със закуска в хотел 3* в Сибиу
 • Екскурзия с туристическа програма в Синая - замъка „Пелеш“, манастира в Синая
 • Посещение на замъка на Граф Дракула – Бран
 •    Посещение на  замъка Хунедоара, крепостта Алба Юлия и Сибиу

 

 • Екскурзия с туристическа програма в Брашов
 • Фотопауза до средновековната крепост  Фъгъраш
 • Посещение на манастира Куртя де Арджеш
 • Tуристическа програма в Букурещ
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Пътни такси, паркинг

 

 Цената НЕ включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти – около 150 леи общо
 • Традиционна румънска вечеря с програма –  25 евро
 • Доплащане за единична стая – 80 лв.
 • Разходи от личен характер;
 • Мероприятията по желание;
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 5000 евро; за лица до 65 год. по 2 лв. на ден; за за лица над 65 год. по 4 лв. на ден; за лица над 75 год. по 6 лв. на ден;

 

 

Ориентировъчни входни такси:

 

Синая: замъка “Пелеш” 1 етаж– 20 RON за възрастни, 10 RON, за хора над 65 г., 5 RON за ученици и студенти;Първи и втори етажа 50 леи; замъка “Пелишор” – 20 RON за възрастни, 10 RON за хора над 65 г., 5 RON за ученици и студенти; Синайски манастир – 5 RON за възрастни, 2 RON за деца;

Замъка „Бран” (входна такса 35 RON),

Брашов: черната църква – 9 RON

Сибиу: музея Брюкентал (музей на изящните изкуства) – 20 RON за галерията за европейско изкуство, 12 RON за галерията за румънско изкуство

Замъка Хунедоара: възрастни – 20 RON, студенти – 5 RON, пенсионери  10 RОN,

 

 

 

Забележка: Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ, удостоверяващ отстъпката /лична карта, ISIC студентска карта, ученическа карта, журналистическа карта и други / 

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Допълнителна информация:

* Необходими документи – международен паспорт или лична карта с 6 месечна валидност; - за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;


* Румъния: - няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на обществени места; Валутен курс: 1 лв.= 2,29 RON;  Часово време:  Няма часова разлика с България.

 

Забележки:

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

* Препоръчват се топли дрехи и чадър за Карпатите, защото сутрин и вечер е хладно и често има превалявания

 

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Русе

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

Сливен

ЦЕНА

       290,00 лв.

 260,00 лв.

 265,00 лв.

 270,00 лв.

295,00 лв.

295,00 лв.

 300,00 лв.

  300,00 лв.

час

04:00 ч

08:00 ч

07:00 ч

06:00 ч

05:30 ч

05:00 ч

04:00 ч

04:30 ч

място

ул. Демокрация

Лукойл

5-ти км

Бенз.ОМВ-автогарата

Кръговото

Лукойл

бенз. "ОМВ"

Бенз.ЕКО до Била

 

 

 

 

 

 

 

Отстъпки:

При записване 90/60/30/15 дни преди отпътуване, отстъпка съответно 10%/7%/5%/3% от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

ПОПИТАЙТЕ НИ ЗА АКТУАЛНИТЕ ОТСТЪПКИ!!!

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions