Молдовска Румъния и Българско присъствие

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 155 лв.
период на провеждане
07 Септември 2018 - 09 Септември 2018
Кратко описание

Чели сме и слушали толкова много за българските Хъшове, за градовете Галац и Браила, за делата на нашите революционери по земите на днешна България.

Нека заедно посетим тези свети за Българи места и се поклоним пред мощите на българската Света Петка!

 

ДАТИ: 

07-09.09.2018; 

19-21.10.2018

 
Подробно описание

Браила –Галац - Онгъла – Яш – Онгъла

3 дни / 2 нощувки

 

 

ПРОГРАМА: 

 

1 ден: Бургас–Браила– Галац– 470 км

 

Отпътуване от Бургас в 05:30 от ул.“Демокрация“ спирката на краставицата в посока ГКПП Кардам към  Галац. По пътя посещение на  град Браила- Туристическата обиколка на града, включваща разглеждането на: българската църква „Възнесение Господне“, мястото, където някога се е намирала къщата, в която е живял Христо Ботев, паметникът поставен на мястото, където се е намирала сградата, в която през 1869 г. българските емигранти основават Българска академия на науките в Браила и бюста на Христо Ботев. Разглеждане на градския парк създаден още през 1912 г., старата водна кула на Браила, наричана още „Водния замък, цветния часовник, музикалния кът, статуята на Михай Еминеску, площад „Полигон“,  площад „Траян“, където са разположени сградата на общинската библиотека, културния център на града, православната църква „ Св. Архангели Михаил и Гаврил“, паметник посветен на император Траян, градския часовник, гръцката църква и др. Свободно врме. Отпътуване за Галац, разположен в началото на Дунавската делта, където се вливат реките Прут и Сирет, гранична точка на три държави – Румъния, Молдова и Украйна. Обиколка и разходка в Галац – българската църква „Свети Панталеймон“ и българското училище, основани от възрожденеца-архимандрит Максим Райкович, приютявал Христо Ботев и мнозина български революционери. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

2 ден: Галац–Яш–220 км

 

Закуска. Свободно времие в Галац или по желание посещение на град Яш. Градът се намира в област Молдова и е един от големите културни и университетски центрове в страната. В Яш е основан първия румънски университет, тук се намира най-старата ботаническа градина, най-стара библиотека и най-стария театър в Румъния. Посещение на църквата "Три Светители", където се съхраняват мощите на Петка Българска. Разглеждане забележителностите на града. Свободно време. Връщане в Галац. Нощувка

 

3 ден: Галац–Онгъла – Бургас - 480 км

 

Закуска. Отпътуване за Бургас и по пътя посещение на село Никулицел и манастир "Кокош". Смята се, че това е мястото на първи център на Българската държава и някога тук се е намирал Онгъла на хан Аспарух. Пристигане в Бургас вечерта.

 

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*
  • Две нощувки със закуски в хотел 2/3* в Галац
  • Придружител от агенцията
  • Пътни такси, паркинг

 

Цената НЕ включва:

  • Екскурзия до Яш – 25 евро/ включва траспорт, екскурзоводско обдслужване и паркинг/ при мин. 20 туриста;
  • Доплащане за единична стая – 30 лв. на вечер;
  • Разходи от личен характер;
  • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10 000 евро по 2 лв. на ден;
  • Входни такси

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване. 

 

Допълнителна информация:

* Необходими документи – международен паспорт или лична карта с 6 месечна валидност; - за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;
Румъния: - няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на обществени места; Валутен курс: 1 лв.= 2,29 RON;  Часово време:  Няма часова разлика с България.

 

Забележки:

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

* Препоръчват се топли дрехи и чадър за Карпатите, защото сутрин и вечер е хладно и често има превалявания

 
Цени

тръгване от

Бургас

Варна

Добрич

ЦЕНА

155

135

130

ориентировъчен час на отпътуване

6:00ч

08:30ч

09:30ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

от OMV автогарта

Паркинга пред стоматологията

 

 

Отстъпки:

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

 

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions