МАМА МИЯ..........!!!!!!!!!!!!!!!!

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 325 лв.
период на провеждане
21 Септември 2018 - 24 Септември 2018
Кратко описание

Малки девствени островчета, сякаш са извадени от детска приказка за любовта. Магия пред която дори словото се обезсилва. Тишина, за която не сме си и представяли, че може да съществува в днешни време! А изгревите и залезите, О невярващи мои очи! Мама Мия това сигурно е раят!

 

21.09–24.09.2018; 

18.10–21.10.2018

 
Подробно описание

Солун - Волос - Скиатос - Скопелос - Алонисос - Волос 

 

4 дни / 3 нощувки

 

 

Програма:

 

1 ДЕН:  Бургас – Солун–Волос

Отпътуване от Бургас в 02:00 ч., пл. „Ал. Невски“. Пътуване по маршрут: Бургас –Кулата-Промахон- Волос. Ферибот за Волос и настаняване в хотел на остров Скиатос. Нощувка.

 

2 ДЕН:  Скиатос

Закуска. Свободно време на остров Скиатос, един от 12-те острова, известни под общото название – Споради. Остров Скиатос е истински рай в лазурното Егейско море. Корабът акостира в столицата на острова – Скиатос, където ни посреща резиденцията на венецианците – крепостта „Буртзи”. Столицата ни впечатлява с тесни улички, катерещи се по хълма до амфитеатрално застроените къщи с ослепителна белота и прекрасни, гордо извисяващи се църкви. Оставаме без дъх пред впечатляващата егейска архитектура. Крайбрежната улица, примамва туристите с уютни кафенета, неустоимо ухаещи на прясно приготвена риба, таверни и магазини с чудни възможност за плаж, къпане и обяд. Остров Скиатос е предпочитано място за почивка от множество известни личности, превърнали го в сцена на филма „Мама миа“, заедно със неговия“съсед“ Скопелос. Сред забележителностите на местността спадат старото и новото пристанище, главната улица, улицата с баровете, двете църкви на върха на двата хълма, вятърната мелница-ресторант на върха на третия хълм и малкото полуостровче със старото училище и кафенето. Заслужава си да видите и къщата-музей на писателя Пападиамантис. След престой в главния град на острова, качвайки се отново на кораба, сe fтправяме към един от най-известните му плажове – живописният “Koukounaries”, записал в „книгата на почетните си гости“ и името на Лейди Дая Нощувка..         

 

3 ден: Целодневен круиз до островите Скопелос и Алонисос

Закуска. Свободен ден или възможност за целодневен Круиз до островите Скопелос и Алонисос. Възможност да се насладите на едни от най- красивите гръцки острови в Егейско море. Първата спирка от круиза е на Остров Скопелос и най–вече църсвата Агиос Йоанис, станала символ на любовта и  вълнуващата среща между Мерил Стрийп и Пиарс Броснан. Спиращи дъха гледки е най–малкото, което можем да кажем за тази запечатваща се за цял живот гледка. Не просто чисти, а кристално бистри води, повече от девствена природа, сякаш си във рая, а дали не е?Главозамаени от видяното е време да с еотправим към главния град на острова за да похапнем от традиционите банички тиропитакия, разбира се къде, ако не при „Михалис“. Събрали впечатлиня,с малко носталгия по филма Мама мия се отправяме към остров Алонисос. Тук сякаш времето е спряло и само щумът на вълните и  звукът а гръцка музика от малкото на брой кафета и ресторантчета те карат да не забравяш, че си в 21 век. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

 

4 ден: Скиатос– Волос - Бургас

Закуска. Сутринта отпътуване за Волос. Разходка в „Града на аргонавтите” и главен град на област Магнисия. Волос е изключително оживен пристанищен град, разположен на източното крайбрежие, в подножието на планината Пелион. Основан  в средата на 19 век и е столица и икономически център на префектура Магнисия. Живописните му улички са изпълнени с заведения, сладкарнички и всякакви магазини, а крайбрежната зона е място за приятна разходка. По време на обиколката ще можете да видите макета и възстановеният кораб на Аргонавтите,  катедралата „Св. Никола“ от 19 в.,  и пристанището. Свободно време за разходка и шопинг. Отпътуване за България. Пристигане в Бургас – късно вечер.

 

Цената включва:

•          Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания-3*/4*

•          3 нощувки със закуски в хотел 3* на остров Скиатос

•          Туристическа програма във Волос.

•          Екскурзоводско обслужване по маршрута

•          Пътни и фериботни такси

 

Цената не включва:

•          Разходите от личен характер

•          Круиз до сотровите Скопелос и Алонисос –25 евро

•          Доплащане за единична стая - 30 лв на ден

•          Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): около 1 евро EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и около 2 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел или се събира предварително от екскурзовода в автобуса!)

•          Входните такси за музеи и други туристически обекти.

•          Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10 000 евро по 2 лв. на ден

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

Гърция: - парична единица - евро; - няма допълнителни визови и санитарни изисквания

 

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията;

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туриста.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 
Цени

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

ЦЕНА

375

410

405

370

370

365

ориентировъчен час на отпътуване

02:00 ч

22:00ч

23:30ч

02:30ч

03:00ч

3:30ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

автогарта

OMV на автогарата

от кръговото

"Лукойл" на изхода на града

Бензиностанция "OMAX"

трансфер

 

при мин. 4 човека

при мин. 4 човека

 

 

 

 

тръгване от

Сливен

Стара Загора

Пловдив

Пазарджик

София

ЦЕНА

365

365

360

360

345

ориентировъчен час на отпътуване

4:00ч

5:00ч

6:00ч

6:30ч

7:30ч

място на отпътуване

Shell на АМ "Тракия" след разклона за Сливен

"Лукойл" на птицекомбината

"Хепи" на АМ"Тракия"

бензиност. Лукойл на АМ"Тракия"

стадион В.Левски

 

 

Цените са в лева!

 

Отстъпки:

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions