Кралете на Румъния

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 245 лв.
период на провеждане
23 Август 2018 - 26 Август 2018
Кратко описание

Въпреки младата си история Румъния може да се гордее с крале спомогнали за нейното териториално разширение и обединение на няколко области под едно управление.

Нека се потопим заeдно в кралската история на нашата северна съседка!

 

 

ДАТИ: 

23-26.08.2018;

06-09.09.2018; 

18-21.10.2018

 
Подробно описание

 

 

Букурещ- Синая – Бран – Брашов - Сибиу –  Хунедоара – Алаба Юлия – Куртя де Арджеш - Букурещ

 

4 дни / 3 нощувки

 

ПРОГРАМА:

 

1 ДЕН:

Отпътуване от Бургас от бул.”Демокрация” /спирката срещу Трета поликлиника/. Преминаване на Дунав Мост при Русе. Ранния следобед пристигане в курортното градче Синая, известно като „Перлата на Карпатите” и туристическа програма в района: посещение на фееричната лятна резиденция на румънските крале - замъка „Пелеш”. Красивият дворец е построен в алпийски стил сред невероятна зеленина. Стилното обзавждане би впечатлило и най 9 претенциозните. Основна резиденция на Карол  и неговата съпруга Елизабет.  Посещение на замъка „Пелишор“ – по-малкият събрат на Пелеш подарък от Карол I за неговия племеник и съпругата му- Фердинанд I и кралица Мария. Дворецът в сравнение с Пелеш е семпло обзаведен в синхрон с вкуса на Мария Румънская и нейното усещане за живота. Най–силно впечатление предизвиквава златната стая с олтара на кралицата. Разглеждане на манастира в Синая, датиращ от 17 век и основан от румънския благородник Михай Кантакузино. Настаняване в хотел 3 *в Синая. Свободно време в града.

 

2 ДЕН:

Закуска. Отпътуване за Бран и разглеждане на един от любимите замъци на Мария Румънская оставил трайна следа в сърцето и. Този средновековен замък е запазил магията на милосърдната кралица. Каква ирония на съдбата да го свържат с въбражаем Вампир. Посещение на град Брашов, отличаващ се със своята уникална архитектура: пешеходна разходка включваща: Черната църква, портата "Екатерина", църквата “Св. Николай”, първото училище, централния площад със старото кметство. Свободно време за разходка по романтичните улички на града.

Отпътуване за Сибиу и по пътя кратка почивка за фотопауза на средновековната крепост от 1310 г. в град Фъгъраш, разположен на левия бряг на река Олт, служила за дом и резиденция на някои от австро-унгарски крале. След 1948 г. Крепостта се използва от комунистическата партия за лагер и затвор на политически изменници.  

Пристигане в Сибиу и настаняване в хотел 3* . Нощувка.

 

3 ДЕН:

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане:Туристическа програма в Сибиу. Градът е построен през 12 век от немските заселници известни като трансилванските саксонци и е един от най - важните културни и религиозни центрове в Румъния, разделен на горна и долна част. Старият град на Сибиу е разположен на хълм, близо до брега на река Цибин, и е вписан в списъка на ЮНЕСКО. Разглеждане на централната градска част - Крепостните стени (построени от глина, но много запазени), Синята къща и Националния музей в бароковия дворец "Брукентал"/отвън/, Старото кметство, Мостът на лъжите, Урсулинската църква, хотел “Римски император”, където е отсядал император Франц Йосиф. По желание и срещу допълнително заплащане отпътуване за красивия готически замък Хунедоара, разположен на река Зласти, който според мнозина е един от най-впечатляващите дворцови комплекси в Румъния и в света изобщо. Той се намира в едноименния румънски град, който до 1918 г. е бил част от територията на Австро – Унгарската империя. Със замъка са свързани и множество легенди, защото там е бил затворен Влад Цепеш и затова е по-заслужено да се нарече двореца на Граф Дракула, отколкото замъка Бран, с който се свързва мистичният му образ. Отпътуване за град Алба Юлия, познат още като Бълград и разположен на брега на река Муреш. Тук могат да се видят Княжеския дворец и Православната църква, построена 1923 г. по случай присъединяването на Трансилвания към Румъния. Там са короновани крал Фердинанд I и кралица Мария. Римо-католическата катедрала също е една от най-представителните сгради построена през 13 век. В нея се намират три гробници - на Янку де Хунедоара, унгарската кралица Изабела и на Януш Хуняди. Средновековните укрепления се обхождат от войници облечени в тогавашни униформи и снаряжение.

Свободно време в Сибиу. Възможност за вечеря в местен ресторант с традиционна трансилванска кухня. Нощувка.

 

4 ДЕН:

Закуска. Отпътуване за Бургас. По пътя посещение на изключително красивия манастир „Куртя де Арджеш” - свещено място за румънците. Там са погребани кралските семейства на Румъния. Манастирът е главен архиерейски храм на владетелите на Влахия през 16 век. Основан е от влашкия болярин Нягое I Басараб. Манастирът е построен от известния майстор Маноле и е завършен през 1526 г. при управлението на Раду V Афумати. Екстериорният стил на „Куртя де Арджеш” - първия влашки съборен храм, наподобява този на храма „Свети Василий Блажени”, който е символа на Москва и Русия. Всички надписи в манастирската църква са на т.нар. влахо-молдовска редакция на старобългарския език. Вечерта пристигане във Варна и Бургас.

 

Цената включва:

 

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*
 • Една нощувка със закуска в хотел 3* в района в района Синая
 • Две нощувки със закуска в хотел 3* в Сибиу
 • Екскурзия с туристическа програма в Синая - замъка „Пелеш“, манастира в Синая
 • Посещение на замъка на Граф Дракула - Бран
 • Екскурзия с туристическа програма в Брашов
 • Фотопауза до средновековната крепост  Фъгъраш
 • Посещение на манастира Куртя де Арджеш
 • Tуристическа програма в Букурещ
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Пътни такси, паркинг

 

 Цената НЕ включва:

 

 • Входни такси за посещаваните обекти – около 150 леи
 • Традиционна румънска вечеря с програма –  25 евро
 • Пешеходен тур на Сибиу Посещение на  замъка Хунедоара, крепостта Алба Юлия и Сибиу–30 лв /включва пешходни обиколки, транспорт  и паркинги/
 • Доплащане за единична стая – 80 лв.
 • Разходи от личен характер
 • Мероприятията по желание
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 5000 евро; за лица до 65 год. по 2 лв. на ден; за за лица над 65 год. по 4 лв. на ден; за лица над 75 год. по 6 лв. на ден.

 

Ориентировъчни входни такси:

Синая: замъка “Пелеш” 1 етаж30 RON за възрастни, 15 RON, за хора над 65 г., 7,5 RON за ученици и студенти; Първи и втори етаж 60 RON за възрастни, 30 RON за пенсионери, 15 RON за ученици; замъка “Пелишор” – 20 RON за възрастни, 10 RON за хора над 65 г., 5 RON за ученици и студенти; Синайски манастир – 5 RON за възрастни, 2 RON за деца;

Замъка „Бран” - входна такса 40 RON за възрастни, 30 RON за пенсионери, 10 RON за деца,

Брашов: черната църква – 9 RON

Сибиу: музея Брюкентал (музей на изящните изкуства) – 20 RON за галерията за европейско изкуство, 12 RON за галерията за румънско изкуство

Замъка Хунедоара: възрастни – 25 RON, студенти – 5 RON, пенсионери  10 RОN,

 

Забележка: Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ, удостоверяващ отстъпката /лична карта, ISIC студентска карта, ученическа карта, журналистическа карта и други / 

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Допълнителна информация:

* Необходими документи – международен паспорт или лична карта с 6 месечна валидност; - за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;


* Румъния: - няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на обществени места; Валутен курс: 1 лв.= 2,29 RON;  Часово време:  Няма часова разлика с България.

 

Забележки:

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

* Препоръчват се топли дрехи и чадър за Карпатите, защото сутрин и вечер е хладно и често има превалявания

 

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Варна

Шумен

Русе

ЦЕНА

275 лв

255 лв

250 лв

245

ориентировъчен час на отпътуване

3:30ч

06:00ч

07:00ч

08:300ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

от OMV автогарата

5 ти километър

бензиностанция Лукойл

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Информация за отпътуване се получава 2 дни преди датата на заминаване!!!

 

 

Отстъпки:

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions