Карнавалът в Самобор

категория: Карнавали
транспорт: Автобус
Цени от: 270 лв.
период на провеждане
16 Февруари 2018 - 18 Февруари 2018
Кратко описание

Ранно записване до 31.12.2017 г.

 
Подробно описание

КАРНАВАЛЪТ В САМОБОР – ЗАГРЕБ

 

3 дни/ 2 нощувки

 

16-18.02.2018

 

Първи ден - 16.02.2018.

Отпътуване в 01:00ч от Бургас бул. „Демокрация -спирката на Трета поликлиника, в посока София. Пристигане в Загреб. Настаняване в хотела. По желание Пешеходна туристическа програма в Загреб. Обиколката включва посещение на Катедралата, централният площад “Бан Йелачич”, Старият град: Каптол и Градец; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос. По време на обиколката ще видите различни сгради в австро-унгарски стил, музикалната академия, театъра, приличащ много на нашия театър ”Иван Вазов”, множество красиви паркове. Ще се насладите на изумителната смесица от комунистически постройки и величествени барокови сгради. Свободно време на площад „ Бан Йелачич”.. Нощувка.

 

Втори ден - 17.02.2018.

Закуска. Па желание Отпътуване за Самобор.  Разположен в подножието на зелени хълмове, покрай непрестанно ромолящата рекичка Градна, той е едно от най-добре съхранените градчета в Северна Хърватия. Всекидневно прииждат посетители, които в многобройните сладкарници и кафенетата на главния площад могат да се насладят на познатите самоборски кремшнити (кремпити). Любителите на изкуството, ръчната изработка и старите занаяти ще бъдат приятно изненадани. Това е идеално място за приятна разходка сред природата. Възможност да се включите в Самоборския карнавал ( фашник ), който през 2018 година ще се проведе за 192-ри път, а в последните години участниците в него достигат до почти 200 хил. души. По време на карнавала местните жители носят маски, а улици и обществените места напълно се преобразяват. Градчето е известно с два специалитета, за които се вярва, че датират от периода на френската окупация на града в началото на 19 век. Най-познатият самоборски специалитет е берметът, вид домашен винен вермут, обогатено с южни плодове и ароматни билки като пелин. Вероятно ще ви допадне и гъстата кафява самоборска горчица с наситен плодов вкус. Надвечер отпътуване за Загреб. Нощувка.

 

Трети ден - 18.02.2018.

Закуска.. Полудневна екскурзия до град Вараждин- замъка./ По желание и срещу допълнително заплащане/. В северозападната част на Хърватия се намира един изключителен град, който е известен като Вараждин Той е любимо място на бохемите и хората на изкуството. В него творят едни от най-известните хърватски художници и музиканти. Градът е разположен на река Драва, близо до границата с Унгария и е в непосредствена близост до известното езерото Балатон. Наред с отлично запазените древни крепостицъркви и манастири, той се гордее със своя Стари град или известен като замъка Вараждин, намиращ се в централната част на града. Той е любимо място на местните жители, които използват околностите му за разходки и организиране на пикници.  Това е един от малкото замъци в Европа, който въпреки реставрациите е съхранил ренесансовия си облик, а музеят във вътрешността му е една от основните атракции за туристите. Това е един от най-значимите музеи на града, в който можете да разгледате много интересни експонати от областта на етнографията и археологията. Показана е богата колекция от картини, оръжия, керамика, скулптури, бижута и всякакви ценни предмети от древността до наши дни. На обяд отпътуване за Българя. Късно пристигане в Бургас.

 

Цената включва:

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания 3*/4*
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Загреб
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Пътни такси, паркинг

 

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Входните такси за музеи и други туристически обекти
 • Доплащане за единична стая: 60.00 лв.
 • Екскурзия до град Вараждин  /с включена входна такса : за замъка Вараждин / –20 евро - при минимум 20 записани туристи.
 • Посещение на Самобор и шествията на карнавала–15 евро
 • Пешеходна екскурзия по Загреб – 10 евро
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност10000 евро; по 2 лв. на ден;

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Допълнителна информация:

Необходими документи:  валиден документ за самоличност: Задграничен паспорт или лична карта с 2-месечна валидност към датата на заминаване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

                                                                                                    

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

 

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

 

В Сърбия се плаща само в сръбски динари, 1 € ~ 120 сръбски динара (RSD) ;  в Хърватия – куна (HRK) - 1 € ~ 7.58 HRK; Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;

Часово време: България: 12.00 ч. – Сърбия, Хърватска: 11.00 ч. 

 

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията.

*Възможно е разместване в графика на провеждане на доп.мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна

*Агенцията си запазва правото да променя цените в следвие на драстично увеличение на горивата. 

*Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 
Цени

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

ЦЕНА

285

320

315

280

280

275

ориентировъчен час на отпътуване

01:00 ч

21:00ч

22:30ч

01:30ч

02:00ч

2:30ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

автогарта

OMV на автогарата

от кръговото

"Лукойл" на изхода на града

Бензиностанция "OMAX"

трансфер

 

При мин. 4 човека

При мин. 4 човека

 

 

 

тръгване от

Сливен

Стара Загора

Пловдив

Пазарджик

София

ЦЕНА

275

275

270

270

290

ориентировъчен час на отпътуване

3:00ч

4:00ч

5:00ч

5:30ч

6:30ч

място на отпътуване

Shell на АМ "Тракия" след разклона за Сливен

"Лукойл" на птицекомбината

"Хепи" на АМ"Тракия"

бензиност. Лукойл на АМ"Тракия"

северна Тангента бензин. до Метро

 

Цените са в лева!

 

Отстъпки:

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената 

 

 

ПОПИТАЙТЕ НИ ЗА АКТУАЛНИТЕ ОТСТЪПКИ !!!

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions