Историческият чар на Полша

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 785 лв.
период на провеждане
02 Септември 2017 - 09 Септември 2017
Кратко описание

02-09.09.2017 г.

 
Подробно описание

ИСТОРИЧЕСКИЯТ ЧАР НА ПОЛША

МАРШРУТ: БУРГАС – КОШИЦЕ – КРАКОВ - АУШВИЦ - ЧЕНСТОХОВА – ВАРШАВА – ВРОЦЛАВ - БУДАПЕЩА - БУРГАС

02-09.09.2017

8 дни/7 нощувки


ПРОГРАМА:

1-ви ден: Бургас – Кошице.

Отпътуване в 00:00 часа от Бургас, ул. Демокрация, спирката срещу Трета поликлиника. Пристигане в Кошице късния след обяд. Разположен на реката Хорнад, градът е важен търговски и индустриален център на Словакия, в който се намира втория по големина университет в страната. Сред забележителностите на града са Урбановата кула от 16 в. и най голямата катедрала в Словакия „Св. Алжбета”.Настаняване в хотел. Свободно време за вечеря. Нощувка.

2 ден: Кошице – Величка - Краков.

Закуска.Отпътуване за Полша. Пристигане в района на Краков към обяд. Посещение на една от най-известните солни мини в света – Величка, открита още през 13 век и експлоатирана повече от 900 години. /Входната такса се заплаща допълнително/. Солната мина във Величка, прокопана през XIII век, представлява цял подземен град със санаториум, театър, катедрала и кафене! В солта още от стари времена миньорите, на които не липсвал художествен усет, издълбали хиляди релефи и скулптури. Тук всичко - от стълбищата до полилеите - е направено от сол.  Първият тунел в мината е прокопан през 1280 година. От тогава насам шахтите, заедно с природните образувания (подземни езера и проходи) са разширени на обща дължина 300 километра на 9 етажа, достигащи 327 метра под земята. Туристите обикновено се допускат до 130 м под земята. Галериите ѝ са пълни със скулптури от солни кристали изработени със завидно майсторство. В подземните зали се намират катедрали, параклиси, езера и изложби. Някои зали могат да се наемат за екстравагантно празнуване.   Настаняване в хотел 3* в Краков. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден: Краков - Аушвиц

Закуска. Пешеходна обиколка на Краков, един от най-старите и големи градове в Полша, с местен екскурзовод, която включва: хълма Вавел, Катедралата Св.Станислава и Вацлав (където са били коронясвани полските крале), Кралския дворец от 14век; след това ще извървим т.нар. „Кралски път” (Trakt Krolewski), който ще ни изведе на Главния площад (Rynek Głowny), най-големият средновековен пазарен площад в Европа, на който се намират паметника на Адам Мицкевич, ренесансовия базар Сукиенице, на чиито горен етаж се е помещавал Националния музей на Краков, базиликата Св.Мария от 14 век. След това продължаваме по улица Флорианска, която завършва с Флорианската порта и Барбакана (добре запазена част на отбранителната система на града от 14 и 15 век). Свободно време за самостоятелна разходка и обяд. След обяда, по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на Мемориалният комплекс Аушвиц - Бирхенау, най-големият концентрационен лагер на нацистите, днес превърнат в музей в памет на хилядите загинали през Втората световна война. В района около сградите на комплекса е сниман филма „Списъкът на Шиндлер”- екранизация, пресъздаваща събитията около полските евреи по време на Втората световна война. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: Краков –Ченстохова- Варшава.

Закуска. Отпътуване за Варшава - столицата на Полша, наречена още „града Феникс” заради вековете бурна история, през които градът неведнъж е бил събарян и издиган наново. Градът е построен на двата бряга на река Висла. По пътя спирка в Ченстохова за посещение на манастира „Ясна гора”. В това духовно средище на Полша се намира прочутата икона „Черната Мадона”. Иконата е рисувана от Свети Лука върху дървения плот на маса от дома на Светото семействоПо време на нейното изписване Пресветата Дева му разказвала за живота на Господ Исус Христос – живот, който самият Св. Лука вече бил представил в своето Евангелие. Според легендата през вековете тази икона е спасявала страната от беди. Затова Черната Мадона е коронована официално за кралица на Полша.

Пристигане във Варшава след обяд. Пешеходна обиколка с местен екскурзовод, включваща посещение на стария град - най-старата историческа част на Варшава, разположена покрай брега на р. Висла, където се намира Кралския замък - Построен е през 1598 - 1618 г. за полския крал и велик литовски княз Сигизмунд III Ваза на мястото на средновековния замък на мазовските князе. Дворецът е построен на изкуствен хълм, във формата на петоъгълник, и се откроява на фона на градската 60-метрова кула. Замъкът е официална резиденция на полските монарси и дело на италиански архитекти; Колоната на крал Сигизмунд III Ваза - издигната през 1644 г. Монументът е построен, за да увековечи владетеля, който премества полската столица от Краков във Варшава; Статуята на Русалката в центъра на площада, символ на града; Катедралата “Свети Йоан” - една от общо трите катедрали в града. Св. Йоан е една от най – старите църкви във Варшава и е основната църква на варшавската епархия. Тя също е един от националните пантеони на Полша. построена е през XIV век.; Варшавският барбакан – външните укрепления на града, с крепостни стени и кули от 14 и 16 векове. Укреплението разделя стария от новия град. Продължаваме към новия град - построен през XV в., той лежи северно от Стария град. Както "Старе място", така и "Нове място" е разрушено напълно по време на Втората световна война и след това е възстановено; Нове место е запазило духа си с много красиви сгради, площади и катедрали. Обиколката ни продължава с автобуса по улица „Краковские пшедмешчие”, в началото на която се намира една от най-красивите катедрали на Варшава – „Света Ана”; ще минем покрай Президентският дворец - класическа нова версия на сградата, построена през 1643 г. От 1818 г. сградата започва да се използва за правителствени нужди; паметника на Адам Мицкевич; катедралата „Свети Кръст”, където се пази урната със сърцето на Фредерик Шопен; сградата на Варшавския университет; паметника на Николай Коперник. В района се намира също и музея на Шопен, както и известната улица „Нови Свиет” – наречена салона на Варшава, с множесво красиви сгради, резиденции, най-скъпите магазини и известни клубове и кафенета. Нашата обиколка ще завърши при Монументалният Дворец на културата и науката - „дар" от Сталин и връх на социалистическия реализъм, той се издига в самото сърце на Варшава и е превърнат днес в привлекателен център за развлечения. Със своите 231 м това е най-високата сграда в Полша и осмата по височина в Европейския съюз. Дворецът има 42 етажа, които включват кино-салони, театри, музеи, офиси, книжарници, конферентна зала за 3000 души и дори университет; Настаняване в хотел 3*. Свободно време за вечеря. Нощувка.

5-ти ден: Варшава

Закуска. Свободен ден за самостоятелна разходка или по желание и срещу допълнително заплащане посещение на Парка „Лаженки” и двореца „Виланов” с местен екскурзовод. Дворецът „Виланов” – известен като полският Версай . Това е най-представителният дворец във Варшава, известен със своята барокова архитектура и паркове. Ян III Собиески купува прекрасния замък от богаташа Миланов през 1677 г. за своя крайградска резиденция, на която дали името Вила Нова. По аналогия с това название разкошната обител на Миланов получила името Виланов. Дворецът е един от най-важните паметници на полската култура, както и една от малкото исторически забележителности, оцеляла след войните. Представлявал едноетажна постройка. След време бил обновен чрез две нови крила и кули, построени към тях. Тази красива сграда по много начини напомня за славната полска история, тъй като приютява ценни портрети на благородниците, фрески и рисувани тавани, както и творбите на полски и международни художници. След като се разходите из полската история, можете да си починете „по кралски“ в градината на двореца; Кралският парк Лажиенки (известен още като Лажиенковски) и разположеният в него дворец Лажиенки. Парк Лажиенки (в превод "Кралските бани") е най-големият обществен парк във Варшава, разположен на площ от 76 хектара в центъра на града. Дворецът Лажиенки, наричан още "Дворецът върху водата", е построен през XVII в. Стилът му е класически. Той е разположен върху изкуствен остров в езерото Лажиенки и е свързан с останалата част на парка с два аркадни моста. Дворецът разделя езерото на две части - по-малка северна част и по-голяма южна; В парка можете да се насладите и на прекрасните пейзажи с мостове, паметници, каскади и доста зеленина, сред която на свобода се разхождат пауни и фазани, както и да видите паметника на композитора Фредерик Шопен.  Връщане в централната част на града и свободно време за шопинг и разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Вечерта по желание – посещение на Мултимедийният парк на фонтаните – светлинно шоу с танцуващи водни струи в ритъма на музиката. - заплаща се само трансфера до парка.Нощувка.

6-ти ден: Варшава – Вроцлав.

Закуска. Отпътуване от Варшава за Вроцлав.

Вроцлав се намира в югозападната част на Полша. Разположен е на бреговете на река Одер. Според легендата градът е основан и именуван от чешкия княз Вратислав I. Вроцлав е осеян с прекрасни сгради, исторически паметници, музеи и галерии. Обзорна екскурзия с разглеждане на Стария град, където се намира Централния площад (Rynek Główny), на който са разположени интересни къщи в бароков стил, църквата "Св. Елисавета" и Старото кметство, което е построено между 13 и 16 век и комбинира различни архитектурни стилове. В близост е и площад „Солни”. Навремето тук се е продавала изключително скъпата за тези години морска сол, а днес – цветя. А най-старата част на града е съсредоточена на остров Тумски или познат още като Катедралния остров. Тук са разположени красиви катедрали и сгради на стотици години, както и зданието на университета с известната барокова Аула на Леополдин. Един от най-забележителните храмове е този на св. Йоан Кръстител, който датира от XIII в. В него се съхранява най-големият църковен орган в Полша. От върха на катедралата се разкрива чудесен изглед към реката.  Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.
 

7-ми ден: Вроцлав – Будапеща

Закуска. Отпътуване за Будапеща. Пристигане в унгарската столица късно след обяд. Будапеща е най-големият град и столицата на Унгария. Името „Будапеща“ е съчетание от имената „Буда“ и „Пеща“ в резултат от обединяването на двете селища на брега на Дунава през 1873 г.  Настаняване в хотел. Свободно време или по желание и срещу доплащане – нощна разходка с корабче с местен екскурзовод по р.Дунав с чаша шампанско и торта.

Свободно време за вечеря. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

8-ми ден: Будапеща – Бургас.

Ранна закуска. По желание и срещу допълнително заплащане обзорна пешеходна екскурзия на Будапеща - Парламентът - една от най- големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата "Св. Матияш", носеща името на най- известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Отпътуване за България през Унгария и Сърбия. Пристигане в Бургас късно през нощта.

 

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус (климатик, DVD, CD, мини-бар) 3*/4*
 • една нощувка със закуска в х-л 3* в Кошице; 
 • две нощувки със закуска в х-л 3* в Краков;
 • две нощувки със закуска в х-л 3* във Варшава;
 • една нощувка със закуска в х-л 3* във Вроцлав; 
 • една нощувка със закуска в х-л 3* в Будапеща; 
 • посещение на солната мина Величка с местен екскурзовод;
 • обзорна обиколка на Краков с местен екскурзовод
 • посещение на манастира „Ясна гора” в Ченстохова
 • пешеходно-автобусна обиколка на Варшава с местен екскурзовод;
 • пешеходна обиколка на стария град на Вроцлав;
 • екскурзоводско обслужване по пътя; 
 • пътни такси

Цената НЕ включва:

 • Посещение на Аушвиц – 20 евро
 • Нощна разходка с корабче по р. Дунав – 15 евро
 • Обзорна екскурзия на Будапеща - 10 €;  
 • Посещение на Парка „Лаженки” и двореца „Виланов” -10 евро 
 • Посещение на Мултимедийният парк на фонтаните – 5 евро
 • Доплащане за единична стая – 200 лв. 
 • Входни такси
 • Разходи от личен характер
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10000 евро - по 2 лв. на ден; 

Входни такси:

Солна мина „Величка” – 64 PLN

Дворецът „Вавел” – 115 PLN

Базилика „Дева Мария” в Краков – 10 PLN

Криптата, камбанарията и музеят на Вавелската катедрала – 11 PLN

„Аушвиц – Бирхенау” – 22 PLN

Кралски дворец във Варшава – 25 PLN

Парк „Лаженки” – 40 PLN

Дворец „Виланов” – 25 PLN

Настаняването в автобуса е по ред на записване. 

Допълнителна информация:

 

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването. 

 

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Полша: - парична единица - злота; 1 евро- 4.31PLN - няма допълнителни визови и санитарни изисквания

Унгария: - парична единица - форинт; 1евро- 309,25 HUF - няма допълнителни визови и санитарни изисквания

 

Забележки:

*Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туриста.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна

*Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 
Цени

 

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

Сливен

Нова Загора

Стара Загора

Пловдив

Пазар

джик

София

ЦЕНА

     785,00 лв.

     820,00 лв.

   815,00 лв.

   780,00 лв.

   780,00 лв.

     775,00 лв.

  775,00 лв.

   775,00 лв.

   775,00 лв.

   770,00 лв.

    770,00 лв.

   755,00 лв.

час

00:00 ч

20:30ч

22:00 ч

00:30 ч

01:00 ч

01:30 ч

02:00 ч

02:30ч

03:00ч

04:30ч

05:00ч

6:00ч

място

ул. Демокра

ция

5-ти км

Бенз.ОМВ- автогарата

Кръгово

то

Лукойл

Бенз.

ОМВ

Бенз.

ЕКО до  Била

OMW

OMW автогара

Хепи магистра

ла

бенз. "Лукойл" магистрала

Стадион В. Левски

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отстъпки:

При записване 90/60/30/15 дни преди отпътуване  отстъпка в размер съответно 10%/7%/5%/3%  от цената.

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

ПОПИТАЙТЕ НИ ЗА АКТУАЛНИТЕ ОТСТЪПКИ!!!

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions