Хотнишки водопад, Емен и еменска екопътека

категория: Екскурзии в България
транспорт: Автобус
Цени от: 45 лв.
период на провеждане
13 Октомври 2018 - 13 Октомври 2018
Кратко описание

ДАТИ: 

13.10.2018 

 

 

 
Подробно описание

ОПОЗНАЙ БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА Я ОБИКНЕШ!!!!!!

 

ХОТНИШКИ ВОДОПАД - ЕМЕН

 

Програма:

 

07:00ч. Отпътуване от гр. Бургас от бул. „Демокрация”, спирката срещу Трета поликлиника за с.Хотница. Преминаване през Хотнишката екопътека, която е една от най-красивите в България и е с дължина около 1,5км. Самата пътека започва от Хотнишкия водопад, който пък е един от най-впечатляващите в страната ни и е с височина около 30м. Екопътеката минава по поречието на р.Бохот и стига до мястото от където извира.

Отпътуване към с.Емен и Еменския каньон. Каньонът представлява живописна местност по течението на р.Негованка. Под въздействието на течащата река са се образували многобройни водопади, прагове, вирове и ниши, обградени от отвесни скали с височина до 90м. Еменският каньон е обявен за природна забележителност през 1980г. Тук е създадена и първата в страната ни екопътека- Негованската. Изградени са мостове, стълби и други дървени конструкции, които правят разходката из каньона достъпна и приятна. Безспорно най-красивата част от каньона е закътаният водопад Момин скок. Той е висок 10 м и е обграден от три страни с отвесни скали. Под него се образува красив широк вир. Водопадът носи името си от легенда, която разказва за три моми, скочили заедно от скалите на водопада, за да не попаднат в ръцете на гонещите ги османци. Еменският каньон разкрива цялата си красота през пролетта, когато реката е най-пълноводна, а природата е свежа и гостоприемна.

Отпътуване за Бургас. 

 

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус по маршрута 3*/4*;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;

 

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Входни такси в посещаваните обекти

 

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност:

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 3 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 15 пълноплащащи туриста;

 

Забележки:

 

* Настаняването в автобуса е според реда на записване

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.

* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и  походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 
Цени
тръгване от Бургас Айтос Карнобат Ямбол Сливен
ЦЕНА 45,00 лв. 40,00 лв. 40,00 лв. 35,00 лв. 35,00 лв.
час 7:00 7:30 8:00 8:30 9:00
място ул. Демокрация Кръговото Лукойл бензин. "OMV" Бенз.ЕКО до  Била

 

Отстъпки:

 

При записване 90/60/30/15 дни преди отпътуване  отстъпка в размер съответно 10%/7%/5%/3%  от цената.

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

ПОПИТАЙТЕ НИ ЗА АКТУАЛНИТЕ ОТСТЪПКИ!

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions