Хасково-Перперикон-Златоград-Кърджали

категория: Екскурзии в България
транспорт: Автобус
Цени от: 89 лв.
период на провеждане
01 Септември 2018 - 02 Септември 2018
Кратко описание

ДАТИ: 

01-02.09.2018

06-07.10.2018

03-04.11.2018
 

 

 

 
Подробно описание

Бургас-Хасково-Перперикон-Златоград-Кърджали-Бургас

2 дни /1 нощ.

 

ПРОГРАМА:

1 ден 

07:00ч. – Отпътуване от Бургас, бул.“Демокрация“ спирката на Трета поликлиника. Пристигане в Хасково. Посещение на - „Монумент Св. Богородица“- най-високата в света статуя на Пресвета Дева Мария с Младенеца се издига с почит, любов и признателност към Божията майка. Монументът е открит през 2003 г. с водосвет от митрополит Арсений. През 2005 г. е вписан в книгата Световните рекорди на Гинес, а от 2009 г. е и в листата на Стоте национални туристически обекта на България. Автори на статуята са Петьо Александров, Никола Стоянов и колектив. Изработена е от полимер-бетон и тежи 120 тона. Общата височина на монумента е 32,8 м, а притегателното му излъчване се допълва от изградения вътре в основата му параклис. Отпътуване и посещение на природния феномен „Каменни гъби”.

Отпътуване за Перперикон. Разглеждане на археологическия комплекс, който представлява грандиозно мегалитно светилище. Предполага се, че това е древнотракийско светилище на Дионис, придобило широка известност в античността. Площта на целия комплекс е около 12 кв.км. Самото светилище Перперикон се извисява на скален връх с надморска височина 470 м. В подножието му се намира село Горна крепост. Край него тече златоносната река Перперешка, оформила плодородна долина с дължина около 10 км и широчина 3-4 км, създала великолепни условия за живот от дълбока древност.

Следобяд пристигане в Златоград и настаняване в 2/3* хотел. Свободно време и възможност за вечеря в някоя от традиционните механи в града. Нощувка.

 

2 ден

Закуска. Разглеждане на етнографския ареален комплекс Златоград – един музей на открито, който в същото време е част от ежедневния живот на града. Комплексът включва етнографски музей, занаятчийски работилници и експозиция с водни съоръжения. Открит през 2001г.

Отпътуване към Кърджали. Посещение на манастирът „Св.Успение Богородично”. Той е изграден по инициатива  на Отец Боян Саръев с дарителски средства и е един от малкото новопостроени в България. Ценна реликва за манастира е съхраняваната в него частица от светия Кръст Господен. Тя е открита през 2002г. при археологически разкопки в подножието на Перперикон.

Посещение на Историческия музей, където се съхраняват над 120 000 паметници на културно-историческото наследство  на Източните Родопи. Музеят се помещава в красиво здание, разположено сред  парк. От особено значение са богатите колекции от праисторически, антични и средновековни материали, предмети от бита, изкуството и множество монети. Вниманието привличат и етнографските колекции от земеделски и занаятчийски оръдия на труда, от медни съдове, накити, облекло, произведения на народното приложно изкуство и на градския бит. Част от ценното културно наследство в музея са колекциите от икони и предмети свързани с просветните, църковни и национално освободителните борби на българите от този край.

 

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Златоград
  • Екскурзоводско обслужване

 

Цената не включва:

  •    Входни такси за посещаваните обекти около
  •    Разходи от личен характер
  •    Доплащане за единична стая - 10 лв.

 

Входни такси:  

Перперикон – 6 лв./ възрастни; 3 лв./ ученици и пенсионери

Истор.музей Кърджали- 5лв за възрастни, ученици,студенти и пенсионери- 2лв

Етнографски комплекс Златоград- възрастни 2лв, учащи и пенсионери 1лв

Входните такси са ориентировъчни!

 

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност:

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 3 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 15 пълноплащащи туриста;

 

Забележки:

* Настаняването в автобуса е според реда на записване

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.

* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и  походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Айтос

Карнобат

Ямбол

Нова Загора

Ст.Загора

ЦЕНА

89,00 лв.

84,00 лв.

84,00 лв.

79,00 лв.

79,00 лв.

79,00 лв.

час

7:00

7:30

8:00

8:30

9:00

9:30

място

ул. Демокрация

Кръговото

Лукойл

бензин. "OMV"

бензин. "OMV"

"Лукойл" на разклона на Загоре

 

Отстъпки:

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions