ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 95 лв.
период на провеждане
21 Април 2018 - 22 Април 2018
Кратко описание

Истанбул е красив по всяко време на годината, но запълняващата красота на „килимите“ от разноцветни лалета е неповторима всяка година от 2005. 

Насладете се на причудливите картини и скулптури от лалета изваяни от ръцете на истанбулските майстори!

Открийте щастието на дъното на лалето, както гласи турската легенда!

 

 

 

21.04–22.04.2018 - НЯМА МЕСТА

 
Подробно описание

ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО
 

2 дни / 1 нощувка

 

21.04–22.04.2018

 

ПЪРВИ ДЕН:

 

06.00 ч. – отпътуване от Бургас. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Около обяд пристигане в хотела.  Настаняване.

14.00 ч. По желание: посещение на новооткрития музей на „Мадам Тюсо“ и разходка в новия център на Истанбул - площад „Таксим” и търговската улица „Истиклял”, където се намират част от посолствата и катедралата „Сан Антонио”, множество магазини, Галатската кула.

16:00 По желание: разходка с корабче по Босфора  тръгва се от пристанище Кабаташ. Корабът преминава покрай брега на европейската част на града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите част къщите, където са снимани някои от хитовите телевизионни турски сериали, като „1001 нощи”, „Перла”, „Твоят мой живот” и др., както и двореца „Долма Бахче”, местността Ортакьой, диско-клуб „Рейна”, единствения изкуствен остров в Босфора, собственост на Галата Сарай, летния двореца на султаните, строен от Абдул Азис -  „Бейлярбей”, „Девическата кула”, за която ще чуете и интересни легенди, кулата „Галата” и много много други интересни места. /Продължителност 2 часа/ Посещение на Египетския пазар.

20.45 ч.  По желание: посещение на атракционно заведение – вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт, две напитки по избор) + богата фолклорна програма и ориенталски танци. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН:

 

Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане.
09.00 ч. По желание: парк ЕМИРГАН и посещение на църквата “СВ. СТЕФАН”, която е отворила врати на 07.01.2018г. след продължителен ремонт близо 6 години. Посещение на парка EMIRGAN – най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и....... лалета.  В този парк са засети специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида! В парка е устроен и пазар за цветя. Паркът е любимо място за пикник на истанбулци, към които можете да се присъедините и вие! Той се простира до самия бряг на Босфора, където се намира и музея SAKIP SABANCI, който представя постоянни и гостуващи изложби на художници. Свободно време.

13:00ч. Посещение на МОЛ ФОРУМ Истанбул, вкл. Икея, Практикер, хипермаркет „REAL” и възможност за  посещение на аквариума „Sea Life”, представящ на площ от 8000 м2 над 10 000 вида морски животни, включително и 2,5-метрови тигрови акули. Посещение на Fly Ride”шоуто, където под формата на 4D кино за 15 минути ще направите полет над цяла Турция, за да видите природните и исторически обекти. Ако желаете, можете да направите само полет с хеликоптер над Истанбул и да влезете в дворците, да прелетите над и под Босфорските мостове. А за ентусиастите има и комбиниран билет за двете представления.

16:00ч. отпътуване за България. Преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и около 23.00 ч. пристигане в  Бургас.

 

Цената включва:

 

  • Транспорт с лицензиран автобус по маршрута 3*/4*;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* до историческия център на Истанбул;
  • Водач от агенцията по време на пътуването;
  • Пътни и гранични такси, паркинги.

 

Цената НЕ включва:

 

  • Доплащане за единична стая - 30 лв. на вечер;
  • Допълнителните екскурзии и мероприятия по програмата;
  • Входните такси на посещаваните обекти;
  • Медицинска застраховка с покритие 10000 евро – 2 лв на ден

 


Допълнителни мероприятия, които се осъществяват при група от минимум 20 туристи:

Парк Емирган и църквата „Св. Стефан“– 10 евро

*Разходка по улица Таксим и посещение на  музея на „Мадам Тюсо“, с включена входна такса, транспорт и екскурзоводско обслужване – цена 20 евро

*Разходка с корабче по Босфора – 20 евро на човек

Ориентировъчни входни такси: Двореца “Топ Капъ” – 40 TL; харем – 25 TRL; църквата “Св. София” – 40 TRL; Двореца „Долмабахче” – 30 ТRL, харем – 20 TRL, цистерната Йеребатан – 20 TRL; aквариум „SEALIFE” – 50 TRL за възрастни за деца до 16г и възрастни над 65 г – 40 TL; панорамна тераса на „Сапфир” – 18 TRL; комбиниран билет панорамна тераса „Сапфир” и 4 D кино 28 TRL; музей на „Мадам Тюсо“ 50 TL,  за възрастни над 13 години

Допълнителна информация:

* Необходими документи – валиден международен паспорт минимум 2 месеца преди последния ден престой на територията на Р. Турция; - за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

Турция: няма визови и санитарни изисквания, забранено е пушенето на обществени места;

 

Забележки:

* Възможно е разместване в графика на провеждане на доп. мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туриста.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Варна

ЦЕНА

95 лв.

115 лв

час

06:00 ч

04:00ч

място

ул. Демокрация

OMV на автогарата

 

 

Отстъпки:

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената 

 

 

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions