Екскурзия Вълшебните залези на Санторини

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 549 лв.
период на провеждане
04 Септември 2018 - 09 Септември 2018
Кратко описание

Уникалния по рода си вулканичен остров Санторини е притегателна сила за милиони туристи, жадуващи да се насладят на най–красивия залез в света! Съчетал в себе с историята на цяла една цивилизация!

 

ДАТИ:

04.09–09.09.2018

 

 
Подробно описание

ВЪЛШЕБНИТЕ ЗАЛЕЗИ НА САНТОРИНИ

 

6 дни / 4 нощувки

 

ПРОГРАМА:

 

1 ДЕН: Бургас–Атина– 1080 км

 

Отпътуване от Бургас в 01:00ч в посока София –Кулата–Атина. Пристигане вечерта в гръцката столица. Настаняване в хотел. Вечерна пешеходна разходка в стария град Плака: площад „Омония” – един от централните площади на гръцката столица; Римският форум с Кулата на ветровете; Старата джамия; площад „Монастираки” – мястото, където има най-много антиквариати, магазини за народно изкуство от всякакъв вид и традиционни сувенири.  Нощувка.

2 ДЕН: Атина – ферибот – остров Санторини. Преход 8 часа с ферибот.

Ранна закуска или сух пакет. Отпътуване в 07:00 ч. за остров Санторини с ферибота от пристанище Пирея. Пристигане около 15:00 ч. в столицата Фира– най - големият град на острова, разположен на ръба на кратера. Фира е сравнително съвременен град, който носи отпечатъка и на венецианската архитектура, спомен от неговото историческо минало. Настаняване в хотел. Вечерна разходка в град Иа–визитната картичка не само на Санторини, но и на Гърция, разходка между красивите снежнобели къщи, разположени в лабиринт от улички с най-красивия залез в света и великолепна панорамна гледка към вулкана, остров Тиразия и части от Санторини. Нощувка.

3 ДЕН: Целодневен обиколен тур на Санторини

Закуска. Свободен ден или по желание обиколка на острова. Пешеходен тур на столицата Фира – столицата на Санторини:двете катедрали – православна и католическа, Доминиканският манастир. Свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на праисторическа Тира или Музея на фолклора. Акротири– останки от древно минойско селище погребано под тонове пепел и вулканична маса по време на изригването на вулкана през второто хилядолетие преди Христа, днес превърнато в археологически музей.. Отпътуване за Камари – едно от най-известните туристически селища на острова, с най-прекрасния плаж от черен пясък, разположено на около 10 км от столицата, посещение на  Древна Тира, където са открити останки от дорийски светилища, храм на бог Дионис, форум, театър, датиращи от периода 4 - 1 в. пр. Хр.,  Огпътуване за селището Пиргос с амфитеатрално разположените си къщи по склона на планината построени в характерния за Цикладите стил, спирка на манастира „Пророк Св. Илия“ /отвън/. Посещение на винарна и дегустация на вино. Пешеходна разходка из Имеровигли – типично цикладско селище с павирани каменни улици и традиционни ниски бели къщи с тераси, неслучайно наречено “терасата” на Егейско море, откъдето се открива впечатляваща гледка към кратера на вулкана. Нощувка.

4 ДЕН: Целодневна екскурзия с кораб

Закуска. Свободен ден или по желание Екскурзия с корабче до остров Неа Камени, където може да се види кратера на все още действащия вулкан – Санторини, който може да е унищожил легендарния континент Атлантида и е затрил от лицето на Земята минойската цивилизация на остров Крит. От много години насам спи „зимен“ сън, напоследък обаче изследователите не изключват ново мощно изригване, което може да завърши с катастрофа. Последното малко изригване на Санторини е станало през 1950 г., а големи не са регистрирани въобще през последните няколко хиляди години. Посещение на Палеа Камени с неговите горещи минерални извори, подходящи за плуване;  Тирасия – въпрке че е отделен остров се, счита че е част от Санторини , защото преди изригването на вулкана –Тирасия и Санторини са били едно цяло. Някой казват, че така е изглеждал и Санторин преди да дойдат туристите. Взможност за плаж или посещение на главния град Манолас–пеша или яздейки магаре. Връщане в хотела. По желание таверна.  Нощувка.

5 ДЕН: Санторини–полудневна обиколка на южната часта на острова и отпътуване за Атина

Закуска. Закуска. По желание - екскурзия до южната част на острова, по време на която се разглеждат град Месария с уникалната, построена през 1864 година църква „Свети Димитър“ и Архонтската къща на Георгиус Аргиру, построена в неокласически стил през 1888 година. Следва град Емборио и обиколка на старата му част, едно удивително място, което оставя туристите без дъх и ги връща във времената на Веницианското владичество на острова. И не на последно място град Периса, разположен от южната част на планината Месо Вуно, където могат да се видят руините на византийската базилика „Агия Ирини“, дала името си на остров Санторини. Отпътуване за Атина с ферибот в 15.30 ч. Пристигане на пристанище Пирея в 23.25 часа. Нощен преход до България.

6 ДЕН: Атина – Бургас

Пристигане в Бургас след обяд

 

Цената включва:

 

 1. Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания-3*/4*
 2. 3 нощувки със закуски в хотел 3* на остров Санторини
 3. 1 нощувка в Атина
 4. Екскурзоводско обслужване по маршрута
 5. Пътни такси и фериботни такси и билети

 

 

Цената не включва:

 

 • Разходите от личен характер
 • Целодневен обиколин тур на Санторини–10 евро
 • Целодневна екскурзия с корабче–  28 евро
 • Полудневна екскурзия до южната част на острова –  10 евро
 • Вечеря в традиционна гъцка таверна–25 евро
 • Доплащане за единична стая - 30 лв. на вечер
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10 000 евро по 2 лв. на ден
 • Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): около 1 евро EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и около 2 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел или се събира предварително от екскурзовода в автобуса!)
 • Входни такси за посещаваните обекти: за кратера на вулкана на о-в Неа Камени (2,5 EUR), Праисторическия музей (6 EUR) и Археологическия музей (6 EUR) в столицата Тира, Акротири (12 EUR), Дегустация на 1 вид червено/ бяло вино във винарна "Santo Wines" (около 2 EUR) Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт

 

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

Гърция: - парична единица - евро; - няма допълнителни визови и санитарни изисквания

 

 

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията;

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туриста.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата.

* Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* До кратера се върви пеша около 30 мин. в едната посока по стръмен и каменист терен, удобни обувки

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

ЦЕНА

599

634

629

594

594

589

ориентировъчен час на отпътуване

01:00 ч

21:00ч

22:30ч

01:30ч

02:00ч

2:30ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

автогарта

OMV на автогарата

от кръговото

"Лукойл" на изхода на града

Бензиностанция "OMAX"

трансфер

 

при мин. 4 човека

при мин. 4 човека

 

 

 

 

тръгване от

Сливен

Стара Загора

Пловдив

Пазарджик

София

ЦЕНА

589

589

584

584

569

ориентировъчен час на отпътуване

3:00ч

 4:00ч

5:00ч

5:30ч

6:30ч

място на отпътуване

Shell на АМ "Тракия" след разклона за Сливен

"Лукойл" на птицекомбината

"Хепи" на АМ"Тракия"

бензиност. Лукойл на АМ"Тракия"

стадион В.Левски

 

ЦЕНИТЕ СА В ЛЕВА!

 

Отстъпки:

 

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions