Екскурзия в Румъния: Приказка от сол

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 95 лв.
период на провеждане
13 Октомври 2018 - 14 Октомври 2018
Кратко описание

ДАТИ: 

13-14.10.2018 - ПОТВЪРДЕНА

17-18.11.2018

 

 

 
Подробно описание

Приказка от сол

Букурещ-двореца Могошоая- Музея на селото-Солна мина Униря

2 дни/1 нощувка

 13-14.10.2018; 17-18.11.2018

1 ден: Бургас – Букурещ – 380 км.

Отпътуване от Бургас, от ул.”Демокрация” в 05:00ч. по маршрут Русе – Букурещ.

Пристигане в Букурещ следобед. Автобусна туристическа обиколка на Букурещ, наречен “Малкия Париж”: площадите “Виктория” и “Румъния”, Площада на революцията със сградите на Националната художествена галерия и „Атенеума”, улица “Виктория”, Националния театър, Университета, църквата “Св. Георги”, площад “Съединение”, сградата на Парламента, построен от Николае Чаушеску като втората по големина административна сграда в света след Пентагона.

По желание и срещу допълнително заплащане посещение на княжеския дворец Могошоая. Построен от княз Констанин Бранковяну в края на 17. век. Живописно разположен на брега на езеро, дворецът впечатлява с красив парк и необикновена архитектура с преплитащи се ориенталски и венециански детайли в стил румънско Възраждане; дълго време дворецът е бил предпочитано място за почивка на влашките управници, а днес – любимо място на румънския артистичен свят; посещение на Националния музей на селото „Димитре Гущи“. Това е най-големият музей на открито в Европа. Площта му се простира на 30 акра по бреговете на езерото Херастрау в едноименния парк. Този невероятен музей има колекция от 50 сгради, показващи историята на архитектурата по селата в Румъния. Къщи със стримни покриви, сламени колиби, църкви и мелници от цяла Румъния внимателно са били разглобявани, за да пресъздата духа на румънското село. Свободно време в Стария град - очарователната историческа част на Букурещ с преплетени калдъръмени улички, работилнички и множество традиционни заведения.

Настаняване в хотел 3*в Букурещ,

По желание вечеря в традиционен румънски ресторант.

Нощувка.

 

2 ден: Букурещ-Прахова-Бургас-580 км

Закуска. По желание  и срещу допълнително заплащане отпътуване за гр. Слъник, окръг Прахова. Пристигане в град Сланик, разположен на 100 км от Букурещ и известен със своите солни мини. Старите галерии са своеобразни художествени галерии и са отворени за посетители. Те са на 200 метра под земята, около 50 м високи  и 20 м широки, с най-причудливи форми – Булката, Овчаря, Зеленото езеро, Червеното езеро... До тях се стига с асансьор и пътуването трае близо 3 минути. Старата солна мина /210 м дълбочина/ е превърната в санаториум и се използва за лечение на белодробни заболявания в солен микроклимат. Топлите минерални бани, къпането в студените води на езерото с висока концентрация на сол, помагат за лекуването на много заболявания. Посещение на солна мина "Униря"- един от най-атрактивните туристически обекти в Румъния. Представена е в 14 зали с трапецовидна форма, достигащи до 50 м височина с постоянната температура на въздуха е 13 градуса. Вътре са изградени спортни и детски площадки, кътове за отдих и бюфет.Отпътуване за България.

 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*
 • Една нощувка със закуска в хотел 3* в района в Букурещ
 • Tуристическа програма в Букурещ
 • Посещение на двореца Могошоая
 • Посещение на музея на селото
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Пътни такси, паркинг

Цената НЕ включва:

 • Румънска вечеря–  25 евро при мин. 20 човека
 • Посещение на солните мини– 10 евро / включва танспорт, паркинг, без входна такса/
 • Доплащане за единична стая – 30 лв. на вечер
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10 000 евро по 2 лв. на ден;
 •  

Входни такси:

 • Дворецът Могошоая - възрастни - 6 RON; ученици, студенти и пенсионери – 3 RON;
 • Солната мина "Униря:-възрастни - 20 RON; пенсионери - 18 RON; деца над 3 год., ученици, студенти на възраст до 25 год., инвалиди - 10 RON
 • Музей на селото „Димитре Гущи“ - възрастни - 15 RON; пенсионери - 8 RON; ученици и студенти - 4 RON

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Допълнителна информация:

* Необходими документи – международен паспорт или лична карта с 6 месечна валидност; - за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;
* Румъния: - няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на обществени места; Валутен курс: 1 лв.= 2,29 RON;  Часово време:  Няма часова разлика с България.

Забележки:

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

* Препоръчват се топли дрехи и чадър за Карпатите, защото сутрин и вечер е хладно и често има превалявания

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Варна

Шумен

Русе

ЦЕНА

115 лв

105 лв

100 лв

95 лв

ориентировъчен час на отпътуване

5:00ч

07:30ч

08:30ч

9:30ч

място на тпътуване

ул.Демокрация

от OMV автогарта

5 ти километър

бензиностанция Лукойл

 

Информация за отпътуване се получава 2 дни преди датата на заминаване!!!

 

Отстъпки:

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions