Екскурзия в Румъния: дворец Могошоая-солни мини Униря

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 105 лв.
период на провеждане
21 Октомври 2017 - 22 Октомври 2017
Кратко описание

21-22.10.2017;

18-19.11.2017

 

 
Подробно описание

Приказка от сол

Букурещ-двореца Могошоая- Музея на селото-Солна мина Униря

2 дни/1 нощувка

 

ПРОГРАМА:

1 ден: Бургас – Букурещ – 380 км.

Отпътуване от Бургас, от ул.”Демокрация” в 05:00ч. по маршрут Русе – Букурещ.

Пристигане в Букурещ следобед. Автобусна туристическа обиколка на Букурещ, наречен “Малкия Париж”: площадите “Виктория” и “Румъния”, Площада на революцията със сградите на Националната художествена галерия и „Атенеума”, улица “Виктория”, Националния театър, Университета, църквата “Св. Георги”, площад “Съединение”, сградата на Парламента, построен от Николае Чаушеску като втората по големина административна сграда в света след Пентагона.

Посещение на княжеския дворец Могошоая. Построен от княз Констанин Бранковяну в края на 17. век. Живописно разположен на брега на езеро, дворецът впечатлява с красив парк и необикновена архитектура с преплитащи се ориенталски и венециански детайли в стил румънско Възраждане; дълго време дворецът е бил предпочитано място за почивка на влашките управници, а днес – любимо място на румънския артистичен свят;

Посещение на Националния музей на селото „Димитре Гущи“. Това е най-големият музей на открито в Европа. Площта му се простира на 30 акра по бреговете на езерото Херастрау в едноименния парк. Този невероятен музей има колекция от 50 сгради, показващи историята на архитектурата по селата в Румъния. Къщи със стримни покриви, сламени колиби, църкви и мелници от цяла Румъния внимателно са били разглобявани, за да пресъздата духа на румънското село. Свободно време в Стария град - очарователната историческа част на Букурещ с преплетени калдъръмени улички, работилнички и множество традиционни заведения.

Настаняване в хотел 3*в Букурещ,

По желание вечеря в традиционен румънски ресторант.

Нощувка.

 

2 ден: Букурещ-Прахова-Бургас-580 км

Закуска. Отпътуване за гр. Слъник, окръг Прахова.

Пристигане в град Сланик, разположен на 100 км от Букурещ и известен със своите солни мини. Старите галерии са своеобразни художествени галерии и са отворени за посетители. Те са на 200 метра под земята, около 50 м високи  и 20 м широки, с най-причудливи форми – Булката, Овчаря, Зеленото езеро, Червеното езеро... До тях се стига с асансьор и пътуването трае близо 3 минути. Старата солна мина /210 м дълбочина/ е превърната в санаториум и се използва за лечение на белодробни заболявания в солен микроклимат. Топлите минерални бани, къпането в студените води на езерото с висока концентрация на сол, помагат за лекуването на много заболявания. Посещение на солна мина "Униря"- един от най-атрактивните туристически обекти в Румъния. Представена е в 14 зали с трапецовидна форма, достигащи до 50 м височина с постоянната температура на въздуха е 13 градуса. Вътре са изградени спортни и детски площадки, кътове за отдих и бюфет.Отпътуване за България.

 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*
 • Една нощувка със закуска в хотел 3* в района в Букурещ
 • Tуристическа програма в Букурещ
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Пътни такси, паркинг
 • Посещение на двореца Могошоая
 • Посещение на Музея на селото
 • Посещение на солните мини

 Цената НЕ включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти – около 35 леи
 • Румънска вечеря–  25 евро при мин. 20 човека
 • Доплащане за единична стая – 30 лв.
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 5000 евро; за лица до 65 год. по 2 лв. на ден; за за лица над 65 год. по 4 лв. на ден; за лица над 75 год. по 6 лв. на ден;

Входни такси:

 • Дворецът Могошоая - възрастни - 5 RON; ученици, студенти и пенсионери - 2 RON;
 • Солната мина "Униря:-възрастни - 20 RON; пенсионери - 18 RON; деца над 3 год., ученици, студенти на възраст до 25 год., инвалиди - 10 RON
 • Музей на селото „Димитре Гущи“ - възрастни - 10 RON; пенсионери - 5 RON; ученици и студенти - 2.5 RON

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Допълнителна информация:

* Необходими документи – международен паспорт или лична карта с 6 месечна валидност; - за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;
* Румъния: - няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на обществени места; Валутен курс: 1 лв.= 2,29 RON;  Часово време:  Няма часова разлика с България.

Забележки:

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

* Препоръчват се топли дрехи и чадър за Карпатите, защото сутрин и вечер е хладно и често има превалявания

 

 

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Русе

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

Сливен

ЦЕНА

 135,00

лв.

105,00

 лв.

   110,00 лв.

   115,00 лв.

   140,00 лв.

   140,00 лв.

    145,00 лв.

    145,00 лв.

час

04:00 ч

09:00 ч

07:30 ч

06:00 ч

03:30 ч

03:00 ч

02:30 ч

02:00 ч

място

ул. Демокрация

Лукойл

5-ти км

Бенз.ОМВ- автогарата

Кръговото

Лукойл

бенз. "ОМВ"

бенз."Еко" до Била

 

Отстъпки:

При записване 90/60/30/15 дни преди отпътуване  отстъпка в размер съответно 10%/7%/5%/3%  от цената.

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

ПОПИТАЙТЕ НИ ЗА АКТУАЛНИТЕ ОТСТЪПКИ!!!

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions