Истанбул – старо и ново!?

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 95 лв.
период на провеждане
29 Септември 2018 - 30 Септември 2018
Кратко описание

Всички говорят за Истанбул! Град на контрасти! Магичен град! Град на два континента, на три империи!

Какво ново отново има в любимия ни град!

 

ДАТИ:

29 – 30.09.2018;

27 – 28.10.2018;

24–25.11.2018;

22–23.12.2018

 

 
Подробно описание

Уикенд в Истанбул

 

с възможност за посещение на новоткрития музей на „Мадам Тюсо“
 

2 дни / 1 нощувки

 

ПРОГРАМА: 

 

ПЪРВИ ДЕН

 

04:00 ч. - отпътуване от Варна от OMV на автогарата.

06.00 ч. - от Бургас, от бул.” Демокрация спирката на краставицата. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Около обяд настаняване в хотела.

Свободно време или по желание Обзорна автобусно – Пешеходна обиколка на историческия център на  Истанбул с местен лицензиран екскурзовод на български език, която включва посещение на: колоната на Константин, посещение на площада Хиподрум с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона/ и Синята джамия, Топ капъ и Света София отвън / Продължителност 4 часа./. По време на екскурзията ще видим още: джамията Сюлеймание, Златния рог, църквата Свети Стефан, църквата Влахерна, Египетския пазар, моста Галата, кафето на Пиер Лоти и още много от магията на Истанбул.

Вечерта по желание вечеря и разходка с кораб по Босфора, с богата фолклорна програма, движейки се бавно под магията на светлините на мегаполиса Истанбул.

Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН

 

Закуска. Свободно време или по желание:

9:00ч Посещение на двореца „Долма Бахче – с местен лицензиран екскурзовод на български език. Това е двореца на последния султан, а в последствие е станал и резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк. ”Долма Бахче” привлича вниманието със своята изящна архитектура, многобройните часовници, чиито стрелки са спрели на часа на смъртта на Кемал Ататюрк, великолепният полюлей тежащ 4 тона и още много ценности от злато и сребро. „Долма бахче“ и в момента е действаща резиденция на президента на Република Турция. / Продължава около 2 часа./

11:00ч Разходка с корабче по Босфора -  тръгва се от пристанище Кабаташ. Корабът преминава покрай брега на европейската част на града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите част къщите, където са снимани някои от хитовите телевизионни турски сериали, като „1001 нощи”, „Перла”, „Твоят мой живот” и др., както и двореца „Долма Бахче”, местността Ортакьой, диско-клуб „Рейна”, единствения изкуствен остров в Босфора, собственост на Галата Сарай, летния двореца на султаните, строен от Абдул Азис -  „Бейлярбей”, „Девическата кула”, за която ще чуете и интересни легенди, кулата „Галата” и много, много други интересни места. / Продължителност 2 часа /

Или посещение на новооткрития музей на „Мадам Тюсо“ и разходка в новия център на Истанбул -площад „Таксим” и търговската улица „Истиклял”, където се намират част от посолствата и катедралата „Сан Антонио”, множество магазини, Галатската кула и

14:00ч Посещение на МОЛ ФОРУМ Истанбул, вкл. Икея, Практикер, хипермаркет „REAL” и възможност за  посещение на аквариума „Sea Life”, представящ на площ от 8000 м2 над 10 000 вида морски животни, включително и 2,5-метрови тигрови акули. Посещение на Fly Rideшоуто, където под формата на 4D кино за 15 минути ще направите полет над цяла Турция, за да видите природните и исторически обекти. Ако желаете, можете да направите само полет с хеликоптер над Истанбул и да влезете в дворците, да прелетите над и под Босфорските мостове. А за ентусиастите има и комбиниран билет за двете представления. 16:00ч отпътуване за България. Преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и около 23.00 ч. пристигане в  Бургас.

 

Цената включва:

 

  • Транспорт с лицензиран автобус по маршрута 3*/4*;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* до историческия център на Истанбул;
  • Водач от агенцията по време на пътуването;
  • Пътни и гранични такси, паркинги.

 

Цената НЕ включва:

 

  • Доплащане за единична стая - 30 лв. на вечер;
  • Допълнителните екскурзии и мероприятия по програмата;
  • Входните такси на посещаваните обекти;
  • Медицинска застраховка с покритие 10000 евро – 2 лв на ден.


Допълнителни мероприятия, които се осъществяват при група от минимум 20 туристи:


Обзорна автобусно пешеходна обиколка на ” Истанбул –  15€**  на човек и включва: автобусна обиколка, пешеходен тур с местен екскурзовод на български език.


Вечерен круиз по Босфора – цена в размер 40 € на човек и включва: вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, богата фолклорна програма и ориенталски танци, трансфер до пристанището.

Долма Бахче – посещение на двореца Долма Бахче, с включена входна такса, транспорт и  екскурзоводско обслужване – 30 евро

Разходка по улица Таксим и посещение на  музея на „Мадам Тюсо“, с включена входна такса, транспорт и екскурзоводско обслужване – цена 20 евро

Разходка с корабче по Босфора – 20 евро на човек

Ориентировъчни входни такси: Двореца “Топ Капъ” – 40 TL; харем – 25 TRL; църквата “Св. София” – 40 TRL; Двореца „Долмабахче” – 30 ТRL, харем – 20 TRL, цистерната Йеребатан – 20 TRL; aквариум „SEALIFE” – 50 TRL за възрастни за деца до 16г и възрастни над 65 г – 40 TL; панорамна тераса на „Сапфир” – 18 TRL; комбиниран билет панорамна тераса „Сапфир” и 4 D кино 28 TRL; музей на „Мадам Тюсо“ 50 TL,  за възрастни над 13 години

Допълнителна информация:

* Необходими документи – валиден международен паспорт минимум 2 месеца преди последния ден престой на територията на Р. Турция; - за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

 

* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
 

* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

 

Турция: Няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на обществени места;

 

Забележки:

 

* Възможно е разместване в графика на провеждане на доп. мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туриста.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Варна

ЦЕНА

95 лв.

115 лв

час

06:00 ч

04:00ч

място

ул. Демокрация

OMV на автогарата

 

Отстъпки:

 

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената 

 

 

 

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions