Екскурзия: Най-красивото от Хърватска- ИСТРИЯ

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 449 лв.
период на провеждане
08 Октомври 2018 - 13 Октомври 2018
Кратко описание

Знаете ли, че в тук в най– западната точка на Хърватия, след красиви скалисти, но невероятно живописни брегове в хърватската част на полуостров Истрия се намира най– малкият град в света наброяващ само 17 жители – Хум!!! Истрия има още с какво да Ви впечатли, само да видите Ровин, Пореч, Риека или Пула. Гарантирано ще останете без дъх!

 

ДАТИ: 

10.10–14.10.2018

08.10-13.10.2018 - ПОТВЪРДЕНА

 
Подробно описание

Загреб – Риека - Опатия – Пореч – Пула – Ровин

 

5дни / 4 нощувки 

 

ПРОГРАМА: 

 

1 ден:  Бургас – Загреб – 1150 км

Отпътуване от ул. „Демокрация” в Бургас. Пристигане в Загреб привечер. Пешеходна екскурзия с туристическа програма на Загреб („малката Виена“), ще посетим: Катедралата на хълма Каптол, оживения централен площад “Бан Йелачич”, ще влезем в стария град Градец през Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос. Центърът на Градец е площада Св. Марко със сградите на Парламента, Правителството и готическата църква Св. Марко. В началото на ул. Св. Кирил и Методий ще ни посрещне главата на Матия Губец, а на края й ни очаква най-късия финикулер в света, загадъчната кула Лотршчак и прекрасна гледка към града. Автобусната обиколка ще ни покаже някои от най-красивите паркове в центъра, както и театъра, запазил спомена за Австро-унгарското минало на града. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

2 ден: Загреб - Риека - Опатия – Пореч – 257 км.

Закуска. Отпътуване за Риека – най-голямото пристанище на Хърватска. Животът на това място се заражда още през античността, когато илирски племена се заселват по непристъпните скали около съвременния град. По-късно римляните първи използват удобното пристанище. Следи от римския град се виждат и до днес. От тогава до наши дни пристанището  и  търговия като сновен поминък тук стават причина именно Риека да е сред най-развитите градове в страната. Австро-унгарското влияние е очевидно: още при първата ни среща с града, средновековната крепост Трсат с църквата „Майка Божия", от където ще се насладим на града и Кварнерския залив. След посещение на Катедралата Св. Вид, късноренесансовия Губернаторският дворец  и на римските останки се отправяме към Опатия - най-аристократичния хърватски курорт, в който вилите на виенските аристократи от XIX. век са потънали в мека, екзотична зеленина, а градските легенди нашепват за балове,  вечеринки и скрити въздишки . Опатия е любимо място на австрийският император Франц Йосиф I и неговото семейство, това е една от причините, поради които градът се превръща в популярна дестинация за елитни гости от цял свят, сред които Исидора Дънкан, Антон Чехов и Джеймс Джойс. Отпътуваме за Пореч, основан от римляните, владян от Византия и Венеция. Тук на брега на полуострова се намира бижуто на града – Еуфразиевата базилика с ценни мозайки от VI век. Наслаждаваме се на средиземноморската атмосфера из тесните улички, в които животът не спира вече две хилядолетия. Настаняване в хотел в района на Пореч. Вечеря. Нощувка.

 

3 ден: Круиз Пореч – Ровин – Пула – Пореч

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане круиз около блеговете на полуостров Истрия. Отплаваме на юг, покрай живописния Върсар, между многобройни островчета към Ровин, най-романтичния град на Хърватия. Отдалеч ни посреща старият град, увенчан с камбанарията на Св. Еуфемия. Минаваме през оживения пазар, на който се предлагат всички благодати на Средиземноморието и през Балбиевата арка влизаме в стария град, настанил се като рибарско селище на малък остров още в праисторически времена, но чийто дух и архитектура са неразделно свързани с петвековния му господар: Венеция. Изкачваме се по лъкатушната уличка Грисия, поспирайки пред многобройните галерийки, сякаш вдълбани в белия камък. На върха на хълма сме възнаградени с величествена гледка към града, околните зелени островчета и азурните води на Адриатика. Време за пазар и кафе край морето. Отплаваме към Пула и докато покрай нас се редят китните островчета на Национален парк Бриони, домакините ни сервират прясно печена риба и местно вино. Пула ни посреща с величествената си арена от I век, с тесните си улички, по които са нанизани венециански къщи, стари църквички, многобройни кафета и ресторантчета. Сергиевата арка, Херкулесовата и Двойната порта са свидетели на римското господство над града, докато величествената крепост от XVI век, дело на Венецианската Република разкрива приказна гледка над целия залив. Свободно време за сладолед и кафе. Връщаме се в хотела. Нощувка.

 

4 ден: Пореч – Мотовун – Лов на трюфели – обяд с трюфели – Грожнян

Закуска. Отпътуване към Мотовун, малко градче, възкачено на хълмче в сърцето на Истрия. Мястото е обитавано от келти и хистри, превзето от римляни, а по-късно Венеция го отвоюва от Аквилейския патриарх и го превръща в център на управление на богатата долина на река Мирна.За важността му в миналото свидетелстват двата реда крепостни стени, приютили многобройни търговци и занаятчии в смутните векове на Средновековието. Каменните къщички и днес оживяват за да ни разкават за легендата за Вели Йоже, за Марио Андрети, за създателя на пропелера, за Мотовунската гора. Поспираме за дегустация на местни делиции: вина, ракии, ликьори, прошуто, овче сирене и трюфели. В близкото стопанство, след богат обяд с трюфели и местен зехтин тръгваме заедно със стопаните и обучените им кучета в гората по следите на трюфелите. Дали късмета днес ще е на наша страна? След разходката следва фото сафари в Грожнян ; градче на изкуствата и занаятите, където ще пийнем истърско пиво с гледка към зелените хълмове на централна Истрия.  Отпътуваме за Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

5 ден: Загреб – Бургас – 1150 км

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в Бургас около 23.30 ч.

 

Цената включва:

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания 3*/4*
 • 2 нощувки  със закуски в хотел 3* в Загреб
 • 2 нощувки със закуски в района на Пореч 3*
 • Пешеходна екскурзия по Загреб
 • Туристическа програма в Риека
 • Посещение на Опатия
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Пътни такси, паркинги

 

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Доплащане за единична стая: 120.00 лв.
 • Екскурзия до Мотовун – Лов на трюфели – обяд с трюфели – Грожнян. Цена: 45 евро  при минимум 20 записани туристи. Цената включва транспорт, местен екскурзовод, участие в лов на трюфели, обяд с трюфели, фото сафари в Грожнян.
 • Круиз Пореч – Ровин – Пула – Пореч – 35 евро. Цената включва транспорт, местен екскурзовод, кораб, обяд
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10 000 евро. по 2 лв. на ден;
 • Входните такси: Пула-Амфитеатъра в Пула – 50kn; храма на Август – 10kn; Пореч - Евразиевата базилика – 40kn;

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Допълнителна информация:

Необходими документи:  валиден документ за самоличност: Задграничен паспорт или лична карта с 2-месечна валидност към датата на заминаване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

В Хърватия се плаща само в хърватски куни:  1 € ~ 7.58 HRK;

Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;

Часово време: България: 12.00 ч. – Сърбия, Хърватска: 11.00 ч.

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на доп.мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следвие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 

 
Цени

          

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

ЦЕНА

449

484

479

444

444

439

ориентировъчен час на отпътуване

02:00 ч

22:00ч

23:30ч

02:30ч

03:00ч

3:30ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

автогарта

OMVна автогарата

от кръговото

"Лукойл" на изхода на града

Бензиностанция "OMAX"

 

тръгване от

Сливен

Стара Загора

Пловдив

Пазарджик

София

ЦЕНА

439

439

434

434

419

ориентировъчен час на отпътуване

4:00ч

5:00ч

6:00ч

6:30ч

6:30ч

място на отпътуване

Shell на АМ "Тракия" след разклона за Сливен

"Лукойл" на птицекомбината

"Хепи" на АМ"Тракия"

бензиност. Лукойл на АМ"Тракия"

северна Тангента бензин. до Метро

 

Отстъпки:

 

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions