Екскурзия - Класическа Италия

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 698 лв.
период на провеждане
13 Октомври 2018 - 20 Октомври 2018
Кратко описание

Когато кажем: „музика, любов, романтика”, -  замисляме се Франция или Италия?  Но ако добавим: прекрасна древна архитектура, велики императори, пица или само Ватикана е това вече е Италия! Страна създадала най – трагичните, романтични любовни истории, отгледала велики императори, родина на най– внушителните ренисансови постройки!

 

13–20.10.2018

 
Подробно описание

Любляна – Сан Марино – Рим – Флоренция – Падуа – Верона – Венеция – Загреб

 

8 дни / 7 нощувки

 

ПРОГРАМА: 

 

1 Ден: Бургас– Любляна–1300 km

01.00 ч. - отпътуване от Бургас от ул. Демокрация спирката на краставицата, от София в  по маршрут Белград – Загреб–Любляна. Настаняване в Любляна вечерта. Нощувка.

 

2 Ден: Любляна– Сан Марино– Рим - 780 km

Закуска. Отпътуване за Рим по пътя посещение на една от най–малките и най– стара република в Европа– Сан Марино обградена изцяло от Италия. Ще се разходим по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините.  Сред забележителностите в крепостта са Музеят за старинни оръжия и Правителственият дворец, построен на площад "Пианело" ("Свобода"). В центъра на площада се издига Статуята на свободата на скулптора Галети, дарена от берлинската графиня Отилия Вагенер в 1876 г. Дворецът е отворен за туристи, които с интерес разглеждат в автентичния им вид залата за събрания и аудиенции и заседателната зала с 60 кресла за съветниците. Базиликата “Сан Марино”където все още се помещават мощите на Св. Маринус. Отпътуване за Рим и настаняван е в района. Нощувка.

 

3 Ден: Рим

Закуска. По желание: Пешеходна туристическа обиколка с екскурзовод на български език "Древен Рим": Римските форуми, Колизеума /отвън/ архитектурно красота, символ и на римското величие и наримската жестокост; място за тържества и място за убийства; Арката на Константин, площад "Капитолия" – древното сърце на Рим, площад „Венеция”, посещение на Пантеона. Построен от император Адриан като място, където римляните отдавали почит на боговете си, до ХХ в. куполът на Пантеона бил най-големият в света - диаметърът му е 43 м. Куполът символизира небесния свод. Следобяд: площад ”Навона”, Виа дел Корсо, фонтана  ди Треви - най-големият бароков фонтан в Рим, за който има множество легенди, но най-популярната от тях е, че ако хвърлиш монета във фонтана, все някога отново ще се завърнеш в Рим;площад “Испания”, с формата на пеперуда. Свободно време. Нощувка.

 

4 Ден: Рим

Закуска. Свободен ден в Рим (необходимо е ползване на местен и градски транспорт)  или по желание разглеждане на Ватикана с местен екскурзовод – център на христианството и най-малката държава в света. Посещение на базилика и площад "Свети Петър” - най-голямата християнска църква в света. По желание и с предварителна заявка посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела. Ватиканските музеи, които датират още от XVIвек, днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука  Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Посещение на базиликата "Св. Петър" с местен екскурзовод.  Свободно време. Нощувка.

 

5 Ден: Рим – Флоренция – 300 km

Закуска. Отпътуване за Флоренция. Възможно е ползването на влак. Туристическа програма с екскурзовод (около 2 ч.): църквата "Санта Кроче", наричана още "национален пантеон", където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; кварталът на Данте Алегиери с къщата му; катедралата "Санта Мария дел Фиоре" с купола на Брунелески и кулата на Джото; баптистерията "Йоан Кръстител" с Вратите на рая; площад "Синьория" с двореца "Палацо Векио" и Лоджа деи Ланци – музей на скулптурите под открито небе. Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио – мостът на златарите, дворецът "Пити" и градините "Боболи",  галерия "Уфици"/само с предварителна заявка/. Свободно време. Нощувка в района на Флоренция.

 

6 Ден: Флоренция–Верона–Падуа– Венеция –350 km

Закуска. Отпътуване за Венеция. По пътя разглеждани на Верона, която се намира на река Адидже в близост до езерото Гарда. Поради значението и стойността на многото исторически сгради Верона е включен в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство. В града има много римски и средновековни паметници. Верона е известна с римския амфитеатър и е третия по големина в Италия след колизеума в Рим и арената в Капуа. Дори и днес се използва за публични събития, изложби, театър и опера през топлите летни вечери. Начало на пешеходната обиколка - площад Бра, свързан с елегантната и живописна улица Мацини, древноримският амфитеатър Арена ди Верона, площад Ербe  с колоритния пазар, площад дей Сеньори,  къщата на Жулиета. Свободно време. Отпътуване за Падуа. Една от големите забележителности на града е средновековната градска зала PalazzodellaRagione, която е с най-дългия покрив в света /81,5 м/, крепящ се без никакви подпиращи колони! Светият площад с базиликата "Сан Антонио";параклиса "Сан Джорджо";статуята на Еразмо Гатамелата,  и площад “Прадо дела Вале”. Свободно време. Настаняване в района на Венеция/ Лидо ди Йезоло или Тревизо/. Нощувка.

 

7 Ден: Венеция – Загреб–380 km

Закуска. Отпътуване с корабче до Венеция. Преди това ще посетим остров Бурано за да се насладим на прекрасните дантелени произведения и разноцметни къщи. Следваща спирка ще е остров Мурано известен с висококачествените с изделия от стъкло, чийто начин на изработка е бил пазен дълги години в тайна. Пешеходна разходка с екскурзовод на Венеция за да видим: площад "Сан Марко" с едноименната катедрала и камбанарията – един от символите на Венеция; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста "Риалто". Свободно време за да се разходим по уличките на Венеция, а защо не и романтична разохдка с гондола. В 16:00ч Отпътуване към Загреб. Нощувка.

 

8 Ден: Загреб – Бургас–1100 km

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане вечерта.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 

 • Транспорт с комфортен лицензиран туристически автобус 3/4 звезди
 • Пътни такси и чек пойнт за автобуса в Пунта Сабиони Венеция
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Любляна
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3*в района на Флоренция
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3*в района на Венеция/ Тревизо или Лидо ди Йезоло
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Рим
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Загреб
 • Пешеходни разходки в  Падуа, Верона и Сан Марино
 • Водач-екскурзовод от България по време на цялата екскурзия

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 

 • Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)
 • Туристическа програма във Флоренция, с екскурзовод, транспорт, двупосочен билет за влака–15 евро задължително се заявява при подписване на договора
 • Туристическа програма в Рим с екскурзовод, транспорт, двупосочен билет за влака–15 евро, задължително се заявява при подписване на договора
 • Туристическа програма във Венеция, Бурано, Мурано с екскурзовод, транспорт и двупосочен билет– 25 евро, задължително се заявява при подписване на договора
 • Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод и предварителна резервация – 35 евро, задължително се заявява и заплаща при подписване на договора
 • Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (3 EUR)
 • Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка в Рим (3 EUR)
 • Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (3 EUR)
 • Доплащане з аединична стая – по 30 лв на вечер
 • Доплащане за мед. Застраховка с покритие 10000 евро– по 2 лв на ден
 • Градски транспорт
 • Разходи от личен характер

 

Входни такси:

 • Входни такси за църквата "Санта Кроче" (8 EUR), двореца "Пити" (13 EUR) и комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията "Сан Джовани" (15 EUR) във Флоренция
 • Входна такса за купола нa базиликата "Св. Петър" (8 EUR) в Рим
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

 

Допълнителна информация:

Необходими документи:  валиден документ за самоличност: Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

В Словения - евро;

В Италия – евро

Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;  

Часово време: България: 12.00 ч., Словения, Италия: 11.00 ч.

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

Сливен

ЦЕНА

698

733

728

693

693

688

688

ориентировъчен час на отпътуване

01:00ч

21:30ч

22:30ч

01:30ч

02:00ч

2:30ч

2:30ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

автогарта

OMV на автогарата

от кръговото

"Лукойл" на изхода на града

Бензиностанция "OMAX"

Shell на АМ "Тракия" след разклона за Сливен

трансфер

 

при мин. 4 човека

при мин. 4 човека

 

 

 

 

 

тръгване от

Стара Загора

Пловдив

Пазарджик

София

ЦЕНА

688

683

683

668

ориентировъчен час на отпътуване

3:30ч

4:30ч

5:00ч

6:00ч

място на отпътуване

"Лукойл" на птицекомбината

"Хепи" на АМ"Тракия"

бензиност. Лукойл на АМ"Тракия"

северна Тангента бензин. до Метро

 

Отстъпки:

 

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената.

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената.

 

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions