Екскурзия Истанбул - църквата на първото число

категория: Екскурзии
транспорт: Автобус
Цени от: 91 лв.
период на провеждане
01 Декември 2018 - 02 Декември 2018
Кратко описание

Всички говорят за Истанбул! Град на контрасти! Магичен град! Град на два континента, на три империи! Какво ново отново има в любимия ни град!

 

01-02.12.2018 - ПОТВЪРДЕНА

 
Подробно описание

ПЪРВИ ДЕН

 

05.00 ч. – Карнобат/ Лукойл 5:30ч от Айтос на колелото 6:00 ч от Бургас, от бул.” Демокрация спирката на краставицата. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Посещение  на църквата, наречена от самите жители на Истанбул - „Църквата на първия ден от месеца“ . Има хиляди църкви посветени на Св. Богородица в целия свят, но в Истанбул се намира църквата именувана на „Първия ден на месеца“. Църквата се посещава от хиляди хора, които на всяко първо число от месеца идват тук, надявайки се желанията им да се сбъднат. На първия ден от всеки месец те  си проправят път по една тясна уличка на Истанбул до двор на храма, посветен на Дева Мария. Там в предверието на църквата се купуват така наречените „сребърни“ и „златни“ ключета – всяко по 2 турски лири. Те символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици! Можете сами да видите това...........

В късния следобед настаняване в хотела.

Свободно време или по желание Обзорна автобусно – Пешеходна обиколка на историческия център на  Истанбул с местен лицензиран екскурзовод на български език, която включва посещение на: колоната на Константин, посещение на площада Хиподрум с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона/ и Синята джамия, Топ капъ и Света София отвън. По време на екскурзията ще видим още: джамията Сюлеймание, Златния рог, църквата Свети Стефан, църквата Влахерна, Египетския пазар, моста Галата, Продължаваме със Светлините на нощен Истанбул. Ще минем през богатите и бедните квартали на града, ще видим осветените исторически обекти и постепенно ще се отправим към кафенето на Пиер Лоти. С лифт ще се изкачим до него, откъдето ще се открие невероятна гледка към Истанбул, на която се е любувал френският писател известен с екзотичните си романи. Ще видите осветени двата моста над Босфора и „танцът на светлините“ и още много от магията наречена Истанбул.

Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Закуска. Свободно време или по желание: Обзорна обиколка на Истанбул с пресичане на един от трите моста над Босфора и фотопауза на един от седемте хълма върху които е построен градът. По пътя ще спрем на българската църква „Свети Стефан“, по възможност метоха и Българския Екзархски дом в кв. Шишли,  ще видим църквата Влахерна, Галатската кула и моста, Египетския пазар, джамията Сюлеймание, паметника на Хайретин Барбадоса и още много впечатляващи забележителности от мегаполиса. Следва посещение на „Миниатюрк”/входната такса не е вкл. в цената на обзорната екскурзия/. Паркът  се намира в покрайнините на Истанбул, в квартал Сютлюдже. Той е известен с умалените макети на забележителностите разположени из цяла Турция. В парка има над 100 миниатюри в мащаб 1:25. Могат да се видят макети на двореца Долма бахче, Джамията Султан Ахмед, стадионите Ататюрк и Бешикташ, църквата Света София,моста свързващ Европа с Азия,Памуккале, скални градове и манастири,мавзолеят на Ататюрк, Кападокия и много други. В паркът дори е пресъздаден трафикът в Истанбул чрез макет на пътищата и мини коли, които се движат по него. В него са изградени и забавления за деца- лабиринт, троянски кон, люлки, пързалки. Следва посещение на най-атрактивния частен  и посещаван музей според  „Музей на науката и техниката „KOC”/входната такса не е вкл. В цената на обзорната екскурзия/, отворил врати през 1994г. Тук ще видите редки експонати, изобразяващи историята на транспорта, промишлеността и съобщенията. Мащабният комплекс на музея се намира на брега на историческия Златен рог, в сърцето на стария Истанбул. В неговата експозиция е и подводница от 1949 г., взела участие във Втората Световна война. След обяд посещение на ОUTLET VIA PORT VENEZIA. Идеята за построяването му е да се види Венеция в нейния блясък и разкош в сърцето на мегаполиса Истанбул. В Outlet Via Port Venezia освен насладата от пазаруването и удоволствието от ниските цени, можете да се разходите романтично с  гондола все едно сте по „Канале Гранде” или да изпиете кафе като че ли сте на площад „Сан Марко”.

 

 
Цени

 

тръгване от

Бургас

 

Айтос

 

Карнобат

ЦЕНА

91 лв.

95 лв

99 лв

час

06:00 ч

04:00ч

04:00ч

място

Трета поликлиника

колелото

Бензиностанция Лукойл

Отстъпки:

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус по маршрута 3*/4*;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* до историческия център на Истанбул;
  • Водач от агенцията по време на пътуването;
  • Пътни и гранични такси, паркинги.

 

Цената НЕ включва:

  • Доплащане за единична стая - 30 лв. на вечер;
  • Допълнителните екскурзии и мероприятия по програмата;
  • Входните такси на посещаваните обекти;
  • Медицинска застраховка с покритие 10000 евро – 2 лв на ден


Допълнителни мероприятия, които се осъществяват при група от минимум 20 туристи:
Обзорна автобусно пешеходна и вечерна обиколка на ” Истанбул–  10€  на човек и включва: автобусна обиколка, пешеходен тур с местен екскурзовод на български език.

Обиколка на  Истанбул с посещение на Желязната църква „Свети Стефан“, музея на „Науката и техниката Рахим Коч“ и „Миниатюрк“–  5 евро /входните такси не са вкл. в цената/

Входна такса за Музея на науката и техниката – 15 TL

Входна такса за Миниатюрк - 15 TL

Допълнителна информация:

* Необходими документи – валиден международен паспорт минимум 2 месеца преди последния ден престой на територията на Р. Турция; - за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

 

* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
 

* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

 

Турция: Няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на обществени места;

 

Забележки:

* Възможно е разместване в графика на провеждане на доп. мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туриста.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions