Истанбул – магията на Азия и Европа

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 138 лв.
период на провеждане
31 Август 2018 - 02 Септември 2018
Кратко описание

Колкото и пъти да посетим Истанбул не бихме могли  да запомним неговата история! Сякаш всяко едно наше пътуване до този мегаполис разкрива нови и нови хоризонти!

Истанбул, градът който не спи!

 

ДАТИ: 

31.08-02.09.2018;

05-07.10.2018;

02–04.11.2018;

07-09.12.2018

 

 
Подробно описание

Истанбул – магията на Азия и Европа

 

3 дни / 2 нощувки

ПРОГРАМА:

 

ПЪРВИ ДЕН

04:00ч. отпътуване от Варна, ул.”Антим I”

06.00 ч. - от Бургас, от бул.”Демокрация” /пред Трета поликлиника в посока ЖП гарата/. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Около обяд настаняване в хотела.

По желание: Екскурзионната програма започва с Пешеходна обиколка на историческия център на  Истанбул и посещение на Света София и Топ Капъ с местен лицензиран екскурзовод на български език, която включва посещение на: колоната на Константин, посещение на площада Хиподрум с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона/ и Синята джамия, църквата „Света София” /Бастион на християнството до 29.05.1453 г, когато Мехмед завователя превзема Константинопол/ и „Топ Капъ” /дворецът където в продължение на 400 г са живяли и управлявали Османската империя  над 20 султана/ с влизане в обектите заедно с местния екскурзовод. /Продължителност 5 часа./ Вечерта по желание вечеря в атракционно заведение “Таш хан”

Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН

Закуска. По желание: Посещение на двореца „Долма Бахче – с местен лицензиран екскурзовод на български език. Това е двореца на последния султан, а в последствие е станал и резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк. ”Долма Бахче” привлича вниманието със своята изящна архитектура, многобройните часовници, чиито стрелки са спрели на часа на смъртта на Кемал Ататюрк, великолепният полюлей тежащ 4 тона и още много ценности от злато и сребро. „Долма бахче“ и в момента е действаща резиденция на президента на Република Турция.

/ Продължава около 2 часа./

Следва по желание: Разходка с корабче по Босфора -  тръгва се от пристанище Кабаташ. Корабът преминава покрай брега на европейската част на града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите част къщите, където са снимани някои от хитовите телевизионни турски сериали, като „1001 нощи”, „Перла”, „Твоят мой живот” и др., както и двореца „Долма Бахче”, местността Ортакьой, диско-клуб „Рейна”, единствения изкуствен остров в Босфора, собственост на Галата Сарай, летния двореца на султаните, строен от Абдул Азис -  „Бейлярбей”, „Девическата кула”, за която ще чуете и интересни легенди, кулата „Галата” и много, много други интересни места.

/ Продължителност 2 часа /.

Завършваме нашата морска обиколка на пристанище Кабаташ. Присъединяваме се към другите туристи, за да продължим към новия център на Истанбул - площад „Таксим” и търговската улица „Истиклял”, където се намират част от посолствата и катедралата „Сан Антонио” и Галатската кула. Възможност за посещение на музея на Мадам Тюсо.

Вечерта по желание Светлините на нощен Истанбул. Ще минем през богатите и бедните квартали на града, ще видим осветените исторически обекти и постепенно ще се отправим към кафенето на Пиер Лоти и с лифт ще се изкачим до него, откъдето ще се открие невероятна гледка към Истанбул, на която се е любувал френският писател известен с екзотичните си романи. Ще видите осветени двата моста над Босфора и „танцът на светлините“.

Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН

Закуска. Обзорна обиколка на Истанбул с пресичане на един от трите моста над Босфора и фотопауза на един от седемте хълма върху които е построен градът. По пътя ще спрем на българската църква „Свети Стефан“,метоха и Българския Екзархски дом в кв. Шишли,  църквата Влахерна, Галатската кула и моста, Египетския пазар, джамията Сюлеймание, паметника на Хайретин Барбадоса и още много впечатляващи забележителности от мегаполиса. Следва посещение на най-атрактивния частен „Музей на науката и техниката „KOC”, отворил врати през 1994г. Тук ще видите редки експонати, изобразяващи историята на транспорта, промишлеността и съобщенията. Мащабният комплекс на музея се намира на брега на историческия Златен рог, в сърцето на стария Истанбул. В неговата експозиция е и подводница от 1949 г., взела участие във Втората Световна война. / Продължителност 4 часа/. След обяд посещение на ОUTLET VIA PORT VENEZIA. Идеята за построяването му е да се види Венеция в нейния блясък и разкош в сърцето на мегаполиса Истанбул. В Outlet Via Port Venezia освен насладата от пазаруването и удоволствието от ниските цени, можете да се разходите романтично с  гондола все едно сте по „Канале Гранде” или да изпиете кафе като че ли сте на площад „Сан Марко”.

Късния следобед отпътуване за България. Кратък престой в Лозенград за покупка на турски сладкиши. Преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и около 23.00 ч. пристигане в  Бургас.

 

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус по маршрута 3*/4*;
  • 2 нощувки със закуска в хотел 3* до историческия център на Истанбул;
  • Водач от агенцията по време на пътуването;
  • Пътни и гранични такси, паркинг.

 

Цената НЕ включва:

  • Доплащане за единична стая - 30 лв. на вечер;
  • Допълнителните екскурзии по програмата;
  • Входните такси на посещаваните обекти;
  • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10000 евро по 2 лв. на ден;

Обзорна автобусна обиколка на  Истанбул с посещение на музея но Коч и вкл вх. такса –  20 евро

Вечеря в атракционно заведение “Таш хан”  включва вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт, една напитка по избор) + богата фолклорна програма и ориенталски танци. Цена  30 евро

Долма Бахче– посещение на двореца Долма Бахче, с включена входна такса/без харема/, транспорт и  екскурзоводско обслужване – 30 евро

*Разходка по улица Таксим и посещение на  музея на „Мадам Тюсо“, с включена входна такса, транспорт и екскурзоводско обслужванецена 20 евро

*Разходка с корабче по Босфора – 20 евро на човек

*Пешеходен тур по историческия център на Истнабул с посещение на църквата Св.София и дворецът Топ Капъ/без харема/ с местен екскурзовод и вкл. входни такси, слушалки– 45 евро

 

Ориентировъчни входни такси:

 Двореца “Топ Капъ” – 40 TL; харем – 25 TRL; църквата “Св. София” – 40 TRL; Двореца „Долмабахче” – 30 ТRL, харем – 20 TRL, цистерната Йеребатан – 20 TRL; aквариум „SEALIFE” – 50 TRL за възрастни за деца до 16г и възрастни над 65 г – 40 TL; панорамна тераса на „Сапфир” – 18 TRL; комбиниран билет панорамна тераса „Сапфир” и 4 D кино 28 TRL; музей на „Мадам Тюсо“ 50 TL,  за възрастни над 13 години

 

Допълнителна информация:

Настаняването в автобуса е по ред на записване. 

* Необходими документи – валиден международен паспорт минимум 2 месеца преди последния ден престой на територията на Р. Турция; - за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

 

* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;


* Настаняването в автобуса става по ред на записване.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

 

Турция: Няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на обществени места;

 

Забележки:

* Възможно е разместване в графика на провеждане на доп. мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туриста.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

ЦЕНА

138,00 лв.

178,00 лв.

168,00 лв.

час

06:00 ч

2:00 ч

03:30 ч

място

ул. Демокрация

Автогара

OMV автогара

 

 

Отстъпки:

 

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

 

 

 

 

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions