Екскурзия Истанбул, като на длан!

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 158 лв.
период на провеждане
20 Октомври 2017 - 22 Октомври 2017
Кратко описание

20-22.10.2017

 

 
Подробно описание

Истанбул като на длан

3 дни / 2 нощувки

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

06:00ч. отпътуване от Варна от бенз. ОМВ-автогарата

08.00 ч. - от Бургас, от бул.” Демокрация” / пред Трета поликлиника в посока ЖП гарата/. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Около обяд настаняване в хотела.

 

Екскурзионната програма започва с Пешеходна обиколка на историческия център на  Истанбул с местен лицензиран екскурзовод на български език, която включва посещение на: колоната на Константин, посещение на площада Хиподрум с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона/ и Синята джамия. След това, желаещите да посетят „Света София” и „Топ Капъ” влизат в обектите заедно с местния екскурзовод. / Продължителност 2,5 часа./ Заплащат се само входните такси и не чакат на огромните опашки пред обектите. Останалите туристи разполагат със свободно време.

 

Вечерта по желание вечеря в атракционно заведение “Таш хан”

*Цената  54 лв. включва вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт, една напитка по избор) + богата фолклорна програма и ориенталски танци.

Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН

Закуска. Посещение на двореца „Долма Бахче – с местен лицензиран екскурзовод на български език. Това е двореца на последния султан, а в последствие е станал и резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк. ”Долма Бахче” привлича вниманието със своята изящна архитектура, многобройните часовници, чиито стрелки са спрели на часа на смъртта на Кемал Ататюрк, великолепният полюлей тежащ 4 тона и още много ценности от злато и сребро. „Долма бахче“ и в момента е действаща резиденция на президента на Република Турция. / Продължава около 2 часа./ Заплаща се само входна такса.

 

Следва по желание: Разходка с корабче по Босфора -  тръгва се от пристанище Кабаташ. Корабът преминава покрай брега на европейската част на града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите част къщите, където са снимани някои от хитовите телевизионни турски сериали, като „1001 нощи”, „Перла”, „Твоят мой живот” и др., както и двореца „Долма Бахче”, местността Ортакьой, диско-клуб „Рейна”, единствения изкуствен остров в Босфора, собственост на Галата Сарай, летния двореца на султаните, строен от Абдул Азис -  „Бейлярбей”, „Девическата кула”, за която ще чуете и интересни легенди, кулата „Галата” и много, много други интересни места. / Продължителност 2 часа /

*Цена: 38 лева с включен автобусен транспорт, екскурзоводска беседа и такса за кораба.

 

Завършваме нашата морска обиколка на пристанище Кабаташ. Присъединяваме се към другите туристи, за да продължим към новия център на Истанбул -площад „Таксим” и търговската улица „Истиклял”, където се намират част от посолствата и катедралата „Сан Антонио” и Галатската кула. Възможност за обяд.

Вечерта по желание Светлините на нощен Истанбул. Ще минем през богатите и бедните квартали на града, ще видим осветените исторически обекти и постепенно ще се отправим към кафенето на Пиер Лоти и с лифт ще се изкачим до него, откъдето ще се открие невероятна гледка към Истанбул, на която се е любувал френският писател известен с екзотичните си романи. Ще видите осветени двата моста над Босфора и „танцът на светлините“.

*Цена: 25 лева с включен автобусен транспорт и екскурзоводска беседа. Заплаща се лифт.

Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Закуска. Освобождаване на хотела и посещение на „Миниатюрк”. Музей на открито, където чрез макети е изобразена картата на Република Турция и всички природни и исторически обекти на територията и. / Продължителност 1,5 часа /. Заплаща се само входна такса.

 

Следва посещение на най-атрактивния частен „Музей на науката и техниката „KOC”, отворил врати през 1994г. Тук ще видите редки експонати, изобразяващи историята на транспорта, промишлеността и съобщенията. Мащабният комплекс на музея се намира на брега на историческия Златен рог, в сърцето на стария Истанбул. В неговата експозиция е и подводница от 1949 г., взела участие във Втората Световна война. / Продължителност 2 часа/. Заплаща се само входна такса.

Следобяд Посещение на МОЛ ФОРУМ Истанбул, вкл. Икея, Практикер, хипермаркет „REAL” и възможност за  посещение на аквариума „Sea Life”, представящ на площ от 8000 м2 над 10 000 вида морски животни, включително и 2,5-метрови тигрови акули. Посещение на Fly Rideшоуто, където под формата на 4D кино за 15 минути ще направите полет над цяла Турция, за да видите природните и исторически обекти. Ако желаете, можете да направите само полет с хеликоптер над Истанбул и да влезете в дворците, да прелетите над и под Босфорските мостове. А за ентусиастите има и комбиниран билет за двете представления.

Късния следобед отпътуване за България. Кратък престой в Лозенград за покупка на турски сладкиши. Преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и около 22.00 ч. пристигане в  Бургас.

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус по маршрута 3*/4*;
  • 2 нощувки със закуска в хотел 3* до историческия център на Истанбул;
  • Екскурзоводско обслужване от местен лицензиран екскурзовод;
  • Обзорна обиколка на Истанбул
  • Водач от агенцията по време на пътуването;
  • Пътни и гранични такси, паркинг.

Цената НЕ включва:

  • Доплащане за единична стая - 30 лв. на вечер;
  • Допълнителните екскурзии по програмата;
  • Входните такси на посещаваните обекти;
  • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10000 евро за лица до 65 год. по 2 лв. на ден;

Ориентировъчни входни такси:

Двореца „Долма Бахче” – 30 TRL,  двореца „ Топ Капъ” – 40 TRL, църквата „Св.София” – 40 TRL + 2,5 TRL за слушалки. Лифта на „Пиер Лоти” – 8 TRL, Музей на науката и техниката „KOC” – 14 TRL, Миниатюрк – 10 TRL, Аквариум „Сий Лайф” – 39 TRL, Хеликоптерно шоу на цяла Турция – 14 TRL, полет над Истанбул – 7 TRL, комбиниран билет за двете представления - 20 TRL, Галатската кула  - 12 TRL.

 

Допълнителна информация:

* Необходими документи – валиден международен паспорт минимум 2 месеца преди последния ден престой на територията на Р. Турция; - за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

 

* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;


* Настаняването в автобуса става по ред на записване.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

 

Турция: Няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на обществени места;

 

Забележки:

* Възможно е разместване в графика на провеждане на доп. мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туриста.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

ЦЕНА

158,00 лв.

193,00 лв.

188,00 лв.

163,00 лв.

163,00 лв.

час

06:00 ч

3:00 ч

02:00 ч

05:30 ч

05:00 ч

място

ул. Демокрация

5-ти км

Бенз.ОМВ-автогарата

Кръговото

Лукойл

 

 

 

Отстъпки:

При записване 90/60/30/15 дни преди отпътуване  отстъпка в размер съответно 10%/7%/5%/3%  от цената.

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

ПОПИТАЙТЕ НИ ЗА АКТУАЛНИТЕ ОТСТЪПКИ!!!

 

 

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions