Екскурзия до Златна Прага и великолепните замъци на Бохемия

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 465 лв.
период на провеждане
04 Септември 2018 - 09 Септември 2018
Кратко описание

 

Всяко дете мечтае да бъде принц или принцеса, какво по хубаво от това да се потопим в магичната атмосфера, чар и величие на Бохемските замъци.

Да се насладим на една от–най красивите европейски столици, сякаш извадена от приказките – Прага!

 

ДАТИ: 

04-09.09.2018;

09–14.10.2018

 

 
Подробно описание

Братислава – Бърно – Кутна Хора –  Прага - Карлови Вари– Чески Крумлов – Будапеща

 

6 дни / 5 нощувки

 

 

ПРОГРАМА:

 

1 ДЕН:

Отпътуване от Бургас, от бул.”Демокрация”, спирката на Трета поликлиника в посока Братислава. Настаняване в хотел 2/3* в района на Братислава. Нощувка.

 

2 ДЕН:

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане: Пешеходна разходка в центъра на Братислава, която включва Старо место – прекрасни старинни  сгради, не много широки пешеходни улици, красиви сладкарници и много приятни заведения. По улиците се срещат интересни бронзови статуи, създаващи весело настроение. Пешеходната част на Стария град има два площада — на единия се намира Народния театър, а другият е по-малък, на него се намира старото кметство на града. Може да се посети катедралата „Св. Мартин” – най- забележителната катедрала в Словакия. Над катедралата гордо се извисява най-големият замък в цялата страна - Братиславският Храд.

Отпътуване за замъкаСлавков” – бароковата перла на Моравия, разположен в градчето Славков край Бърно, по-известно със старото си немско име – Аустерлиц. Разглеждане на двореца, уютни зали, богато украсени със стенописи и стуко декорации, колекция от произведения на изкуството на фамилията Кауниц, залата на Рубенс с копия на картини на известния художник, историческата зала, в която е обявено примирието между Наполеон и австрийския император след края на легендарната битка при Аустерлиц.

Отпътуване за Кутна хора - готическото бижу на Чехия. Известен не само като град-музей, но и като втория по значение в Бохемия след Прага. Неслучайно е попаднал в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Сред забележителностите на града са прочутите сребърни мини, както и изобилието от великолепни готически и барокови паметници, сред които най-силно блести катедралата "Света Варвара". И не на последно място - тук се намира уникалната по рода си и единствена в цял свят църква, чийто интериор е изработен от човешки кости и черепи. Свободно време за разходка и вечеря.

Отпътуване за Прага, столицата на Чехия. Настаняване в хотел 2/3* в района. Нощувка

 

3 ДЕН:

Закуска. По желание и срещу допълнително зплащне: Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език (продължителност 4 часа). Често наричат столицата „Златна Прага” или „Майката на градовете”. Една от причините е може би голямото разнообразие от архитектурни стилове – тук ще срещнете барок, рококо, готика, романтизъм... Озовете ли се в Прага, оставате с усещането, че сте прекрачили прага на един вълшебен свят, изтъкан от романтика, старинна красота и приказност. Разглеждане на Пражки Храд и всичките му дворове, Храдчадске намести (площад) с Архиепископския дворец, Шварценбергския дворец и невероятен изглед над Прага. Разглеждане на интериора на Катедралата “Св. Вит” ( където са коронясвани пражките владетели), базиликата “Св. Иржи”, Стария кралски дворец, Черната кула. Разходка из Мала Страна, остров Кампа и по прочутия „Карлов мост” от 14 в. - най стария и най-пищния с тридесетте барокови статуи, които се извисяват от двете му страни. Кривите средновековни улички на Старое Место (Стария град) водят до Стария градски площад с Тинския храм, църквата „Свети Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада и, разбира се, Кметството  и един от символите на Прага -  световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. ( с въртящите се на всеки кръгъл час фигури); Унгелт – най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепния Пражки общински дом, Карловия Университет, най-стария в Централна Европа и театъра, посрещал самия Моцарт са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей. Разходка по Вацлавския площад - център на търговския, обществен и културен живот на Прага.

Свободно време за посещение на Историческия музей или на Еврейския квартал и Златната уличка с къщата, в която е живял Франц Кафка. Там се намират и колоритните къщи на алхимиците, търсещи еликсира на вечната младост и Философския камък на мъдростта. Нощувка.

 

4 ДЕН:

 По желание и срещу допълнително заплащане: Екскурзия до Карлови Вари. Лечебната вода, природата, старинната архитектура - това са трите чудеса, които правят чешкия град Карлови Вари един от най-привлекателните курорти в света. Разположен в живописната долина на река Тепла, сред зелен пояс от гори, вече шест столетия той разкрива своите неизчерпаеми възможности за възстановяване на здравето и за приятен отдих. И въпреки, че градът не е бил отминат от пожари, разруха и природни бедствия, днес той има  над хиляда сгради - архитектурни паметници в различни стилове, характерни за отминалите столетия, но допълващи се като единно творение на човешкия гений. Сред най-забележителните са санаториумите "Бристол", "Ричмонд", "Империал", "Сан Суси", замъкът "Локет", църквите "Павел и Петър" (строена от Петър I) и "Мария-Магдалена", балнеологичните сгради, хотелите, драматичният театър, колонадите. Свободно време. Отпътуване обратно за Прага. Привечер разходка с туристическо корабче по река Вълтава „Пражката Венеция” с чешки десерт и напитка - една разходка в потайностите на най-мистичния град на света с множество канали и с незабравими гледки към най-значимите исторически паметници на града. / По желание, срещу допълнително заплащане./ Нощувка.

 

5 ДЕН:

Закуска. Отпътуване за столицата на Унгария - Будапеща. По пътя посещение на замъка „Хлубок” на Вълтава - истински представител на готиката от ХІІІ век, допълнен по-късно с ренесансови и барокови пристройки, по подобие на двореца Уиндзор в Англия. До днешния си вид „Хлубока” достига благодарение на фамилията Шварценберг и е един от най-известните и посещавани замъци в Чехия. Заради сложността на орнаментиката и архитектурния план на сградата, за издигането на великолепния замък са необходими цели 40 години. За посещение на туристи от целия свят са отворени 20-те помещения с дърворезби-шедьоври, великолепен интериор, колекции от картини и оръжия.

Отпътуване за Чески Крумлов - очарователно бароково градче, едно от най-известните места в Южна Бохемия. Старият град с доминиращия над него замък Крумлов храд e включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО и е вторият по големина замък в цяла Чехия след Храдчани в столицата Прага. Свободно време за обяд.

Отпътуване и пристигане в Будапеща надвечер. Настаняване в хотел 2*/3*. Нощувка.

Възможност за вечерна разходка с корабче по Дунав с шампанско (безалкохолно) и торта. /По желание, срещу допълнително заплащане/.

 

6 ДЕН:

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане: Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод: Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; Катедралата "Св.Матиаш", носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на Героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Свободно време по булевард "Ракоци" и улица "Ваци" - една от най-известните търговски улици, където в продължение на няколкo стотин метра ще се насладите на многобройните ресторанти.

Отпътуване за България и пристигане в Бургас късно вечерта след 24:00ч. 

 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус с климатик, минибар, DVD;
 • 5 нощувки със закуски в хотели 2/3* - 1 в Братислава, 3 в Прага и 1 в Будапеща
 • Пешеходна разходка в центъра на Братислава
 • Разглеждане на замъка „Славков” в Словакия
 • Разглеждане на готическата перла на Чехия - Кутна хора
 • Посещение на замъка „Хлубок” на р. Вълтава
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Пътни такси, паркинг

 

Цената не включва:

 • Входни такси за замъците включени в програмата:
 • Входни такси за музеите и обектите, посещавани по желание и за градски транспорт
 • Разходи от личен характер
 • Екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод- 25 евро на човек
 • Пешеходна туристическа обиколка в Прага с местен екскурзовод- 15 евро на човек
 • Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод-15 евро на човек
 • Разходка с Корабче по р. Вълтава в Прага – 50 лв /25 евро/
 • Нощна разходка с Корабче по р. Дунав в Будапеща – 30 лв /15 евро/
 • Доплащане за единично настаняване: 150.00 лв
 • Пешеходна разходка в бароковото градче Чески Крумов-
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 5000 евро; за лица до 65 год. по 2 лв. на ден; за за лица над 65 год. по 4 лв. на ден; за лица над 75 год. по 6 лв. на ден;

Ориентировъчни входни такси:

 • Замъка "Славков"/ двореца Аустерлиц/ – 240 CZK на възрастен, 120 за деца и студенти с екскурзовод на английски /по възможност руски език/
 • Замъка „Хлубока” -  250 CZK за възрастен, 160 CZK за деца и студенти и 200 CZK за пенсионери с екскурзовод на руски език
 • Замъка "Крумлов Храд” – 250 CZK за възрастен, 160 CZK за деца и студенти и 200 CZK за пенсионери с екскурзовод на руски език
 • Кралски Дворец в Прага: 140 CZK, Художествена Галерия в Пражки Храд: 150 CZK;
 • Билети за градски транспорт в Прага - Единичен - 20 CZK / За Деца до 15 г. - 20 CZK / За 24 часа - 80 CZK

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Допълнителна информация:

Необходими документи:  валиден документ за самоличност: Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

В Словакия се плаща в евро - 1 лев = 0.5112 eвро; в Чехия – чешка крона (CZK) - 1 € = 25.84 CZK / 1 лев = 13.208 CZK; в Унгария -  унгарски форинт (HUF) - 1 € ~ 314.62 HUF /1 лев = 151.854 HUF Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;

Часово време: България: 12.00 ч. – Словакия, Чехия, Унгария: 11.00 ч.

 

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията.

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна.

*Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

Сливен

ЦЕНА

495,00 лв.

530,00 лв.

   525,00 лв.

   490,00 лв.

   490,00 лв.

     485,00 лв.

  485,00 лв.

час

00:00 ч

20:30ч

22:00 ч

00:30 ч

01:00 ч

01:30 ч

02:00 ч

място

ул. "Демокрация

5-ти км

Бенз.ОМВ- автогарата

Кръговото

Лукойл

Бенз.ОМВ

Бенз.ЕКО до  Била

 

тръгване от

Нова Загора

Стара Загора

Пловдив

Пазарджик

София

ЦЕНА

   485,00 лв.

   485,00 лв.

   480,00 лв.

    480,00 лв.

   465,00 лв.

час

02:30ч

03:00ч

04:30ч

05:00ч

6:00ч

място

OMВ

OMВ автогара

Хепи магистрала

бензиност. "Лукойл" магистрала

северна Тангента бензин. до Метро

 

 

Информация за отпътуване се получава 2 дни преди датата на заминаване!!!

 

Отстъпки:

 

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions