Екскурзия до Ягодинска пещера и Орлово око

категория: Екскурзии в България
транспорт: Автобус
Цени от: 92 лв.
период на провеждане
06 Април 2019 - 07 Април 2019
Кратко описание

06-07.04.2019;

04-05.05.2019;

01-02.06.2019;

06-07.07.2019;

03-04.08.2019;

31.08-01.09.2019;

05-06.10.2019;

 

 

 
Подробно описание

ОПОЗНАЙ БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА Я ОБИКНЕШ!!!!!!

Бургас-Хасково -Кърджали-Смолян-Ягодина-Бургас

 

2 дни / 1 нощувка

Програма:

 

1 ДЕН:

07:00ч Тръгване от Бургас, бул. „Демокрация”, спирката срещу Трета поликлиника. Пристигане в Хасково, разглеждане на обновения център с красивите фонтани и многото артистични елементи. Посещение на Монумента „Св. Богородица“- издига с почит и любов към Божията майка, вписан в книгата на Световните рекорди на Гинес и в листата на Стоте национални туристически обекта на България. Монументът тежи 120 тона и е с обща височина 33 метра, затова се счита за най-високата в света статуя на Пресвета Дева Мария с Младенеца, а в основата му е изграден параклис.

Посещение на "Паметник на Завистта - Българският Икар”- първият и единствен в света паметник на завистта се намира в центъра на град Хасково. Открит е на 8 септември 2014 година.  Статуята представлява представлява фигура на човек, разперил ръце, с криле от пера, в неуспешен опит да полети, понеже две скелетни ръце са хванали крилете му и го дърпат надолу.

Отпътуване за Кърджали  и посещение на природния феномен Каменната сватба, която представлява изключително красива група от множество каменни пирамиди, напомняща сватбено шествие. Фигурите са разнообразни по форма и размери от половин метър до над 10 m, образувани преди около 35 млн. Години. Преминаване през моста на водното огледало на града и спирка в Манастирския комплекс „Св. Йоан Предтеча”, разположен на десния бряг на река Арда. Той е бил част от средновековен епископски комплекс „Св. Йоан Продром”. Руините му са открити през 1930 г. и дълго време остават непроучени. До 1984г. са открити и други части от сградите на манастира. Реставрацията протича от 1998г. до 2000г.  Запазените останки и историческите сведения, дават основание да се счита, че към X-XI век се е превърнал в епископско, а по-късно и в митрополитско средище. Пет зидани гробници са част от уникалните находки намерени в храма. Една от тях е била херметически затворена. След отварянето й са открити мощи на висш християнски духовник от края на XII век.

Отпътуване за Смолян, настаняване в хотел. Свободно време за разходка в града. По желание посещение на български фолклорен ресторант с местни специалитети. Нощувка.

 

2 ДЕН:

08:00ч Закуска. Отпътуване за Буйновското ждрело, което е най-дългото в България с дължина от 7 км. Посещение на прочутата Ягодинската пещера, която е една от най-известните и посещавани пещери в България. Дължината на галериите ѝ е 10500 м., като това и отрежда трето място по-дължина на коридорите и първо в Родопите. В пещерата има местни екскурзоводи. Обиколката трае около 40 минути, като туристическият маршрут се намира на третото ниво от пещерата и е дълъг малко над километър. Температурата вътре е 6 градуса целогодишно. Естествения вход на Ягодинската пещера също е експониран и там е представен уникален Музей пещерно жилище. По желание от Ягодинската пещера се организира изкачване с високопроходим автомобил - джип до уникалната наблюдателна площадка, наречена “Орлово око”. Това е най-новата туристическа атракция в Родопите и е единствената по рода си в България. Тя е изградена на връх Свети Илия  и е монтирана на ръба на скалите на височина 1563 метра над морското равнище недалече от село Ягодина. От площадката като от птичи поглед се открива спиращ дъха изглед към красотите на Родопите.

Отпътуване за Бургас и по пътя посещение на „Бачковския манастир”. Това е вторият по големина и значение манастир в България. Основан е през XI век от виден византийски държавник Григорий Бакуриани от грузински произход. Разполага с три църкви, но от първоначалния строеж е запазена костницата, трапезарията, както и църквата “Св Архангели” от XII в., подът на която е изписан от Захари Зограф и учениците му през 1841г. В главния храм се пази една от чудотворните икони на Света Богородица в България.

В късния следобед отпътуване и пристигане вечерта в Бургас. 

 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Смолян
 • Посещение на Хасково;
 • Посещение на Кърджали;
 • Посещение на манастира „Св. Йоан Предтеча”;
 • Посещения на Ягодинска пещера;
 • Посещение на Орлово око;
 • Посещение на Бачковския манастир;
 • Екскурзоводско обслужване.
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Входни такси: музея в Кърджали – възрастни - 5 лв деца – 2лв; Орлово око – 10 лв на човек в джип (при 6 пътника); Ягодинска пещера – възрастни 7 лв пенсионери - 5 лв. деца - 4 лв.; Пещерно жилище - възрастни 2 лева, за деца под 16 г. - 1 лев.
 • Други обекти, посещавани индивидуално;
 • Вечеря в традиционен български ресторант с местна кухня
 • Разходи от личен характер.

Входните такси са ориентировъчни!

 

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност:

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 3 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 15 пълноплащащи туриста;

 

Забележки:

* Настаняването в автобуса е според реда на записване

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.

* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и  походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Айтос

Карнобат

Ямбол

Нова Загора

Ст.Загора

ЦЕНА

92,00 лв.

87,00 лв.

87,00 лв.

82,00 лв.

82,00 лв.

82,00 лв.

час

7:00

7:30

8:00

8:30

9:00

9:30

място

ул. Демокрация

Кръговото

Лукойл

бензин. "OMV"

бензин. "OMV"

"Лукойл" на разклона на Загоре

Отстъпки:

При записване 90/60/30/15 дни преди отпътуване  отстъпка в размер съответно 10%/7%/5%/3%  от цената.

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

ПОПИТАЙТЕ НИ ЗА АКТУАЛНИТЕ ОТСТЪПКИ!

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions