Екскурзия до Рилските езера

категория: Екскурзии в България
транспорт: Автобус
Цени от: 145 лв.
период на провеждане
20 Юли 2018 - 22 Юли 2018
Кратко описание

20-22.07.2018. - ПОТВЪРДЕНА
24-26.08.2018.
28-30.09.2018.

 

 
Подробно описание

ОПОЗНАЙ БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА Я ОБИКНЕШ!!!!!!

 

РИЛСКИ ЕЗЕРА и ЦАРИ МАЛИ ГРАД

22-24.06.2018

3 дни/2 нощ.

 

1 ДЕН:

08:00 ч. Отпътуване от гр. Бургас в посока Рила планина и Самоков.

Посещение на крепостта Цари Мали град на хълма Св.Спас над село Белчин - открита през лятото на 2013г, която напоследък привлича хиляди туристи и бързо се превърна в едно от най-посещаваните места в България. Уникалният реставриран исторически комплекс се намира край самоковското село Белчин. Наричат крепостта Цари Мали град, защото с площта си от 10 декара по нищо не отстъпва дори на великотърновския Царевец. Въжен мост, дълъг 100 метра, свързва историческите обекти с атракционния парк в близост. Той разполага с 13 съоръжения за децата. От върха на крепостта до селото се спуска добре устроена еко-пътека, подходяща за приятна разходка.

Посещение на реставрираната средновековна църква "Света Петка" в село Белчин, построена през XVI в. и разположена на едноименния хълм. Храмът е обявен за национален паметник на художествената култура първа категория. В близост до храма е изграден и етнографски комплекс, който също може да се посети.

Отпътуване и настаняване в хотел в Самоков. Нощувка.

 

2 ДЕН:

Закуска. Изкачване с лифт до хижа „Рилски езера” в подножието на природния феномен Седемте рилски езера. Разположени в живописни циркуси под не по-малко красиви била и върхове, езерата Сълзата, Окото, Бъбрека, Близнака, Трилистника, Рибното и Долното могат да бъдат видяни в рамките на 4-5-часова разходка от хижата. Най-близките езера отстоят на около 1 час пеша от хижа „Рилски езера” – до Бъбрека по пътеката нагоре край трасето на влека по Сухия рид, или до Рибното при старата хижа по пътеката на югоизток. За приятната ви разходка покрай живописните езера можете да тръгнете по една пътека и да се завърнете по друга. Двете пътеки се събират при езерото Бъбрека, откъдето нагоре се изкачват до най-високото езеро – Сълзата. Непосредствено до него е и възвишение, известно като Езерния връх, от което можете да се насладите на панорамна гледка във всички посоки към целия циркус. Връщане в хотела и нощувка.

3 ДЕН:

Закуска. Посещение на друга природна забележителност в района - най-високия водопад в Рила - Скакавица, намиращ се на едноименната река и в едноименния резерват. По приятна пътека през гората, за около час може да достигнете до хижа Скакавица, тръгвайки от хижа Зелени Преслап. Там гостоприемните хижари ще ви предложат чай или кафе за кратка почивка по време на разходката ви. Оттам по живописна долина през приказен резерват от вековни бели мури за около половин час ще стигнете до великолепния водопад Скакавица, който спуска водите си по скалите от височина 70 метра. През лятото пълноводието му идва от Скакавишкото езеро и водите на потоците по източните склонове на връх Кабул. Кратка почивка за обяд в хижа Скакавица. Връщане до хижа Зелени Преслап.

Посещение на град Сапарева баня - известен като града с най-горещата минерална вода в света. От 1957 година в центъра блика и най-горещият на Балканския полуостров гейзер, в който температурата на водата е 103 градуса. 

 В късния следобед отпътуване за Бургас и пристигане вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с лицензиран автобус 2/3*;
 • Две нощувки със закуски в хотел 2/3* в Самоков;
 • Посещение на крепостта Цари Мали Град;
 • Изкачване до Седемте Рилски Езера;
 • Изкачване до водопада Скакавица и хижа Скакавица;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Такса за лифта до Рилските езера: еднопосочен – 10 лв за възрастни, 8 лв. за деца; двупосочен -18 лв. за възрастни, 12 лв. за деца;
 • Входна такса за Цари Мали град и Етнографски музей с. Белчин: възрастни 4 лв., ученици, студенти и пенсионери - 2 лв.
 • Възможност за изкачване до Рилски езера и обратно с джипове – 15 лв.
 • Доплащане за вечеря в ресторанта на хотела – 10 лв. на вечер 
 • Възможност за приготвяне на сух пакет за обяд от ресторанта на хотела – срещу допълнително заплащане 2,50 лв.
 • Разходи от личен характер
 • Допълнителна туристическа застраховка за планина – 4 лв.

Входните такси са ориентировъчни!

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност:

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 3 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 15 пълноплащащи туриста;

Забележки:

* Настаняването в автобуса е по ред на записване

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип.

* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и  походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 
Цени
тръгване от Бургас Айтос Карнобат Ямбол Сливен Н.Загора Ст.Загора Пловдив Пазарджик
ЦЕНА 145,00 лв. 140,00 лв. 140,00 лв. 135,00 лв. 130,00 лв. 130,00 лв. 130,00 лв. 125,00 лв. 125,00 лв.
час 8:00 8:30 9:00 9:30 10:00 10:30 11:00 12:30 13:00
място ул. Демокрация Кръговото Лукойл Бенз.ОМВ Бенз.ЕКО до  Била OMV OMV автогара Хепи магистрала бензиност. "Лукойл" магистрала

 

Отстъпки:

При записване 90/60/30/15 дни преди отпътуване  отстъпка в размер съответно 10%/7%/5%/3%  от цената.

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

ПОПИТАЙТЕ НИ ЗА АКТУАЛНИТЕ ОТСТЪПКИ!

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions