Екскурзия до приказните БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ на ЛУДВИГ II

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 555 лв.
период на провеждане
01 Септември 2018 - 13 Октомври 2018
Кратко описание

Всяко малко момиченце мечтае да е принцеса в красив замък. Не случайно „Нойшванщайн“ е прототип на най– филмираната приказка Пепеляшка. Същият този замък става и лого на холивудската компания за анимационни филми „Уолт Дисни“ и вдъхновение на Чайковски за балета „Лебедово езеро“. Магия, вдъхновение, красота, изящество, блясък - това е твоята приказка в Бавария!

 

17.09-23.09.2018 - ПОТВЪРДЕНА

 
Подробно описание

Любляна – Херенхимзее - Мюнхен– Линдерхоф – Хоеншвангау – Нойшванщайн – Боденско езеро – Майнау – Лихтенщайн –Залцбург -  Загреб

 

ДАТИ: 01-06.09.2018; 08-13.10.2018

6 ДНИ / 5 НОЩУВКИ

 

 

ПРОГРАМА:

 

1-ви ден: Бургас–Любляна –1300 км

00:30ч. Отпътуване от Бургас, от бул.”Демокрация”, спирката на Трета поликлиника в посока Сърбия – Хърватия - Словения. Нощувка в хотел  в района на Любляна.

 

2-ри ден: Любляна – Мюнхен – 400 км

Закуска. Отпътуване за езерото Химзее. Посещение на остров Херенинзел / Мъжкия остров /, където е построен замъка „Херенхимзее” – най-скъпият проект и плод на възхищението на Лудвиг II пред Луи XIV ( Краля Слънце ) и блясъка на Версайския дворец. Разходката из Херенхимзее изпълва човек със спокойствие и приятни емоции. Дворцовите градини са уникални, въпреки че са изградени по подобие на тези във Версайския дворец. Красивите фонтани  са осеяни с формите на красиви девойки, които стоят редом до дракони, крилати войни, гигантски гущери и други екстравагантни същества.

Отпътуване за Мюнхен – столицата на Бавария. Свободно време за пешеходна турисическа обиколка в старата част на града - Площад Мариенплац, Колоната на Дева Мария, Старото и Новото Кметство, Часовника с танцуващите фигури, църквата „Свети Петър” с панорамна гледка към града, църквата „Фрауенкирхе”, разходка по търговската улица. Настаняване в хотел в района на Мюнхен. Нощувка.

 

3-ти ден: Мюнхен – Линдерхоф– Нойшванщайн– Мюнхен –260 км

Закуска. По желание и срещу доп. Заплащане ексурзия до Двореца Линдерхоф и Нойшванщайн. Отпътуване към сърцето на Бавария и приказния свят на нейните замъци. Посещение на дворецаЛиндерхоф” разположен в красивата алпийска долина Грасвангтал. Замъкът се строи от 1870 до 1878 г. под ръководството на придворния архитект Георг Долмана. Линдерхоф е бил готов още по времето, когато кралят е още жив и този замък си остава едно от любимите му места. На 13 юни 1886 г. в езерото Щарнберг монархът намира смъртта си. Това е единственият завършен проект преди смъртта на Лудвиг II.  Най-интересното място в Линдерхоф е Пещерата на Венера. Тя е изкуствено съоръжение с височина над 10 м. Тук се поставяли сцени от опери на Вагнер, най-често "Танхойзер". Пещерата е украсена с картина на немската Венера - езическата богиня Холда и нимфите. В изкуственото езеро, осветено в различни цветове, се стича водопад и по вълните плували лебеди и нимфи (водата се затопля), а на островчето танцували. Системата на осветлението в пещерата се смята за първообраз на съвременната цветомузика. Понякога Лудвиг устройвал във водата "театър за един актьор", а той се настанявал в специално направена лодка във формата на раковина и слушал любимите арии в изпълнение на най-добрите мюнхенски певци. Днес тук звучи музика на Вагнер.

Отпътуване към замъка „Нойшванщайн”. Хоеншвангау се вижда отдалеч. Една от перлите на средновековното строителство не само за Бавария, но и за цяла Германия. Служи като лятна и ловна резиденция на Максимилиан, съпругата му Мария от Прусия и двамата им сина - Лудвиг (по-късно крал Лудвиг II Баварски) и Ото (по-късно крал Отон I от Бавария). Двамата младежи прекарвали по-голямата част от юношеството си тук. Кралят и кралицата обитавали основната сграда на Хоеншвангау, а синовете им били разположени в прилежащите части на двореца. Лебедовият замък Нойшванщайн е признат за образец на съвършенство сред германските дворци. Вдъхновен от творчеството на композитора Рихард Вагнер, замъкът и до днес е един от най-великолепните в цял свят. Нойшванщайн е един от трите замъка, създадени от Лудвиг II и неговата най-амбициозна и театрална проява на разточителство. Разположен върху усамотена скална тераса, сред спиращ дъха пейзаж, той е замъкът с кулички, който е прототип на замъка в Спящата красавица и по-късно в Дисниленд. Лудвиг живее в замъка само 170 дни преди да умре.

Забележка: От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 3 варианта за придвижване: Пеша – 30 мин. по наклонен терен; с файтон – около 6 евро в едната посока;  с автобус – около 2-4 евро в едната посока. Връщане в хотела. Нощувка.

 

4-ти ден: Мюнхен–Бодензее–Лихтенщайн–Мюнхен – 550 км

Закуска. По желание и срещу доп. Заплащане екскурзия до Боденското езеро и Лихтенщайн.. Бодензее е третото по големина езеро в Европа. Вълните му се разбиват в териториите на Германия, Швейцария и Австрия, чиито граници се срещат някъде в открити води. Никой не знае коя от граничните страни притежава най-голям дял от водните пространства на Бодензее.Отпътуване с корабче или автобус / в зависимост от разположението на използвания по програмата хотел / до Майнау - истинско райско кътче с топлия си климат и така избуяла растителност, затова германците го наричат “Острова на цветята”. Тази слава Майнау дължи на собственика на острова Фюрст Николаус фон Естерхази, ценител на екзотичната флора, който експериментира, засаждайки растения от тропиците, включително палми и цветя. А какво би била една цветна градина без прелитащите над уханните й цветове пеперуди! Това е другата прекрасна тайна на Майнау – красивите леки създания. Островът притежава богата колекция от редки видове пеперуди, поради, което често бива наричан и “остров на пеперудите”. Трудно е човек да напусне Майнау, сякаш предстои да се събуди от красив сън...

Отпътуване в посока Лихтенщайн – най-малката по площ алпийска страна, известна с красивите планински пейзажи и високия жизнен стандарт. Разглеждане на столицата на княжеството - Вадуц с туристическо влакче. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

 

5-ден: Мюнхен– Залцбург– Загреб – 570 км

Закуска. Отпътуване за Хърватия.  Спирка в Залцбург. Пристигане в австрийския град Залцбург. Свободно време  туристическа обиколка на центъра -  Двореца „Мирабел” намиращ се днес в новата част на Залцбург, построен през 1606 г. по поръка на архиепископ Волф Дитрих фон Райтенау извън градските стени за неговата тайна съпруга Саломе Алт, на чието име е и наименуван в началото като Дворец Алтенау.  Родната къща на Моцарт се намира в сърцето на Залцбург. Семейството на Леополд Моцарт и Анна Мария Валбурга се настанява там през 1747 г., а Международната фондация „Моцарт” открива там музей, посветен на живота и делото на великия музикант. Крепостта „Хоензалцбург” се извисява високо над град Залцбург и е може би най-голямата туристическа атракция в местността. Макар че наоколо изобилства от средновековни крепости и дворци, Хоензалцбург си остава първенец. Това е най-голямата укрепена крепост на територията на цяла Европа и навярно една от най-красивите. Залцбургската катедрала е една от най-величествените и смайващи сгради в града, която няма как да остане подмината с пленяващият си бароков купол, който се вижда от километри. Свободно време. Нощувка в района на Загреб.

 

6-ден: Загреб–Бургас – 1150 км

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

 

Цената включва:

 • 5 нощувки със закуски в хотели 3* - по 1 нощувка съответно в Любляна, в Залцбург, в района на Боденското езеро, в района на Мюнхен и в района на Загреб;
 • Tуристическа обиколка на Залцбург
 • Посещение на острова Херенинзел и замъка „Херенхимзее”
 • Пешеходна туристическа обиколка в Мюнхен
 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Пътни такси, паркинг

 

Цената не включва:

 • Екскурзия с посещение на двореца „Линдерхоф” и замъците „Хоеншвангау” и „Нойшванщайн”– 20 евро без входни такси
 • Екскурзия до Боденското езеро, посещение на Майнау ( Островът на цветята ) и разглеждане на Вадуц столицата на най– малката алпийска страна– Лихтенщайн– 30 евро без входни такси
 • Входни такси за замъците, включени в програмата:
 • Замъка "Нойшванщайн" : 13 EUR ( входна и резервационна такса ); деца до 18 г. - 1 евро
 • Замъка "Линдерхоф" : 9,5 EUR ( входна и резервационна такса ); деца до 18 г. – безплатно
 • Замъка "Херенкимзее" : 8 EUR ( входна и резервационна такса ); деца до 18 г. - безплатно
 • Корабче до "Херенкимзее" - 8 EUR - възрастен, 3.80 EUR - дете.
 • Островът на цветята Майнау на Бодензее: индивидуални туристи -20 EUR ( входна и резервационна такса ), групи - 16 EUR, деца от 13 до 18 г. - 12 EUR, деца до 12 г. - безплатно, Корабче до Майнау – около 6 EUR
 • Билет за туристическо влакче в Лихтенщайн: 7 EUR - възрастен, 4.50 EUR – дете
 • Входни такси за музеи, обекти, посещавани по желание и градски транспорт;
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за единично настаняване: 30 лв на ден;
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10000 евро по 2 лв. на ден

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Допълнителна информация:

Необходими документи:  валиден документ за самоличност: Задграничен паспорт или лична карта с 2-месечна валидност към датата на заминаване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

В Сърбия се плаща само в сръбски динари, 1 € ~ 120 сръбски динара (RSD) ;  в Хърватия – куна (HRK) - 1 € ~ 7.58 HRK; Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;  Германия - евро. Визови и санитарни изисквания: Забранено е пушенето на обществени места.

Часово време: България: 12.00 ч. – Сърбия, Хърватска, Германия: 11.00 ч. 

 

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 
Цени

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

Сливен

ЦЕНА

555

590

585

550

550

545

545

ориентировъчен час на отпътуване

01:00ч

21:30ч

22:30ч

01:30ч

02:00ч

2:30ч

2:30ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

автогарта

OMV на автогарата

от кръговото

"Лукойл" на изхода на града

Бензиностанция "OMAX"

Shell на АМ "Тракия" след разклона за Сливен

трансфер

 

при мин. 4 човека

при мин. 4 човека

 

 

 

 

 

 

тръгване от

Стара Загора

Пловдив

Пазарджик

София

ЦЕНА

545

540

540

525

ориентировъчен час на отпътуване

3:30ч

4:30ч

5:00ч

6:00ч

място на отпътуване

"Лукойл" на птицекомбината

"Хепи" на АМ"Тракия"

бензиност. Лукойл на АМ"Тракия"

северна Тангента бензин. до Метро

 

Отстъпки:

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

ПОПИТАЙТЕ НИ ЗА АКТУАЛНИТЕ ОТСТЪПКИ!!!

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions