Екскурзия до Ловеч-Плевен

категория: Екскурзии в България
транспорт: Автобус
Цени от: 95 лв.
период на провеждане
27 Октомври 2018 - 28 Октомври 2018
Кратко описание

27-28.10.2018.

 

 
Подробно описание

ОПОЗНАЙ БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА Я ОБИКНЕШ!!!!!!

 

ЛОВЕЧ-ПЛЕВЕН   

2 дни / 1 нощувка

 

 

Програма:

1 ДЕН:

06:00ч. Отпътуване от бул. „Демокрация”, спирката срещу Трета Поликлиника към гр.Ловеч. Туристическа обиколка из града, която започва от Покрития мост над река Осъм, изграден през 1874 г. от самоукия майстор Колю Фичето. Мостът е единствен по рода си на Балканския полуостров и е един от символите на града. По него са разположени сувенирни магазинчета, кафене и сладкарница, от които се открива красива гледка към реката и града. Посещение на Стария квартал на Ловеч „Вароша”, обявен за Архитектурно-исторически резерват, който обхваща цялата стара част на града по десния бряг на реката и представя възрожденското строителство през XIX в. На територията на “Вароша” се намират над 200 исторически и архитектурни паметници от местно и национално значение. Могат да се разгледат най-значимите сред тях: музея на “Васил Левски”, където се намира най-богатата в България сбирка от лични вещи на Апостола; Етнографския комплекс, църквите “Успение Богородично” - национален паметник на културата и “Света Неделя” - най-старата в града. Посещава се още "Дели Хамам" - старата градска баня на Ловеч, строена преди близо 400 години и днес е превърната в единствения в Европа виртуален атракцион, посветен на водата. Музеят на водата е пълен с изненади. Изкачване до Ловешката средновековна крепост, разположена на красивия и живописен хълм Хисаря над старата част на град, която също е една от най-посещаваните забележителности в града. До нея е издигнат и 14-метровият паметник на Апостола на свободата - Васил Левски.

Пристигане в Плевен следобед. Посещение на един от символите на града, включен в герба на Плевен, а именно параклис-мавзолеят „Св.Георги Победоносец”. Той е построен през 1907г. в знак на вечна благодарсност към загиналите при обсадата на града над 40 000 руски и румънски войници.  Настаняване в хотел, свободно време, нощувка.

Един от символите на града, включен в герба на Плевен, е параклИкоът и иконите са творби на видни български майсто

2 ДЕН:

Закуска. Посещение на Панорамата „Плевенска епопея”. Тя е тържествено открита в деня на стогодишнината от освобождението на града- 10.12.1977г. Построена е на самото бойно поле в Скобелев парк. В първите три години след откриването си, панорамата е посетена от повече от 2,5 млн души. Тя е един от близо 200-те паметници изградени от плевенчани в чест на всички загинали  воини- български, руски и румънски. Панорамата е включена в Стоте национални туристически обекта. Отпътуване към парк „Кайлъка”, край гр.Плевен. Посещение на крепостта „Сторгозия”. Земите около крепостта са обитавани още през II-I хилядолетие пр.н.е., а по-късно са заселени от римляните, които решават да основат по тези места своя пътна станция и крепост, която наричат Сторгозия. Смята се, че тя е изградена в късната античност – IV – VI в. Обхваща площ от 31 дка. Крепостта дава името на целия град, който продължава да се нарича така дълги векове. За първи път името на града- Плевен се споменава в документ от 1266 г.  В наши дни, от крепостта са запазени и реставрирани укрепителната система, раннохристиянска базилика и хореум. Посещение на Музеят на виното. Единственият по рода си на Балканският полуостров.  Музеят е създаден     през 2008г. и се помещава в естествена пещера срещу язовир „Тотлебенов вал”. Не е случайно откриването му точно там- в Плевен се намира  първото училище по лозарство и винарство в България и Националният институт на виното. Музеят е с впечатляваща архитектура. Преди години е имало идея именно на неговото място да се помещава панорама „Плевенска епопея”.

 

 

В музея  могат да се научат интересни факти за историята на винопроизводството в България, технологията и спецификите на сортовете по региони. Изложени са много снимки и предмети- стари бъчви, древни съдове за прозиводство и съдове за пиене на божествената напитка, ритони, филаи и др. Предлага се дегустация, която представлява кратък сомелиерски курс, воден от специалист и могат да се научат много интересни факти- от начина на държане на винена чаша- как и защо, до ролята на храната и какво да търсим в цвета, аромата, вкуса и послевкуса на вината. Колекцията на музея се състои от над 6000 бутилки, някои от които са на възраст между 30 и 90 години.

Отпътуване за Бургас и пристигане надвечер.

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Плевен;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Разходи от личен характер
  • Доплащане за единична стая - 10 лв.

 

Входни такси:

музея на “Васил Левски”- възрастни 3лв, ученици и пенсионери 2 лв

Етнографски комплекс- възрастни 3лв, ученици и пенсионери 2 лв

„Дели Хамам”-  възрастни 4лв, ученици и пенсионери 2лв

Ловешка средновековна крепост- възрастни 4лв, ученици и пенсионери 2лв

„Плевенска Епопея”- възрастни 3лв, ученици и пенсионери 1лв

Музей на виното- възрастни 6лв, учащи 4лв

Входните такси са ориентировъчни!

 

 

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност:

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 3 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 15 пълноплащащи туриста;

 

Забележки:

* Настаняването в автобуса е според реда на записване

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.

* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и  походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 
Цени

 

тръгване от Бургас Айтос Карнобат Ямбол Сливен
ЦЕНА 95,00 лв. 90,00 лв. 90,00 лв. 85,00 лв. 85,00 лв.
час 6:00 6:30 7:00 7:30 8:00
място ул. Демокрация Кръговото Лукойл бензин. "OMV" Бенз.ЕКО до  Била

Отстъпки:

При записване 90/60/30/15 дни преди отпътуване  отстъпка в размер съответно 10%/7%/5%/3%  от цената.

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

ПОПИТАЙТЕ НИ ЗА АКТУАЛНИТЕ ОТСТЪПКИ!

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions