Екскурзия до Изумруденият остров Корфу

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 328 лв.
период на провеждане
06 Септември 2018 - 09 Септември 2018
Кратко описание

Кой, ако не Корфу може да впечатли с природа, климат и  кристални води, и да заплени завинаги сърцето на  австрийската принцеса Сиси! Крепости, църкви, гледки, любов, борба за владичество, епични морски битки и началото на нови държави............какво ли още ще остави на света този остров втори по– големина, но не и по значение от Йонийските острови!

 

ДАТИ:

06.09-09.09.2018;

11.10-14.10.2018

 

 

 
Подробно описание

Изумруденият о-в Корфу

 

4 ДНИ / 3 НОЩУВКИ

 

ПРОГРАМА:

 

1 ДЕН

02:00 ч. Отпътуване от Бургас от бул. „Демокрация”, спирката на Трета поликлиника. Спирки по пътя за почивка. Привичер пристигане на пристанището на град Игуменица и пътуване с ферибот до остров Корфу /Керкира/, 2-рият по големина от красивите йонийски острови, наричан още „Островът на нимфите”/около 2 часа/. Както всеки гръцки остров, и този е свързан с древногръцката митология и по-точно с богът на моретата и океаните Посейдон, който бил влюбен в Керкира, дъщеря на речния бог Азоп и нимфата Менопа. Корфу има богата история, за него през вековете са се водели непрекъснати борби. Владян е от римляните, Византия, ВенецияФранция, Англия. Именно затова островът е прочут със забележителната си архитектура, но най-вече със запазените венециански крепости на главния град, като очарова и с пищната си растителност, скалистите си заливчета, пясъчните си плажове и мек климат. Корфу става гръцко владение едва през 1864 година и един от най-посещаваните гръцки острови по всяко време на годината.

 

Вечеря. Нощувка. 

 

2 ДЕН 

Закуска. По желание Туристическа програма в Корфу (минимум 4 часа.): посещение на двореца "Ахилион" /XIX в./, разположен в селището Гастури, на около 10 км южно от Керкира. Дворецът е лятната резиденция най-известната принцеса в света - австрийската Императрица Елизабет Баварска, известна като Сиси и е построен в чест на древногръцкия герой Ахил. Посещават се градините и вътрешността - разкошните покои и "тихото гнездо" на легендарната принцеса, покоите на Кайзера, капелата и т.н. Не включва входна такса - 5 евро. Продължаване за град Корфу /Керкира/. По пътя фотопауза на полуостров Канони - това е мястото с най-красива панорама към Понтикониси, т.нар. Миши остров, като легендата разказва, че на този корабоподобен остров са останките на кораб, превърнат в камък от ядосания бог Посейдон, след като екипажът го предизвикал като върнал Одисей в Итака. Посещение на манастира "Богородица Влахерна". Следва пешеходна обиколка, която започва от най-големия площад в Гърция, наречен "Еспланада" - сърцето на град Керкира. В града има две крепости - Венецианска и Византийска и напомня на на романтичната Венеция и о-в Капри едновременно. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, създадена по подобие на Парижката улица Риволи, Кметството, портата Свети Георги и дворецът "Св.Св. Михаил и Георги" (отвън), където понастоящем се помещава Музеят на азиатското изкуство, църквата "Свети Спиридон", закрилник на острова, католическата катедрала. Свободно време за разходка из най - стария квартал Кампиело. По желание - разходка с корабче в залива на Корфу и представление с морски лъвове – продължителност 1 час. Вечеря в хотела. Нощувка. 

 

3 ДЕН

Закуска. По желание  Целодневна екскурзия: Палеокастрица - един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира "Палеокастрица" - великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Свободно време за плажПо желание и предварителна заявка - разходка с лодка до пещерите на Палеокастрица. Отпътуване за Сидари. Фотопауза при Канала на любовта. Свободно време в Сидари. Вечеря. Нощувка.

 

4 ДЕН

Закуска. Отпътуване за България. По пътя посещение на град Янина - живописната столица на областта Епир, романтично разположена на бреговете на езерото Памвотис. В езерото Памвотида се намира остров Ниси (острова, на който е избягал Али Паша за да се спаси от византийците, там е заловен и обезглавен) – има обиколна алея, която ви дава възможност да обиколите целия остров. До Ниси се стига с лодка, която е част от обществения транспорт. По средата му има цитадела (там е обсаден Али Паша). Специалитетът на острова са жабешките бутчета. По средата на града в замъка на Али Паша в Йоанина се намира джамията на Али Паша – в момента там се помещава общинския исторически музей, в който се съхраняват много произведения на народното изкуство, оръжия и мечове от периода на Османската окупация на областта. Йоанина е известна и със сребърните си изделия. Завръщане в Бургас късно вечерта около 23.00 ч.

 

Цената включва: 
 

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания -3*/4*
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* на остров Корфу / *вечерите са без включени напитки /
 • Посещение на Янина
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Пътни такси и фериботни такси и билети


Цената не включва: 
 

 • Разходите от личен характер
 • Пешеходна обиколка на столицата Керкира, посещение на Канони – 10 евро
 • Екскурзия до манастира " Света Богородица" над Палеокастрица, посещение на канала на любовта и градчето Сидари - 15 €  /при минимум 20 души/
 • Разходка с корабче в залива на Корфу и представление с морски лъвове (продължителност 1 час) при минимум 10 туристи. (предлага се през месеците май, юни, септември и октомври) -15 €
 • Екскурзия до островите Паксос и Антипаксос–25 евро
 • Доплащане за единична стая - 80 лв.
 • Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): около 1 евро EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и около 2 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел или се събира предварително от екскурзовода в автобуса!)
 • Входните такси за музеи и други туристически обекти двореца „Ахилейон”- 5 €, Старата крепост (4 €), комбиниран билет за Aрхеологическия музей, Старата крепост и Mузея на азиатското изкуство (около 8 €)
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10000 евро; за лица до 65 год. по 2 лв. на ден; за за лица над 65 год. по 4 лв. на ден; за лица над 75 год. по 6 лв. на ден

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването. 

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

Гърция: парична единица - евро; - няма допълнителни визови и санитарни изисквания.

 

 

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията;

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туриста.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 
Цени

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

ЦЕНА

358

393

388

353

353

348

ориентировъчен час на отпътуване

02:00 ч

22:00ч

23:30ч

02:30ч

03:00ч

3:30ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

автогарта

OMV на автогарата

от кръговото

"Лукойл" на изхода на града

Бензиностанция "OMAX"

 

тръгване от

Сливен

Стара Загора

Пловдив

Пазарджик

София

ЦЕНА

348

348

343

343

328

ориентировъчен час на отпътуване

4:00ч

5:00ч

6:00ч

6:30ч

7:30ч

място на отпътуване

Shell на АМ "Тракия" след разклона за Сливен

"Лукойл" на птицекомбината

"Хепи" на АМ"Тракия"

бензиност. Лукойл на АМ"Тракия"

стадион В.Левски

 

 

Отстъпки:

 

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions