Екскурзия до Черна гора

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 365 лв.
период на провеждане
17 Октомври 2018 - 21 Октомври 2018
Кратко описание

Веднъж докоснали се до красотата на Бока –Которския залив, сякаш поразени от магия си мислим, какъв художник е майката природа за да създаде такова вълшебство, като най– южния Фиорд на Европа!?

Величествени планини, проломи,реки, ждрела вълнуващи морски гледки, крепости и църкви всичко това събрано само на площ от 13 000 кв.км и 600 000 население това е Montenegro.

 

ДАТИ: 

17-21.10.2018

 
Подробно описание

ЧЕРНА ГОРА - НАЙ – ДОБРЕ ПАЗЕНАТА ТАЙНА НА БАЛКАНИТЕ

 

5 ДНИ / 4 НОЩ.

 

ПРОГРАМА:

 

1-ви ден: Бургас – Будва – 1100 км

Отпътуване от Бургас в 00:00 часа по маршрут: Бургас-Калотина-Ниш-Нови пазар -Мойковац-Подгорица- Будва. По пътя посещение на манастир ”Морач” -построен в периода 1251-1252 година от княз Стефан, син на Вукан и внук на Стефан Неман - основател на сръбската средновековна династия. Стенописите на главната църква са от 1260 година. През 15 век манастирът запустява и се срутва, но е възстановен през 1570 година. През 18 век е средище на съпротивата и борбата на морачане и околните области срещу турците, докато през 1820 година не влиза в състава на свободна Черна Гора. Фреските от ХІІІ век, изобразяващи живота на пророк Илия в притвора са изумителни. Природата около манастира е като в приказка. Пристигане в Будва привечер. Будва е курортен град, разположен на един от най-красивите плажове на крайбрежието на Черна гора.  Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

 

2-ри ден: Круиз

Закуска. Свободно време или по желание срещу доп. заплащане - круиз на катер по Бока - Которския залив в най- привлекателната част на крайбрежието на Черна гора. Екскурзията първо ще ни отведе до Адриатическия град Тиват, откъдето ще се качим на комфортен туристически катер, който ще ни отведе до Херцег Нови- средновековен град с необикновенна красота, за разглеждане на града ще имате  един час. След Херцег Нови се отправяме към остров Мамула, където в продължение на един час ще може да се полюбувате на плажа Жаница, а също така с лодка да посетите Синята пещера. Отправяме се към Рисанския залив, за да посетим острова на Светата Дева Мария, с църквата и манастира към него, както и да видим древния Пераст/от морето/. Нашият адриатически круиз продължава покрай малки рибарски селца в близост до най – голямото културно – историческо наслдство на Черна гора – средновековен Котор.  След пешеходната разходка из града се отправяме на автобус към Будва. Вечеря. Нощувка

 

3-ти ден: Будва-остров Св. Стефан- Бар-Улцин – 140 км

Закуска. Свободно време за почивка и плаж, или по желание /срещу заплащане/ - Екскурзия по  неповторимите кътчета на Черна гора- Будва, Бар, Улцин и Велика Плажа. Туристическа програма в Будва: Пешеходна обиколка на старата част на града – едно от най-старите запазени селища в Европа: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, църквата Свети Иван (VII в.) . Отпътуване покрай красивото крайбрежие на Черна гора през Сутоморе-курортно селище на Ядранско море към Бар. Фотопауза при остров Свети Стефан – най-луксозният курорт в Черна гора, не напразно  наричан черногорското Монако. Архитектурата на острова е напълно запазена, а в луксозните му хотели отсядат знаменити личности и холивудски звезди.  Разглеждане в Бар на резиденцията на крал Никола – дворец от 1855г., построен от червени тухли  и обграден от живописни зелени площи,  старите градски крепостни стени, разположени директно в днешния център на Бар, Стария Град – руини от един цял град, разположен в подножието на планина Румия, с  добре запазена часовникова кула от турско време, останките на катедралата “Свети Георги”  и джамия от 17-ти век, изградения от турците през 17 век аквадукт, състоящ се от 17 дъги. Продължаваме към град Улцин, разположен в близост до границата с Албания. Разглеждане на стария град, крепостните стени и Улцинския замък, с красива гледка към брега.В района на Улцин ще посетим и едно от големите природни забележителности на Черна гора – Велика плажа -най-дългият плаж на Адриатика – заемащ 12 500 метра площ. Пясъчната ивица започва от полуостров Патислава и стига без прекъсване до делтата на р. Бояна. Свободно време за плаж или разходка, за посещение на рибни ресторанти на река Бояна. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

4-ти ден: Будва –езерото Шкодра- Острожки манастир - Цетине

Закуска. Свободно време за почивка и плаж или по желание /срещу заплащане/ - Екскурзия до Шкодренското езеро, Цетине/истрическата столица на Черна гора/ и манастира Острог. Отпътуване за Шкодренското езеро. По пътя фотопауза на езерото. Продължаваме по маршрута към манастира Острог. Манастирът се състои от две църкви: – Горна / църквата на Светия кръст – 1655г./ и Долна / църквата Света Троица – 1824г./  В горния храм се намират мощите на Св. Василий Острожски. До него се стига пеша или на такси. Острожкият манастир – чудото, създадено от  природата и човешките действия, ''издълбан'' почти изцяло  във вертикална планинска скала, перлата на Черна гора, е  ежегодно посещаван от повече от сто хиляди поклонници от цял ​​свят и от всички религии. Той е един от трите най-посещавани християнски дестинации на планетата, който впечатлява както с  пещерния си параклис, така и с манастирския си  комплекс. Всички съкровища на Черна гора, спиритуализъм, вяра  и култура са  намерили подслон високо в  скалите на Острог. След обед продължаваме към историческата, културна и духовна столица – Цетине. Малко преди входа на Будва пътят ще ни отведе към древната столица на Черна гора.В двореца музей на крал Никола I Нигуеш (1841-1921) може да се види портрет на нашата царица Йоана, като невръстно дете. Друга забележителност е Цетинският манастир – разрушен от турците до основи и реставриран през 1724 г. В църквата на манастира се пазят дясната ръка на Св. Йоан Кръстител и мощите на Св. Петър Цетински. Там се съхранява и парченце от кръста на Христос. Отпътуване обратно към хотела. Вечеря. Нощувка.

 

5-ти ден Будва – Бургас – 1100 км.

Закуска. Отпътуване за България. Кратка спирка в курортния черногорски град Мойковац, разположен в подножието на планината Биеласица, в близост до един от най-добре запазените екологични паркове в Европа – национален парк Биоградска гора и до река Тара, известна със своя каньон, който е най-големият в Европа (1300 м дълбочина и 82 км дължина) и втори по големина в света, отстъпвайки място единствено на Гран каньон на река Колорадо. Продължаваме през Република Сърбия, пристигане късно вечерта.

 

Цената включва:

 • транспорт с комфортен лицензиран автобус по маршрута 3*/4*; 
 • 4 нощувка със закуски и вечери в хотел 3* на Будванската ривиера
 • Посещение на манастира Морач
 • Посещение на град Мойковац
 • Придружител / водач на агенцията по време на пътуването;
 • Пътни, гранични, паркинг такси

 

Цената НЕ включва:

 • Разходи от личен характер
 • екскурзия до Бар, Улцин, Велики плаж – 10 евро при минимум 25 туристи, транспорт, водач-екскурзовод от агенцията
 • Круиз по Бока – Которския залив с вкл. вх. такси за църквата и Синята пещера, водач-екскурзовод от агенцията – 25 евро при мин. 25 човека
 • Екскурзия до Острожкия манастир и Цетине – 15 евро при мин. 25 туриста, с вклюючен транспорт, водач-екскурзовод от агенцията
 • Медицинска застраховка на стойност 5000 евро: за лица до 65 год. по 2 лв. на ден; за лица над 65 год. по 4 лв. на ден; за лица над 75 год. по 6 лв. на ден
 • Доплащане за единична стая – 120 лв

 

Входни такси за посещаваните по маршрута обекти:

 • Цитадела на Будва –  3 евро
 • Катедралата Св. Трифон в Котор – 2 евро

 

Допълнителна информация:

Необходими документи:  валиден документ за самоличност: Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.           

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

в Черна гора – евро е валутната единица

Часово време: България: 12.00 ч. – Босна и Херцеговина: 11.00 ч.

 

Забележки:

* Настаняването в автобуса е според реда на записване

* Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

ЦЕНА

395

430

425

390

390

385

ориентировъчен час на отпътуване

1:00ч

21:00

22:30ч

01:30ч

02:00ч

2:30ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

автогарта

OMVна автогарата

от кръговото

"Лукойл" на изхода на града

Бензиностанция "OMAX"

трансфер

 

при мин. 4 човека

при мин. 4 човека

 

 

 

тръгване от

Сливен

Стара Загора

Пловдив

Пазарджик

София

ЦЕНА

385

385

380

380

365

ориентировъчен час на отпътуване

3:00ч

4:00ч

5:00ч

5:30ч

7:30ч

място на отпътуване

Shell на АМ "Тракия" след разклона за Сливен

"Лукойл" на птицекомбината

"Хепи" на АМ"Тракия"

бензиност. Лукойл на АМ"Тракия"

северна Тангента бензин. до Метро

 

 

Отстъпки:

 

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

 

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions