Екскурзия до Атина - величието на гръцките храмове

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 369 лв.
период на провеждане
05 Септември 2018 - 09 Септември 2018
Кратко описание

Величествена и древна, събрала историята на множество народи и империи! Атина е люлка на архитектурата, изкуството, философията, демокрацията! 

 

ДАТИ:

05-09.09.2018

 

 
Подробно описание

Величието на Атинските храмове

 

5 ДЕНА/ 4 НОЩУВКИ

 

ПРОГРАМА:

 

1 ДЕН

02:00 ч. Отпътуване от Бургас, от бул. „Демокрация” (спирката на Трета поликлиника). Пистигане в Атина и привечер настаняване в хотел 3*. Свободно време за вечерна разходката из малките и забранени за превозни средства улички в стария град Плака с множество кафенета и магазинчета; площад “Омония” - един от централните площади на гръцката столица; Римският форум с Кулата на ветровете; Старата джамия; площад "Монастираки" с множество антикварни и сувенирни магазинчета. Нощувка.


2 ДЕН

Закуска. Свободно веме или по желание Панорамна автобусна обиколка на столицата Атина с местен екскурзовод. От древността до днес градът е един от основните културни, политически и икономически центрове на Гърция. Това е един от най-старите градове в света с над 3400 годишна история и мястото, където са живели много известни философи и математици като великите Аристотел, Сократ и Платон. Пристанището Пирея; Триумфалната Арка на Адриан, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Президентският дворец; Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад “Синтагма”. По възможност спиране за фотопауза на обектите ( минимум 2 часа.). Следобед посещение на всеизвестния и запазен Атински Акропол и Партенона, главният храм в древността, посветен на покровителката на града Атина Палада. В централната му част се е намирала дванадесет метровата статуя на богинята, изработена от злато и слонова кост. През 1987г. Акрополът е включен в листите на защитените от ЮНЕСКО обекти на Световно културно наследство ( около 2 часа). Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от бронзовата епоха до римския и византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най- богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея “Бенаки” - частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история.

Туристическа програма по желание: екскурзия с екскурзовод до Храма на Посейдон, построен върху крайморска скала на нос Сунион с прекрасна гледка към Егейско море. Нощувка. 

 

3 ДЕН

Закуска. Свободно време в Атина или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия с екскурзовод до п-в Пелопонес: фотопауза при Коринтския канал; посещение на Епидаврос – известен с най-добре запазения античен театър в Гърция, построен през 3 век пр. Хр., където и днес се провеждат представления на древногръцки трагедии и комедии, както и много концерти през лятото; Нафплион – красив и древен град с богата култура и традиции; Микена – най-известният град в Гърция, царството на Агамемнон, град, който 400 години е доминирал в гръцката история Връщане в хотела вечерта. По желание - посещение на бузуки-таверна с жива музика в центъра на Атина с включени вечеря и напитки (вода, безалкохолно и вино). Нощувка. 

 

4 ДЕН

Закуска. Отправяме се към Каламбака. По пътя туристическа програма в Делфи - мястото, където според древните гърци се е намирал центърът на света. Разглеждат се дорийския Храм на Аполон, където над 1000 години се е намирало седалището на Делфийския оракул, през чиято уста говорел самият бог и до когото са се допитвали всички управници и военачалници на Древна Гърция. Над храма се намират останките на запазен амфитеатър от ІV в., някога мястото на прословутия Питийски фестивал, провеждан на всеки четири години. Стадионът там е най-добре запазеният в цяла Гърция.

Възможност да се посети и Музея в Делфи, съхраняващ малка, но чудесна колекция от шедьоври на древногръцката скулптура като знаменитата бронзова статуя в естествена големина на колесничар, символ на Питийските игри. (минимум 2 часа.). Нокувка в Каламбака.      
 

5 ДЕН

Закуска.По желание посещение на Метеора- местност в Централна Гърция, област Тесалия с характерните огромни отвесни скали, високи стотици метра. Съществуват различни теории за геоложкия произход на тези величествени каменни образувания. Скалните пещери на Метеора са заселени през 11 век от християнски отшелници, а по върховете на естествените скални образувания гръцките монаси построяват много манастири, до които се е стигало по въжени мостове, подвижни стълби и стъпала вдълбани в камъка. Днес от тези манастири функционират и се посещават едва шест, включени в списъка на обектите на световното наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на най-големия манастир „Преображение Господне” (Великият Метеор) и възможност за разглеждане на още един манастир (входна такса по 3 € на манастир). Посещение на фабрика за икони с магазин за сувенири. Отпътуване за България. Пристигане в Бургас около полунощ.

 

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран микробус/автобус (климатик, DVD, CD, мини-бар)
 • една нощувка със закуска в х-л 3* в Каламбака; 
 • три нощувки със закуска в х-л 3* в центъра на Атина;
 • посещение на Делфи
 • представител от агенцията; 
 • пътни такси.

 

Цената НЕ включва:

 • Целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес (при минимум 20 туриста): 20 €;
 • Полудневна екскурзия с местен екскурзовод до нос Сунион (при минимум 20 туриста):  10 €;

·         Пешеходно-автобусна обиколка на Атина с местен екскурзовод и посещение на Акропола и Партенона (при минимум 20 туриста):  10 €;

·         Посещение на Метеора– 5 евро

 • Посещение на гръцка бузуки-таверна в Атина: 25 €;   
 • Доплащане за единична стая – 28.00 лв. на вечер. 
 • Медицинска застраховка на стойност 10 000 €: - по 2 лв. на ден;
 • Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): около 1 евро EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и около 2 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел или се събира предварително от екскурзовода в автобуса!)
 • Входовете на обектите: Входни такси за Музея в Делфи (6 €) –археологическия обект (6 €)  или комбиниран билет за двата обекта ( 9 € ); входни такси за Акропола (12 €), новия Музей на Акропола (5 €), Археологическия музей (7 €), Византийския музей      (4 €) и музея "Бенаки" (6 €); входни такси за амфитеатъра Епидаврос (6 €) и Микена (8 €); входна такса за Храма на Посейдон на нос Сунион (4 €); входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;

Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание може да си доплатите за предни места:

От 5-то  място до 8-мо  място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително

От 9-то  място до 12- то място  - 15.00 лв.  на седалка се заплаща допълнително

От 13-то  място до 16- то място  - 10.00 лв.  на седалка се заплаща допълнително

 

Допълнителна информация:

 

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването. 

 

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Гърция: - парична единица - евро; - няма допълнителни визови и санитарни изисквания

 

Забележки:

 

*Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

*Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туриста.

*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна

*Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

*Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 
Цени

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

ЦЕНА

399

434

429

394

394

389

ориентировъчен час на отпътуване

02:00 ч

22:00ч

23:30ч

02:30ч

03:00ч

3:30ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

автогарта

OMV на автогарата

от кръговото

"Лукойл" на изхода на града

Бензиностанция "OMAX"

 

тръгване от

Сливен

Стара Загора

Пловдив

Пазарджик

София

ЦЕНА

389

389

384

384

369

ориентировъчен час на отпътуване

4:00ч

5:00ч

6:00ч

6:30ч

7:30ч

място на отпътуване

Shell на АМ "Тракия" след разклона за Сливен

"Лукойл" на птицекомбината

"Хепи" на АМ"Тракия"

бензиност. Лукойл на АМ"Тракия"

стадион В.Левски

 

Отстъпки:

 

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions