Екскурзия: Най-красивото от Хърватска - ДАЛМАЦИЯ

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 436 лв.
период на провеждане
05 Септември 2018 - 09 Септември 2018
Кратко описание

Всички знаем перлата на Далмация – Дубровник, но всъщност към тази част на адриатическото крайбрежие на Хърватска се отнасят още градовете Сплит, Трогир, Шибеник и 1200 острова!!!

Елате с нас в най– красивата част на Хърватия и ще се влюбите завинаги в Далмация!

 

ДАТИ:   

05-09.09.2018; 

17–21.10.2018

 
Подробно описание

Дубровник – Сплит - Шибеник - Трогир – Задар - Плитвички езера - Загреб​

 

5дни / 4 нощувки 

 

ПРОГРАМА:

 

1 ден: Бургас - Неум – 1100 км

Отпътуване от ул.„Демокрация” в Бургас. Пристигане в Неум вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

2 ден: Неум – Дубровник –Неум –140 км

Закуска. По желание срещу допълнително заплащане екскурзия до Дубровник с местен лицензиран екскурзовод. В Стария град се разхождаме по главната улица Страдун, на която се намират много от световноизвестните забележителности на града: площада Лужа, двореца Спонза, църквата Свети Влахо, колоната на Орландо, малкия и големия фонтан на Онуфрий, готическия Княжески дворец, Катедралата Света Богородица и др. Свободно време за обяд.

След обяд възможност за екскурзия с корабче до остров Локрум обявен за природен парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан, крепостта Роял и свободно разхождащите се пауни. Продължителност около 2 часа.

Обзорна обиколка на Зупския залив. Разглеждане на туристическия град Цавтат -  известен като Епидавъра на Адриатика, основан от древните гърци през 6 в.пр.н.е. Свободно време за разходка по крайбрежната улица отрупана със сувенирни магазинчета, кафенета и рибни ресторанти. Привечер се връщаме в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

3 ден: Неум – Сплит – Трогир – Шибеник – Задар –320 км

Закуска. Отпътуваме за Сплит - културен и икономически център на Средна Далмация. Преди 1700г. римският император Диоклециан избира този залив, за да си построи дворец, в който да живее след оттеглянето си. Този дворец е ядрото на средновековния град и днес в него се намират голяма част от забележителностите на града: Катедралата на Св. Дуйе, Перистила, храма на Юпитер (църква, посветена на Св. Йоан Кръстител) и т.н. Докосваме палеца на Гъргур Нински и си пожелаваме да се върнем пак на обляната от слънцето Рива – крайбрежния булевард, където на чаша кафе заедно с колоритните местни жители се радваме на морския пейзаж пред нас. Отпътуване за Шибеник – живописно разположен по стръмния морски бряг на Централна Далмация, сякаш израстнал от морето. По криволичещите улички, обточени с вековни каменни къщи стигаме до катедралата Св.Яков – един от най-ярките примери на ренесансова архитектура по бреговете на Адриатика, разглеждаме кметството и ложата и се качваме до една от четирите крепости пазещи града, посветена на Св. Миховил (Архангел Михаил).  Отпътуваме към града-музей Трогир, чийто стар център, разположен на малък полуостров, Юнеско е защитил като световно културно наследство. На градския площад се издига катедралата Св. Иван, чиято порта предизвиква удивлението на посетителите на града от XIII век. Ложата с часовниковата кула още пази масата, на която средновековните съдии раздавали правосъдие в града, Дворците на семейство Чипико, бенедиктинският манастир Св. Никола. Крепостта Камерленго пази морска стража още от Венецианско време. Посядаме в някое от разпилените из каменните улички ресторантчета или се изгубваме се сред шаренилото на сувенирите и галериите. Отпътуване за Задар - популярен туристически град, разположен на далматинското крайбрежие на Хърватия.  Настаняване в хотела в района. По желание: посещение на  Морският орган – най-новата атракция в града – 35 тръби, насочени към морето и съдържащи в себе си свирки. Подухването на морския бриз задейства свирките и крайбрежието се оглася от тяхното звучене. Наслаждавайки се на „най-красивия залез в света” (според Алфред Хичкок) ще се слеем с магията на уникалната инсталация „Поздрав към Слънцето“. Нощувка.

 

4 ден: Задар – Плитвички езера –130 км

Закуска. По желание: Туристическа програма в града: Старият град – заобиколен от три страни със стени от XVI век, а венецианският лъв все още пази Пристанищната и Градската порта; Църквата „Св. Донат” – предроманския символ на града. Ще надникнем на богатич пазар за риба и зеленчуци, ще пробваме прочутото задарско „Мараскино”, от което си е поръчвала редовно и английската кралица.  Отпътуване за „Плитвички езера” – най-красивият и известен хърватски национален парк, който е и в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Районът представлява шедьовър на природата – уникална система от 16 езера, свързани помежду си от живописни водопади, обградени от хълмове, планини и пещери. Езерата се разглеждат с панорамно влакче и корабче, които са включени в цената на входната такса. Националният парк „Плитвички езера” се посещава от повече от един милион туристи годишно. Настаняване в хотел в Загреб.

 

5 ден: Загреб – Бургас 1100км

Закуска. По желание и срещу допълнително зъплащане. Пешеходна екскурзия с туристическа програма на Загреб („малката Виена“): ще посетим Катедралата на хълма Каптол, оживения централен площад “Бан Йелачич”, ще влезем в стария град Градец през Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос. Центърът на Градец е площада Св. Марко със сградите на Парламента, Правителството и готическата църква Св. Марко. В началото на ул. Св. Кирил и Методий ще ни посрещне главата на Матия Губец, а на края й ни очаква най-късия финикулер в света, загадъчната кула Лотршчак и прекрасна гледка към града. Автобусната обиколка ще ни покаже някои от най-красивите паркове в центъра, както и театъра, запазил спомена за Австро-унгарското минало на града. Настаняване в хотел. Нощувка.

Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

 

Цената включва:

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания 3*/4*
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Загреб
 • 1 нощувка със закуска в района на Задар
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Неум
 • Туристическа програма в Шибеник, Трогир и Сплит
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Пътни такси, паркинги

 

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за единична стая: 30 лв. на вечер;
 • Пешеходна екскурзия по Загреб – 10 евро при мин. 15 записани;
 • Туристическа програма в Задар – 10 евро при мин. 15 записани;
 • Посещение на Морския орган – 5 евро при мин. 15 записани;
 • Екскурзия до Дубровник, Локрум и Цавтат /без включени входна такса за Локрум/: цена: 20 евро - при минимум 15 записани туристи;
 • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10000 евро по 2 лв. на ден.

 

Входните такси:

 • Шибеник: катедралата „Св.Яков“ – 45 HRK; 
 • Сплит: Етнографски музей – 25 HRK; Катедралата и Храмът на Юпитер – 20 HRK;
 • В Дубровник - Двореца на княза- 80 НRK; Крепостните стени – 108 НRK, деца до 18 г. – 30 HRK; Доминикански манастир – 30 НRK, деца - 20 HRK; Старата аптека във Францисканския манастир – 25 HRK, деца - 15 HRK; лифт в Дубровник – 108 HRK, дете 4-12 г. – 50 HRK; Съкровищница в Катедралата – 20 HRK, деца 8 HRK; корабче до Остров Локрум – 80 HRK;
 • Плитвичките езера - 110 HRK /входна такса + влакче + корабче/, деца под 7 г. – безпл., деца 7–18 г. – 55 HRK, студенти – 80 HRK (студентите ползват намаление при представяне на международна студентска карта).

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване. 

 

Допълнителна информация:

Необходими документи:  валиден документ за самоличност: Задграничен паспорт или лична карта с 2-месечна валидност към датата на заминаване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

В Хърватия се плаща само в хърватски куни:  1 € ~ 7.58 HRK;

Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;

Часово време: България: 12.00 ч. – Хърватска: 11.00 ч.

 

Забележки:

* Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на доп.мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следвие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

Айтос

Карнобат

Ямбол

Сливен

ЦЕНА

466

501

496

461

461

456

456

ориентировъчен час на отпътуване

01:00ч

21:30ч

22:30ч

01:30ч

02:00ч

2:30ч

2:30ч

място на отпътуване

ул.Демокрация

автогарта

OMV на автогарата

от кръговото

"Лукойл" на изхода на града

Бензиностанция "OMAX"

Shell на АМ "Тракия" след разклона за Сливен

трансфер

 

при мин. 4 човека

при мин. 4 човека

 

 

 

 

 

 

тръгване от

Стара Загора

Пловдив

Пазарджик

София

ЦЕНА

456

451

451

436

ориентировъчен час на отпътуване

3:30ч

4:30ч

5:00ч

6:00ч

място на отпътуване

"Лукойл" на птицекомбината

"Хепи" на АМ"Тракия"

бензиност. Лукойл на АМ"Тракия"

северна Тангента бензин. до Метро

 

 

Отстъпки:

 

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions