Тридневна екскурзия в Истанбул за фестивала на лалелата!

категория: Екскурзии в чужбина
транспорт: Автобус
Цени от: 138 лв.
период на провеждане
13 Април 2018 - 27 Април 2018
Кратко описание

Април е месецът на лалетата. По традиция в Истанбул парковете са осеяни с множество видове лалета. Най– впечатляващи са паната с лалета в парк Емирган. Потопете се в априлския танц на лалетата – символа на султаните и Турция!

 

 

13.04-15.04.2018 - ПОТВЪРДЕНА, ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА  

27.04–29.04.2018

 

 

 
Подробно описание

ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТА  - ТРИДНЕВЕН 

 

3 ДНИ / 2 НОЩУВКИ 

 

 

ПРОГРАМА:

 

ПЪРВИ ДЕН

 

06.00 ч. – отпътуване от Бургас. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Около обяд пристигане в хотела.  Настаняване.

14.00 ч. По желание: посещение на „Долма Бахче – продължава около 2 часа, като екскурзията започва с посещение на двореца на последнят султан, станал след това резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк. ”Долма Бахче” привлича вниманието със своята изящна архитектура, многобройните часовници, чиито стрелки са спрели на часа на смъртта на Кемал Ататюрк, великолепният полюлей тежащ 4 тона и още много ценности от злато и сребро. „Долма бахче“ и в момента е действаща резиденция на президента на република Турция.

17:00ч. по желание: Разходка с корабче по Босфора -  тръгва от пристанище Еминюню . Корабът преминава покрай брега на европейската част на града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали, като къщата на Онур и офиса на Шехерезада от сериала „1001 нощи” и резиденцията на фамилия Шадоолу от „Перла” , къщата на Мехмед, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, диско-клуб Рейна, единствения изкуствен остров в Босфора собственост на Галата Сарай, летния двореца на Султаните строен от Абдул Азис -  Бейлярбей, Девическата кула, за която ще чуете и интересни легенди, кулата Галата и много, много други интересни места; посещение на ”Египетския пазар” – на подправките и сладостите;

20.45 ч.  по желание: Посещение на атракционно заведение вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт, две напитки по избор) + богата фолклорна програма и ориенталски танци. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН

 

Закуска. Свободно време или мероприятие срещу доплащане:
09.30 ч. По желание  ПАРК ГЮЛХАНЕ и Посещение на султанския дворец „Топ капъ” и „Св.София с местен екскурзовод на български език – продължителност около 4 часа. Двата туристически обекта се намират в непосредствена близост един до друг. Дворецът  Топ Капъ – години наред е символ на османската империя в него са живяли почти всички султани тук се намират прекрасните султнски градини, покоите на султана, жилищните сгради за над 4000 персонал, в отделни изложбени зали са показани част от съкровищата поднасяни през вековете на султаните от неговите врагове. В Топ Капъ може да се видят и останките от харема на султана, за който се говори, че по времето на Сюлейман е бил най- голям и най-разкошен. Удивително красиви са  гледките от двореца към Мраморно море, Босфора и залива Златния рог и  църквата „Света София”, която е място на коронация на византийските императори. Света София  вече 17 века завладява с внушителните си размери и разкошни мозайки; Пешеходен тур с посещение на: площада Хиподрум с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона/ и Синята джамия. Посещение на парка Гюлхане/  GULHANE PARK.

13.30ч. – по желание ЕМИРГАН и посещение на църквата “СВ. СТЕФАН”, която е  отворила врати на 07.01.2018г. след продължителен ремонт близо 6 години. Посещение на парка EMIRGAN – най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и... лалета. В този парк са засети специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида! В парка е устроен и пазар за цветя. Паркът е любимо място за пикник на истанбулци, към които можете да се присъедините и вие! Той се простира до самия бряг на Босфора, където се намира и музея SAKIP SABANCI, който представя постоянни и гостуващи изложби на художници. Свободно време. Нощувка

19:00ч. – по желание:  Светлините на нощен Истанбулекскурзията започва с посещение на най- високия М.О.Л в Истанбул „Сапфир“, откъдето се открива невероятна гледка към града от панорамната тераса, с  4D киното ще разгледате виртуално  Истанбул ще  влезите с хеликоптер в дворците. Продължаваме с нощната обиколка, през която ще имате възможност да се любувате на контрастите на мегаполиса ще минем през богтите и бедните квартали на града, ще видем осветените исторически обекти и постепенно ще се отправим към кафенето на Пиер Лоти и с лифт ще се изкачим до него, откъдето ще се открие невероятна гледка към Истанбул на която се е любувал френският писател известен с екзотичните си романи.Ще видите осветените два моста над Босфора и „танцът на светлините“.  Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН

 

Закуска.

9:00ч. – По желание: Посещение на най-атрактивния частен „Музей на науката и техниката „KOC”, отворил врати през 1994г. Тук ще видите редки експонати, изобразяващи историята на транспорта, промишлеността и съобщенията. Мащабният комплекс на музея се намира на брега на историческия Златен рог, в сърцето на стария Истанбул. В неговата експозиция е и подводница от 1949 г., взела участие във Втората Световна война. /mродължителност 4 часа/. След обяд посещение на ОUTLET VIA PORT VENEZIA. Идеята за построяването му е да се види Венеция в нейния блясък и разкош в сърцето на мегаполиса Истанбул. В Outlet Via Port Venezia освен насладата от пазаруването и удоволствието от ниските цени, можете да се разходите романтично с  гондола все едно сте по „Канале Гранде” или да изпиете кафе като че ли сте на площад „Сан Марко”.

 Късния следобед отпътуване за България. Кратък престой в Лозенград за покупка на турски сладкиши. Преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и около 23.00 ч. пристигане в  Бургас.

 

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус по маршрута 3*/4*;
  • 2 нощувки със закуска в хотел 3* до историческия център на Истанбул;
  • Водач от агенцията по време на пътуването;
  • Пътни и гранични такси, паркинг.

 

Цената НЕ включва:

  • Доплащане за единична стая - 30 лв. на вечер;
  • Допълнителните екскурзии по програмата;
  • Входните такси на посещаваните обекти;
  • Доплащане за медицинска застраховка на стойност 10000 евро по 2 лв. на ден

 

Обзорна автобусна обиколка на  Истанбул с посещение на музея но Коч и вкл вх. такса –  15 евро

Вечеря в атракционно заведение включва вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт, една напитка по избор) + богата фолклорна програма и ориенталски танци. Цена  30 евро

Долма Бахче – посещение на двореца Долма Бахче, с включена входна такса/без харема/, транспорт и  екскурзоводско обслужване – 30 евро

*Разходка с корабче по Босфора – 20 евро на човек

*Пешеходен тур по историческия център на Истнабул с посещение на църквата Св.София и дворецът Топ Капъ/без харема/ с местен екскурзовод и вкл. входни такси, слушалки– 45 евро

* Парк Емирган и църквата „Св. Стефан“– 10 евро

* Светлините на нощен Истанбул  с вкл. обиколка на града входни такси за  небостъргач Спфир и хълма на Пиер Лоти– 25 евро

 

Ориентировъчни входни такси:

 Двореца “Топ Капъ” – 40 TL; харем – 25 TRL; църквата “Св. София” – 40 TRL; двореца „Долмабахче” – 30 ТRL, харем – 20 TRL, цистерната Йеребатан – 20 TRL; aквариум „SEALIFE” – 50 TRL за възрастни за деца до 16г и възрастни над 65 г – 40 TL; панорамна тераса на „Сапфир” – 18 TRL; комбиниран билет панорамна тераса „Сапфир” и 4 D кино 28 TRL; музей на „Мадам Тюсо“ 50 TL,  за възрастни над 13 години

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Допълнителна информация:

* Необходими документи – валиден международен паспорт минимум 2 месеца преди последния ден престой на територията на Р. Турция; - за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

Турция: Няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на обществени места;

 

Забележки:

* Възможно е разместване в графика на провеждане на доп. мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туриста.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

 

 
Цени

тръгване от

Бургас

Шумен

Варна

ЦЕНА

138,00 лв.

178,00 лв.

168,00 лв.

час

06:00 ч

2:00 ч

03:30 ч

място

ул. Демокрация

Автогара

OMV автогара

 

Отстъпки:

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

 

 
Коментари
Туристическа агенция - Бургас
гр. Бургас , ул. "Възраждане" 10
/ уличката отстрани на кафе "Бакарди" /
Тел./Факс: +359 56 / 82 48 61
E-mail: evelintour@gmail.com
Created by Vivelt Web Solutions