Топ 10 на екскурзиите през 2017

ТОР 10

Скъпи приятели, в последните дни на отминаващата 2017 г . с нашия екип дълго мислихме върху въпроса кои 10 екскурзии през 2017 ще оставят траен отпечатък върху всички ни .  Решихме да определим  няколко критерия:

 1. Емоция
 2. Любознателност
 3. Преодоляване на трудности
 4. Организираност

За да стесним още кръга решихме да излъчим по пет екскурзии във категория „Опознай България“ и категория „Света обиколи“.

В категория „Света обиколи“

 1. Безспорно фаворит по всички критерии за 2017 г остава екскурзията ни до Италия на 14.10.2017, чиято основна група беше от фолклорен танцов състав Гергьовче. Мисля, че всички туристи ще се съгласят с нас, защото позитивната енергия бликаше от всякъде, любознателността не спираше въпреки изчерпателните беседи на Катя, а трудностите, о те просто не съществуваха за тази група. Успяха с усмивка и много танци да преодолеят почти 24 часовият преход до Любляна и същия такъв от Венеция до Бургас, да отпразнуват рождения ден на хореографа си, да танцуват българско хоро на площад „Навона“ пред погледите на хиляди туристи и фотоапарти. За нашата фирма е особена чест, сме част от този фолклорен танцов състав „Гергьовче“.

Ето и участниците в тази екскурзия:

Италия 2017
 1. Втори в тази класация се нареждат групата ни до Френска ривиера и Испания. Това е най– организиранта група за тази година. Един път не закъсняха, нито веднъж не изявиха претенция относно почивки, километри, свободно време. Изключително толерантни един към друг, с много позитивизъм се разхождаха по уличките на Монако, Барселона, Сан Ремо…… Никога не се създаде напрежение в групата. Благодарим Ви мили туристи Вие сте мечтата на екскурзовода!

Ето и участниците в тази екскурзия:

Франция и Испания
 1. На трето място много се двоумихме между две екскурзии по гръцките острови, но решихме че екскурзията Лефкада– митове и легенди от 1.11.2017 ще заеме почетното трето място в класацията. Въпреки трудностите , премеждията, сякаш някаква сила постоянно ни спираше да направим тази програма, това е екскурзията от която получихме най– много положителни отзиви, благодарности и дори стихотворение с което много се гордеем. Смело можем да кажем, че тази екскурзия за нас бе изпитание, с което ние се справихме по–най добрия начин. Когато гърците решиха да стачкуват и затвориха пристанищата ден преди да отпътуваме и знаехме, че няма друг начин да се придвижим до остров Корфу освен ферибота, представяте ли си скъпи приятели какъв шок изживяхме. Горди сме от факта, че от 76 човека , 64 не се отказаха повярваха в нас и дойдоха на другия остров Лефкада за да изживеят своята вълнуваща почивка. Благодарим на туристите и от двата автобуса, че оцениха нашия професионализъм и ни се довериха!

Ето и участниците в екскурзията:

Лефкада –митове и легенди! 01.11.2017

 

 1. Все пак достойно на четвърто място се нарежда екскурзията до „Изумруденият остров Корфу“ от 21.09.2017. Когато стане въпрос за тази ни група всички започваме  да се смеем, толкова емоция, толкова положителна енергия. Мили приятели никога няма да забравим плажа на Палеокастрица и съблекалнята– коя съблекалня ами Вие си знаете, другите да гадаят. Колко смях имаше с Вас!? Не губете положителния заряд във  Вие винаги ще сте в нашите сърца!

Ето и участниците в екскурзията:

Изумрудения остров Корфу 2017! 21.09.2017

 

 1. На последно място, но не и по маловажност от толкова много екскурзии нареждаме септемврийските „Магнетични Плитвички езера“. Освен всички изброени до момента качества като, емоции, любознателност, трудности тази наша група притежаваше нещо, което все по често липсва у нас –ЧОВЕЩИНА, да помогнеш на изпаднал в беда. Тази група заслужава ПЪРВО място по добродетели. Мили приятели Вие върнахте в нас вярата, че единственото нещо което ни разграничава от животните е ВЗАИМОПОМОЩТА. Вие не се поколебахте да съберете пари за турист, чиито документи бяха откраднати! В такива моменти сме горди да се наречем Българи!

Ето и участниците в тази група:

Магнетичните Плитвички езера! 04.09.2017

В категорията „Опознай България за да я обикнеш!“

 1. Място отреждаме на последната ни българска екскурзия за 2017 – „Пещерата Проходна и Тетевен“.  Помните ли с какво усърдие вървяхме по горската пътека , кални подкрепяйки се един друг, а „пещерният човек все ни казваше, че няма страшно още малко и „ще падне заветния хълм“. Сега когато си спомняч за героизма, който извършиха някой от Вас ми става толкова мило, защото наистина имаме страхотни емоции по тази пътека от Проходна до Пещерен дом.  Толкова се смяхме и танцувахме, нищо че храната закъсняваше, певицата на юбилея ни вдигна на крака за танци и песни без дори да сме го очаквали. Ето за тези моменти живее човек!

Ето и нашите участници:

Пещера Проходна 18.11.2017

 

 1. На второ място поставихме една група, която с толкова желание се събираха, за да осъществят дестинацията Ягодинска пещера. Въпреки, че бяха малка група и че времето не беше с тях, предвид поройния дъжд те успяха да покорят Орлово око и да превърнат несгодите във весело изкарване преодолявайки капризите на времето.

Ето и снимка на героите

 

Ягодинска пещера 02.06.2017
 1. Белоградчишки скали– Да разкриеш нов обект, да рекламираш забележителности, а те да не са подготвени да посрещнат своите посетители, да са затворени пътищата, да е „потресаващ“ музейния екскурзовод, но той туристът защото е любознателен, защото иска да знае, защото е пропътувал 800 км за да се запознае с красотата и величието на своята родина продължава търпеливо да чака, екскурзоводът да успее да осъществи програмата въпреки с всичките тези неволи. Търпелива, борбена и любознателна група посрещнала с усмивка всяко изпитание пред северните забележителности на нашата прекрасна страна.                                                                                                                                                                                                                                                       Ето и снимка на участниците:

  Белоградчишки скали 26.05.2017
 2. „Хотнишки водопад и Еменски каньон“ Ако не сте били на тази екскурзия, ако не сте посетили този район няма как да си представите магията, която е около вас, как се чувстваш малък пред тази необятна бездна, как духът ти сякаш е в друго измерение, вървиш, а тишината и те е обгърнали от време на време чуваш “ Хайде не е толкова трудно“ или „Внимателно, тук се хлъзга давай не остана“ Това е истинския живот хората вървят един до друг помагат си и  се радват на всяко едно преодоляно препятствие, за да достигнат до една от най–невероятните гледки водопадът „Момин скок“. Сгушен сякаш в тишината  той тихичко ромоли и чака своите приятели, които да го оценят по достоен начин. Време за фото сесия и всеки се оглежда за другарчето си, за своя спътник за да се отправи обратно към реалността, за да се потопиш към второто предизвикатлство Хотнишки водопад. Изглеждаше лесно, но без помощта на приятелите не можеш да преминеш по дървените мостчета.

Ето и нашите ентусиасти в тази екскурзия:

Хотнишки водопад и Еменски каньон! 18.06.2017

 

 1. „Камчия и щраусова ферма с. Константиново“. Класирахме на пето място тази екскурзия, която е традиционна за нашата фирма, но в тази група имаше толкова щастлива деца, толкова много усмивки, страшно много детска емоция, че няма как да не запомниш Камчия на 17.06.2017. Да заведеш толкова деца и родители при 40 щрауса и да гледаш как се излюпва малкото щраусче, да галиш морски свинчета, да гледаш с радост как рисуват върху стъкло или само да се наслаждаваш на жадните им за знание  погледи в планитариума е достойно да попадне в класацията на запомнящите се екскурзии на 2017.

Ето и нашите малки участници:

По делтата на Камчия! 17.06.2017

Най – накрая оставихме почетното място на една програма, която започнахме преди три години с приятели. Днес като погледнем колко наши колеги я продават и реализират не можем да скрием гордостта си, че бяхме сред първите  превърнали това изживяване в приключени за нашите туристи. Всеки един то нас може да изброи множество случки по време на изкачването на Рилски езера. Някой от тях  смешни, като :“ Защо не писахте, че с токчета не може“ до „ Благодаря Ви, че сбъднахте една моя мечта –да покоря Рилските езера“.  Коментарите не биха стигнали за да покажем емоцията от тази екскурзия. Винаги сме казвали, че Рлиските езера без водопада Скакавица е  осакатена екскурзия. Не се подлъгвайте по цена , а четете програмите. Това творение на природата е най–запомнящия се момент от деня в който отпътуваме и се сбогуваме с Рила планина. Заредени с положителни емоции,  благословени и събрали спомени оставили стъпки по майката земя се връщаме в реалността с надежда към бъдещето. Ето защо за финал искаме само да споменем, че в началото на годината бяхме решили да спрем тази екскурзия от продажжба въпреки, че тя е една от най–успешните ни програми, но пазърът се насити на много варианти на Рилски езера и ценово и програмно. По –късно обаче Вие нашият барометър започаннхте да ни питате ще има ли рилски езера лятот и ние решихме ,че не е редно да спираме нещо коте ое толкова търсено И ето че надминахме очаквнията почти всяка екскурзия беше с по два автобуса. Дори не мога да кажа коя е най– запомняща се, защото това просто са РИЛСКИ ЕЗЕРА.

Рилски езера!!!

Тази година сме Ви подготвили много нови и изненадващи програми, в някой от тях идеята е Ваша, ние само я оформяме като туристически продукт. Вашата съпричастност която видяхме във сърцата Ви в конкурса „Стани екскурзовод“ ни кара да се чувстваме горди от факта колко много приятели имаме. Както може би разбрахте за нас най– важното от този конкурс, бе че сте с нас, че искате заедено да покоряваме земи и врхове, че ни вярвате, че ни се доверявате!

 

СЪПРИЧАСТНОСТ И ПРИЯТЕЛСТВО бяха ключовите ни думи за 2017.

 

Благодарим Ви, че сте с нас! Благодарим, че Ви има! Желаем Ви една приказна и магнетична Коледа и Нова година! Бъдете здрави и щастливи, радвайте се на всеки миг, който Ви предоставя учителя наречен Живот. Не забравяйте, че Вие сте единствени и неповторими и че това по което се различавате от другите са Вашите мисли и постъпки! Затова бъдете добри, мислете позитивно и вършете добрини!

 

Вземете спомени и оставете стъпки с новите програми на Евелин Р през 2018г!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *